Ateşböceği dizisi oyuncuları kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Ateşböceği dizisi oyuncuları kimdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 19:48

Ateşböceği oyuncuları, dizinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından merakla araştırılmaya başlandı. İkinci bölümün ekrana gelmesinin akabinde dizinin baş ve yan rollerinde oynayan oyuncuların kim olduğu ve daha önce hangi projelerde yer aldığı bilgisi merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Ateşböceği dizisi oyuncuları kimdir? İşte, ikinci bölümün ardından sorgulanmaya başlanan Ateşböceği oyuncuları ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Ateşböceği dizisi oyuncuları, ilk bölüm sonrasında ilgiyle araştırılmaya başlandı. Aslı ve Barış isimli iki gencin aşkını anlatan Ateşböceği, konusu kadar oyuncuları ile de dikkat çekti. Peki, Ateşböceği oyuncuları kimdir? İşte, konu hakkında detaylı bilgiler

ATEŞBÖCEĞİ DİZİSİ OYUNCULARI KİMDİR?

Barış Buka (Seçkin Özdemir)

2000 senesinde Kocaeli’nin bölgesel yabancı müzik radyolarından “Red Fm” de radyo programcılığına başladı. 2002 senesinde yapmaya başladığı “Brainstorm”isimli radyo show programı Kocaeli’de büyük ilgi gördü ve program 2004’e kadar devam etti. Antalya, İstanbul ve Bodrum’un birçok önemli kulübünde dj olarak kalabalıklara performans sergiledi.

2004 senesinde İstanbul “My Radio”da 5 ay boyunca drive time’da interaktif bir radyo show programı gerçekleştirdi. 2004 Ağustos ayında “Number 1”a transfer olarak televizyon programı da yapmaya başladı. 2005 senesinde “Faraş” isimli absürd programın ardından, 2 sene Number 1 Tv ve Number 1 Fm’de yönetmen Önder Kızılkan’la birlikte “Play” isimli gençlik müzik eğlence programını hazırlayıp sundu ve ayrıca bir firmanın Türkiye çapındaki organizasyonlarında sahne sunuculuğu yaptı.

Müjdat gezen sanat merkezinde aldığı tiyatro eğitiminin ardından birçok markanın reklam filmlerinde rol aldı ve 2008 yılında Atv’nin Yaban Gülü dizisinde Burak karakterini oynadı.

2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan'ın sevgilisi Leo Karakterini canlandırmıştır. Sanatçı Al Yazmalım isimli dizide Özge Özpirinçci ile birlikte başrol oynamıştır. 2013 yılı Mart ayında başlayan ve "I'm Sorry, I Love You" adlı bir Kore dizisinden uyarlanan "Bir Aşk Hikayesi" adlı dizide Damla Sönmez ile başrol oynamıştır.2014 yılın Aralık ayında başlayan "Günahkar" dizisinde Gülcan Arslan ve Hazal Filiz Küçükköse ile başrol oynamıştır. 2015 yılında başlayan ''Racon: Ailem İçin dizisinde Mehmet Aslantuğ, Hande Doğandemir ve Barış Arduç ile rol almıştır. Dizi reyting düşüklüğü nedeniyle erken final vermiştir. 2015 yılının Kasım ayında Show Tv'de ilk teaserı yayınlanan Acı Aşk dizisiyle ekranlara geri dönmüştür. Dizi 13 Mart 2016'da 13.bölümde Final yaparak ekranlara veda etmiştir. Star Tv'nin fenomen dizisi Kiralık Aşk'ın ikinci sezonunda Pamir Marden karakteriyle ekranlara geri dönmüştür.

Haberin Devamı

Aslı Eğilmez (Nilay Deniz)

Haberin Devamı

Nilay Deniz, 1993 yılında Aydın’da doğmuştur. Oyunculuk eğitimi alan Nilay Deniz, Behzat Ç. dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Ah Neriman, Güneşi Beklerken, 20 Dakika, Mor Menekşeler ve Hayata Beş Kala dizilerinde rol almıştır.

