Söz'ün Kasap Dragan'ı Sarp Akkaya kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Sözün Kasap Draganı Sarp Akkaya kimdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 16:15

Yapımını TIMS&B Productions'un üstlendiği Söz dizisine yeni sezonda yeni isimler katılıyor. Diziye dahil olacak isimlerden biri de Sarp Akkaya oldu. Başarılı oyuncu dizide, Dragan Ratkoviç ya da bir diğer ifade ile 'Kasap Dragan' karakterine hayat verecek. Peki, Söz'ün Kasap Dragan'ı Sarp Akkaya kimdir?

Haberin Devamı

Suskunlar ve Ezel dizilerindeki rolleri ile hafızalara kazınarak geniş kitleler tarafından tanınan Sarp Akkaya, Söz dizisinin oyuncu kadrosuna katıldı. Dizinin yeni sezonda ekranlara gelecek bölümlerinde, Kasap Dragan karakterine hayat verecek oyuncunun kim olduğu ve kariyeri diziseverler tarafından merak konusu oldu. İşte, Söz'ün Kasap Dragan'ı Sarp Akkaya hakkında detaylar...

SARP AKKAYA KİMDİR?

13 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Sarp Akkaya, ilk kez “Bizim Aile” dizisiyle oyunculuk hayatına başladı. 2001 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olup Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra” ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6.Gün” ve “Devenin Hörgücü Yamuk Olur” isimli tiyatro oyunlarında oynadı.

Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide canlandırdığı "Servet" karakteriyle tanındı, ondan sonra Ezel adlı dizide canlandırdığı "Tevfik" karakteri ile büyük çıkış yakaladı. Suskunlar adlı dizide Murat Yıldırım ile başrolleri paylaşmış ve bu dizide "Bilal Tutkun" karakterini canlandırmıştır. Muhteşem Yüzyıl dizisinde ise "Atmaca" karakterini hayat vermiştir. Sarp Akkaya oyuncu ünlü oyuncu Esra Akkaya'nın kardeşidir. Ayrıca ikizi olan Kaya Akkaya da kendisi gibi oyuncudur.  2010 yılında kardeşleriyle beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuştur. 2017 yılında Paramparça dizisinin kadrosuna dahil olan Sarp Akkaya bu dizide "Damir" karakterini canlandırmıştır.

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu son olarak Söz dizisinin kadrosuna dahil oldu. Sarp Akkaya’nın hayat vereceği "Dragan Ratkoviç" doksanlı yıllarda bir ülkedeki iç savaş sırasında birçok Müslüman’ın katledildiği eylemlerin baş sorumlusudur. Yurt dışında yabancı devletler tarafından eğitilip, yine onlara hizmet etmesi için yetiştirilmiştir. Kadın çocuk yaşlı demeden karşısına çıkan her insanı kesip biçmiş, kurşuna dizdirmiş azılı bir katildir. ‘Kasap’ lakabı da buradan gelmektedir. Dragan ülke güvenliğini tehdit edecek hain bir plan için Türkiye’dedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!