Survivor Hanzade kimdir nereli kaç yaşında? Geçirdiği hastalık hakkında açıklama yaptı.

Güncelleme Tarihi:

Survivor Hanzade kimdir nereli kaç yaşında Geçirdiği hastalık hakkında açıklama yaptı.
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2021 17:38

Survivor Hanzade Ofluoğlu, yarışmanın araştırılan isimleri arasında yer almaya devam ediyor. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden Survivor Hanzade, bu sorunun üstesinden gelebilmek için ciddi mücadeleler vermiş ve kendisini spora adamıştır. Survivor Hanzade bir dönem Var Mısın Yok Musun yarışmasında da mücadele etmiştir. Peki, Survivor Hanzade kimdir nereli kaç yaşında? işte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Survivor Hanzade Ofluoğlu, Survivor 2021 gönüllüler kadrosunda yer alıyor. Hanzade Ofluoğlu geçirdiği hastalık ile ilgili açıklama yaptı. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden Hanzade, 2,5 yılda normale dönebildiğini anlattı. İşte, Survivor Hanzade Ofluoğlu hakkında önemli bilgiler

SURVİVOR HANZADE OFLUOĞLU KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Hanzade Ofluoğlu, 1988 İzmir doğumlu. 17 yaşında Koç Üniversitesi’nde okumak için İstanbul’a gelen Ofluoğlu 'Var mısın Yok musun' yarışmasıyla adını duyurdu. Bir süre 'Yok Böyle Dans'ta sunuculuk yapan Ofluoğlu, daha sonra da Survivor'da aynı görevi üstlendi.

Acun Medya’da 5 yıl sunuculuk yaptıktan sonra sporla ilgilenmeye başladı ve 3 yıldır takım sporu olarak flagfootball oynuyor. Eski soyadı Durmuş olan Hanzade Ofluoğlu 10 yıldır evli.

Haberin Devamı

HANZADE OFLUOĞLU GEÇİRDİĞİ HASTALIK HAKKINDA KONUŞTU

Hanzade Ofluoğlu geçirdiği ağır hastalık ile ilgili konuştu. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden Hanzade, 2,5 yılda normale dönebildiğini anlattı.

Obsesif Kompülsif Bozukluk; obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan, takıntılı düşüncelerin günlük yaşamı etkileyecek, günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeye gelmesidir.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı hareketleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Tekrarlanan hareketler gerginliği geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin bu hareketleri hemen tekrar etmesi gerekir. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!