Aşk Yeniden dizisi ile kariyerinde önemli bir çıkış yakalayan genç oyuncu; son olarak Dayan Yüreğim dizisinde Seray karakterini canlandırmıştır.

Hakan Şeker (Umur Yiğit Vanlı)

Umur Yiğit Vanlı, 1989 yılında Adana’da doğmuştur.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan Umur Yiğit Vanlı, Alabora Yarışmasına katılmıştır.

Hacı Bayram Veli sinema filmi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamı; Beyaz Gelincik, Annem, Acı Aşk ve O Hayat Benim dizilerinde rol almıştır.
Star Tv’de yayınlanan; başrolü Cansu Dere, Vahide Perçin ve Beren Gökyıldız’ın paylaştığı Anne dizisinde rol alan oyuncu, yeni dizi Ateşböceği'nde Hakan Şeker karakterine hayat vermektedir.

Handan Pars (Belma Canciğer)

16 Aralık 1972'de, Bursa'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Bölümünden mezun oldu.

Dizi kariyerine 1996 yılında Tatlı Kaçıklar adlı dizide yer alarak başlayan Canciğer, 1997 yılnda Kanal D'de yayınlanan ve senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı Akasya Pasajı adlı dizide oynadı. 1999-2002 yılları arasında Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide, Serpil karakterini canlandırdı. 2000 yılında, senaristliğini ve yönetmenliğini Gani Müjde'nin üstlendiği Kahpe Bizans filminde Arap bacı karakteriyle yer alarak ilk sinema filmi deneyimini yaşadı. 2003'te, Kanal D'de yayınlanmaya başlayan, ikinci sezonunda ise Show TV'ye geçen ve 2006 yılına kadar süren Hayat Bilgisi dizisinde Sevda karakteriyle yer aldı. 2006'da atv'de yayınlanmaya başlayan Hayatım Sana Feda adlı dizide Filiz karakterini canlandırsa da 14 Şubat 2007'de yayınlanan yedinci ve son bölümüyle dizinin yayını sonlandırıldı. 2007'de Show TV'de yayın hayatına başlayan, aynı yıl atv'ye geçen ve 2008 yılında sona eren Hepsi 1 adlı dizine Füsun karakterini oynadı.

2008'de, senaristliği ve yönetmenliği eşi Gani Müjde tarafından yapılan Osmanlı Cumhuriyeti filmiyle birlikte ikinci kez bir sinema filminde yer almış oldu. Bu filmde, sağır ve dilsiz olan Nevbahar Sultan karakterini canlandırdı. Ertesi yıl, senaristliği ve yönetmenliği Müjde tarafından yapılan ve Star TV'de yayınlanan Teyzanne adlı dizide Aylin karakterini canlandırmaya başlasa da birkaç bölüm sonra yayından kaldırıldı. 2011-2013 yılları arasında atv'de yayınlanan ve senaristliği ile yönetmenliğini eşi Müjde'nin üstlendiği Yahşi Cazibe adlı dizide Makbule Geçer Ağaoğlu, 2012-2013 yılları arasında ise FOX'ta yayınlanan Harem adlı dizide Zehire Sultan karakteriyle yer aldı.

Haberin Devamı

Metin Eğilmez (Durul Bazan)

Durul Bazan 2000 yılında Çarli İş Başında isimli dizide Tarkan rolüyle televizyona adım atmıştır. 2001 yılında Aşkım Aşkım isimli dizide Necati karakterini canlandırarak ünlenmiştir. 2002 yılında Papatya ile Karabiber isimli sinema filminde Ömer karakterini canlandırmıştır.

2002 yılında Martılar Açken isimli dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. 2002 yılı içerisinde Lahmacun ve Pizza isimli tv dizisinde Şemistan karakterini canlandırmıştır. Yine 2002 yılında Yıldızların Altında isimli dizide Hayati karakterini canlandırmıştır.

2003 yılında Hayat Bilgisi isimli dizide Ramadan karakteri ile diziye katılmıştır. 2003 yılında Yuvam Yıkılmasın isimli dizide Alpaslan rolünü oynamıştır. 2004 yılında Canım Benim adlı dizide Ali karakterini canlandırmıştır.

