Safiye Soyman kimdir, kaç yaşında? İşte Safiye Soyman'ın biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Safiye Soyman kimdir, kaç yaşında İşte Safiye Soymanın biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2021 12:54

Safiye Soyman müzik kariyerinin yanı sıra katıldığı programlarla tanınıyor. Sempatik tavırlarıyla müzik dünyasının sevilen isimlerinden biri haline gelen Safiye Soyman, 1999 yılından beri iş adamı Faik Öztürk ile birlikte. Peki, Safiye Soyman kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Safiye Soyman, 3 Mart 1961 tarihinde Bolu'da dünyaya geldi. 

Safiye Soyman, 1961 yılında Bolu'da Akpınar Mahallesi'nde bir gecekonduda doğdu. Babası bir hafız olan Safiye Soyman, 13 yaşında görücü usulüyle evlendiği 24 yaşındaki Ziya Akaröz'le on beş yıl evli kalmıştır. Evliliğin ilk üç senesi güzel geçtikten sonra eşinin kumar tutkusu aile bağlarını derinden sarsmaya başlamış ve eşinden gizli ortaokul sınavlarına hazırlanmıştır. Daktilo kurslarına gitmiş ve ortaokulu bitirir bitirmez, bu kez de lise bitirme sınavlarına hazırlanarak liseyi de bitirmiştir. Okul sonrası iş bulma sınavlarına girerek İmar İskan Bakanlığı'na Genel Müdür sekreteri olarak işe girmiştir.

Liseyi bitirdikten sonra da Özer Altın'dan müzik dersleri alarak radyo sınavlarına girmiş ve kazanmıştır. 6 sene Ankara Devlet Klasik Müziği Korosu’nda çalışan Safiye Soyman, bir gün gazinocular kralı Fahrettin Aslan’dan teklif almıştır. Böylece 1996 yılında 35 yaşında Maksim'de sahneye çıktı. Ardından memuriyetten istifa ederek şöhret basamaklarını tırmanmıştır.

Haberin Devamı

Safiye Soyman, ilk evliliğini çocuk yaşta 13 yaşındayken 1974 yılında Ziya Akaröz ile yapmış bu evlilikten Ümran Erler adında bir kızı (d. 1975) ve Harun (d. 1977) adında bir oğlu olmuştur. Daha sonra 1985 yılında Ziya Akaröz ile boşanmıştır.

Safiye Soyman, 1999 yılından beridir iş adamı Faik Öztürk ile birlikte yaşamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!