Diriliş Ertuğrul dizisinin Sugay Hatun’u canlandıran Oya Unustası kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Diriliş Ertuğrul dizisinin Sugay Hatun’u canlandıran Oya Unustası kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 15:53

Diriliş Ertuğrul ekibine 118. bölüm itibariyle dahil olan Oya Unustası, izleyicilerden tam not aldı. Daha önce farklı tarzdaki projelerde yer alan Oya Unustası, tarihi dizide Osman Bey'e gönüllü süt annelik yapan Sugay Hatun’u canlandırıyor. Peki Diriliş Ertuğrul'un baş rol oyuncusu Oya Unustası kimdir?

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul'un 117. bölümünde Ertuğrul Bey'in hanımı ve üç evladının annesi Halime Sultan, senaryo gereği vefat ederek diziden ayrıldı. Beklenmedik bu veda ardından Oya Unustası, kadroya dahil oldu. Kalbim Ege'de Kaldı dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Oya Unustası, Sugay Hatun karakterine hayat veriyor.

Aslen İzmirli olan Oya Unustası, 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Flüt bölümü’nde tamamladı. Oyunculuk ve sahne sanatları alanında Ayla Algan’dan eğitim gören Oya Unustası, 2013 yılında katıldığı Miss Turkey Güzellik yarışmasında ilk 20’ye giren finalistlerden oldu. 2015 yapımı bir Ege dizisi olan Kalbim Ege’de Kaldı’da Zeliş rolünü canlandırdı. 2014 yılında ATV ekranlarında yayınlanan “Beyaz Karanfil” adlı dizide Nergis rolüne hayat verdi. Bu dizide Kenan Çoban, Hakan Boyav, Ali Sürmeli, Okan Turan, Çağlar Ertuğrul ve Chloe Loughnan (Berrak) gibi isimlerle baş rol üstlendi. 2018 yılında ATV ekranlarında yayın hayatına başlayan "Masum Değiliz" adlı dizide Ceyda karakterini canlandırdı.

SUGAY HATUN KİMDİR?

Haberin Devamı

Sugay Hatun, evladını kaybeden acılı bir annedir. Bu acıyla baş etmeye çalışırken Ertuğrul ve Halime Hatun’un oğlu Osman’ı kendi evladı yerine koyup ona süt annelik yapmaya başlar. Osman Bey'in süt annesi olarak diziye dahil olan Sugay Hatun'un gerçek hayatta yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!