2005 yılında Türk yapımı Tombala filminde Şakir karakterini canlandırmıştır. Bu film kariyerindeki ikinci sinema filmi olma özelliğini taşımaktadır. 2005 yılı içerisinde Sensiz Olmuyor dizisinde Mino rolünde oynamıştır. 2006 yılında, Türk yapımı Maskeli Beşler: Irak filminde Davi, Emret Komutanım: Şah Mat filminde Yusuf rolüyle izleyici ile buluşan oyuncu, 2007 yılında Son Ders: Aşk ve Üniversite filminde Cem rolünü oynamıştır. 2009 yılında Türkler Çıldırmış Olmalı filminde Korsan Ercüment karakterini canlandırmıştır. Bunun dışında birkaç sinema filminde daha rol alan oyuncu 2011 yılında TRT 1 kanalında yayınlanan Avrupa Avrupa isimli dizide Tekin karakterini canlandırmıştır. 2014 yazında Fox TV'de başlayan Kocamın Ailesi'dizisinde Cüneyt (Cücü) karakterini canlandırmaktadır.

Çiçek Eğilmez (Lal Tayra Bahar)

9 yaşındaki Lal Tayra Bahar, 2015 yılından bu yana birçok reklam projesinde yer almıştır.

Teo (Çağrı Çıtanak)

1990 Hatay doğumlu oyuncu Çağrı Çıtanak, televizyon sektörüne ilk olarak reklam filmiyle giriş yapmıştır. Babam sınıfta kaldı dizisinde Kaan karakterini canlandıran oyuncu, şimdilerde Tatlı İntikam dizisinde Bülent karakterini canlandırmaktadır.

Haberin Devamı

Cahide Pars (Derya Alabora)

Derya Harupçu ya da bilinen adıyla Derya Alabora 19 Ağustos 1959 tarihinde dünyaya gelmiştir. Özellikle Masumiyet filmi, farklı tiyatro gruplarıyla yaptığı tiyatro çalışmaları ve Şaşıfelek Çıkmazı dizisiyle tanınır.

TV'deki en bilinen rolü, TRT'de yayınlanmış olan Şaşıfelek Çıkmazı dizisindeki Aysel'dir. Bu dizide, Zuhal Gencer'le başrolleri paylaştı. Uzun süre Mahinur Ergun'un yazıp yönettiği, 2001'de çekilen yeni bölümlerinde ise yönetmenliği Çağan Irmak'ın devraldığı dizi, aynı zamanda, oyuncunun en uzun süre devam etmiş olan TV dizisidir.

Diğer TV dizilerinden en bilinenleri, her ikisi de Kanal D'de yayınlanmış olan Aşk Meydan Savaşı ve Aşk Her Yaşta'dır.

Alabora, en son Show Tv'Nin Romantik Komedi Dizisi Acil Aşk Aranıyor'da Türkan Karakterini canlandırmıştır.

Neşe Eğilmez (Şebnem Dilligil)

1 Ocak 1960 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen oyuncu, 1981 yılında Ankara Devlet Korservatuvarı Yüksek Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Devlet Tiyatroları’nda çalışmaya başladı. Küçük Prens, Yaban Ördeği, Babayiğit, Bir Yastıkta, Sevgili Doktor, Salıncakta İki Kişi, Fil Adam, İkinci Bölüm, Romanoff’la Juliet gibi oyunlarda başroller üstlendi. 25 kadar oyunda rol aldı.

Arzu Eğilmez (Alicia Kapudağ)

Türk asıllı Kanadalı oyuncu Alicia Aliki Elizabeth Kapudağ 3 Mart 1990 Montreal doğumlu. İngilizce, Türkçe, Yunanca ve Fransızca konuşuyor. Liseyi İstanbul International Community School’da okuduktan sonra, University of Toronto’da Sahne Sanatları bölümünde oyunculuk eğitimi aldı. 2012 senesinde Drama dalında Bachelor of Arts diplomasını alan Alicia, ardından Lewis Baumander ile LB Acting Studio’da kamera önü oyunculuk eğitimi gördü. Aynı zamanda Alice Blue adıyla bilinen söz yazarı ve vokalist Alicia Kapudağ, 2014 senesinden beri İstanbul’da yaşıyor.

Oynadığı Filmler: “Rearview” (2013), “Kutsal Bir Gün” (2014), “Biz Bir Dolaşalım” (2015), “Housewife” (2017), Diziler: “Cinayet” (2014), “Hayat Yokuşu” (2014), “Küçük Ağa” (2015), “Eğlendirme Dairesi” (2015) ve “Ateşböceği” (2017).

Barbaros Gürkan (Berkay Tulumbacı)

Berkay Tulumbacı 1991 İstanbul doğumludur.Asıl mesleği tiyatroculuk olan başarılı oyuncu kısa sürede büyük bir başarı elde etmiştir.Bir çok tiyatro oyununda rol alan ve başrol oyunculuğu yapan Berkay Tulumbacı kısa sürede büyük bir çıkış yaşamıştır. 2015 yılında Atv ekranlarında yayınlanan başrollerini Ushan Çakır ,Engin Hepileri ve Özlem Yılmaz`ın paylaştığı Kara Ekmek isimli sevilen dizide Berkant karakterine hayat vermiştir.

İlayda Taş (Seda Güven)

Seda Güven, 1984 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Tekstil Tasarım bölümünden mezun olan Güven, model olmak için bir ajansa kaydını yaptırdı. Seda Güven, Başak Gürsoy'un tavsiyeleriyle oyuncu oldu. İlk olarak 2002 yılında Ekmek Teknesi, 2010 yılında "Fatmagül'ün Suçu Ne?, 2012'de Merhaba Hayat, 2014 yılında Kurt Seyit ve Şura adlı dizide rol almıştır.

2014 Mayıs ayında vizyona giren "İksir: Dedemin Sırrı" adlı sinema filminde başrol olarak Keremcem, Bülent Şakrak, Cansu Tosun, Bülent Çolak, Oğuz Oktay ile birlikte rol aldı.

Seda Güven, şarkıcı ve oyuncu Keremcem ile 2014 yılında Pariste evlendi ve bu evliliklerini 2015 yılında sonlandırdılar. Seda Güven, Filinta dizisinde rol alan Onur Tuna ile yaşıyor.

Gül Gürkan (Gözde Çığacı)

Gözde Çığacı, 1991 İzmir doğumludur. Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitiren oyuncu, son olarak Kördüğüm dizisinde oynamıştır.

Sıdıka (Çiğdem Aygün)

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bölümünden mezun olan oyuncu, birçok tiyatro projesinde yer almıştır.

Şirin (Aslı Samat)

stanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü mezunu olan Aslı Samat, oyunculuğa yedi yaşında Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu’nun Sefiller oyununda rol alarak başlamıştır. Üç sene devam eden oyunun ardından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda çıkarılan Küçük Prens, Keşanlı Ali Destanı gibi oyunlarda oyunculuk yapmaya devam etmiştir.

Daha sonra Kenter Tiyatrosu’nun eğitim birimi olan Akademi Kenter’de iki yıl, Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Mehmet Birkiye, Hakan Gerçek, Engin Hepileri gibi isimlerden eğitim almıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra Kenter Tiyatrosu’nda Cimri, Kraliçe Lear, Victoria oyunlarında yönetmen yardımcılığı görevini yürütmüştür. Konservatuvar eğitimi devam ederken Şahin ve Çetesi, Çocuklar Duymasın, Neyin Eksik Ajans dizi projelerinde ve Multitap grubunun Çıbık isimli klibinde rol almıştır. 2015 yılında Türkan Şoray’ın yönetmenliğini yaptığı Uzaklarda Arama sinema filminde Simay karakterini canlandırmıştır. Son olarak Vodafone Türkiye’nin Starı reklam filminde Beyazıt Öztürk’le karşılıklı oynamıştır. Şu anda Moda Sahnesi’nin Kemal Aydoğan’ın yönetmenliğinde çıkan Torun İstiyorum oyununda ‘Maria’ karakterini ve Star TV’de yayınlanan Ateşböceği dizisinde ‘Şirin’ karakterini canlandırmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!