Survivor 2017 yarışmacıları Sabriye Şengül ve Şahika Ercümen kimdir? Kaç yaşındadır?

Güncelleme Tarihi:

Survivor 2017 yarışmacıları Sabriye Şengül ve Şahika Ercümen kimdir Kaç yaşındadır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 20:00

Survivor 2017 gönüllüler takımı yarışmacılarından Sabriye Şengül ve Şahika Ercümen izleyiciler tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Ünlüler takımının iki güçlü yarışmacısı olan Sabriye Şengül ve Şahika Ercümen'in nasıl bir performans sergileyecekleri merak ediliyordu. İki adayında oldukça hırslı ve profesyonel sporcu olması yarışmalarda ünlüler takımı için bir avantaj olarak gözüküyor. Peki, Survivor 2017 gönüllüler takımı yarışmacıları Sabriye Şengül ve Şahika Ercümen kimdir? Kaç yaşındadır? Aslen nerelidir?

Haberin Devamı

Sabriye Şengül ve Şahika Ercümen, ilgilendikleri ve sportif başarıya sahip oldukları alanların etkisini Survivor 2017'de kanıtlamak istiyorlar. Şimdilik kendi takımlar için savaş veren Şahika Ercümen ve Sabriye Şengül, bireysel mücadele söz konusu olduğunda sahip oldukları özelliklerin etkisini daha fazla hissedecek. Peki, Sabriye Şengül ve Şahike Ercümen kimdir? Kaç yaşındadır? İşte, takipçilerin merak ettiği detaylar

SABRİYE ŞENGÜL KİMDİR?

Survivor 2017 ünlüler takımı yarışmacısı olan Sabriye Şengül, hırslı görüntüsüyle izleyicileri oldukça kendine çekmeyi başardı. İzleyiciler tarafından oldukça merak edilen Sabriye Şengül'ün Survivor 2017'de nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu. 

Sabriye Şengül, 1988 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. 2006 yılında boksla tanışan Sabriye Şengül'ün hayatı bu tarihten sonra değişti. Sabriye Şengül, 2006 yılında boksla tanıştı. Spor hayatına hentbol oynayarak başlayan Sabriye Şengül, tavsiye sonrasında kickboks'a yöneldi.

Haberin Devamı

Hayatında sporun önemli bir yer tuttuğunu belirten Sabriye Şengül'ün en öne çıkan özelliği ise hırslı bir kimliğe sahip olması. Verdiği röportajlarda her fırsatta sporun hayatındaki önemini anlatan Sabriye Şengül, spor hayatını şu sözlerle anlatıyor: “Önceleri hentbol oynuyordum. Hırslı, mücadeleci ve pes etmeyen bir yapım var. Antrenmanlarda ve maçlarda bu yapımdan dolayı sertleştiğim oldu. Hocalarım, ‘Sabriye hentbolcular bize lazım. Sen boks ile uğraş’ deyince neden olmasın dedim. Boksta ve Kickboskta 3 Türkiye şampiyonluğum var. Uluslararası boks şampiyonluğum ve K1 Dünya Karması şampiyonluğum bulunuyor.”

Sabriye Şengül sosyal medayada yarışma öncesinde bu mesajı yayınladı;

Gidiyorum... Bir Türk kadını olarak hayatta kalmaya, savaşmaya, ve kazanmaya gidiyorum. Sınırları zorlamaya, ölümüne mücadele etmeye gidiyorum.
İyi hatırlanarak, hakkımı yedirmeden en önemlisi hak yemeden savaşmak için gidiyorum...
Umarım bu güzel serüvenin sonu şampiyonlukla biter. Elimden geleni yapacağım. Söz veriyorum!
Hayat; pes etmeyen ve cesaretli olanlara karşı her zaman bonkördür. 
Ben pes etmeyeceğim. Cesur olacağım.
Allahın izniyle de şampiyon olacağım.
Hakkınızı helal edin.
Ve şimdi söz sırası bende...
Survivor başlasın 👊👊👊 Sabriye Şengül

Haberin Devamı

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR?

Şahika Ercümen, Türk serbest dalışçı ve sualtı hokeyi oyuncusu. Serbest dalışta Türkiye rekorunu elinde bulundurmaktadır. Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve aynı zamanda Başkent Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir

Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 yılında Çanakkale'de doğdu. Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi’ni bitiren Şahika Ercümen, Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu halen yüksek lisans eğitimine devam etmekte.

Astım hastalığından dolayı çok zor bir çocukluk geçirdiğini ifade eden Şahika Ercümen, sualtı sporlarına başlamasını hayatının dönüm noktası olarak kabul ediyor. Sualtı Sporları Milli Takımı’nda sualtı hokeyi, sualtı rugbysi, monopalet ve serbest dalış branşlarında 100 üzerinde ulusal şampiyonluk ve rekorunun yanı sıra 8 tane de Dünya Rekoru sahibi olan Şahika Ercümen, spor kariyeri dışında diyetisyenlik yapıyor ve sualtı belgeselciliği ile uğraşıyor.

Haberin Devamı

Doğanın korunması, nesli tehlike altında olan canlılar ve engelliler ile dalış gibi sosyal sorumluluk projelerini aktif olarak yürütmekte olan Şahika Ercümen, pek çok kurum ve kuruluş için başarı ve motivasyon seminerleri de vermekte. Yoğun seyahatler ve antrenman kampları dolayısı ile farklı dilleri ve kültürleri araştırmaya, kitap okumaya düşkün olduğunu ifade eden Şahika Ercümen, sürekli yurtdışı turnuvalara katıldığı için ev yemeklerini çok özlemekte...

Şahika Ercümen Survivor'a katılma sebebini “inanırlarsa her şeyi yapabileceklerini göstermek” ve “insanlara ilham olmak” olarak tanımlıyor. En büyük amacını ise; “Survivor'da yarışırken hayallerimi daha büyük kitlelerle paylaşıp birlikte çoğaltmak” olarak...

Haberin Devamı

Şahika Ercümen'in dikkat çeken paylaşımları

Yeni yaşıma 12000 metrede girdim! Beni bu serüvene gözyaşları ile uğurlayan canlarımdan güç alarak çıktım yola... Gerçekleri olacak insanın... Hayallerinin peşinde koşacak gücü cesareti olacak, kaybetmeyi göze alacak çünkü bilecek ki kaybetmek diye birşey yok, binler karşı gelse de bildiğini okuyacak çünkü görmek istediği değişimin kendisi olmak bunu gerektirir ve en önemlisi dostları olacak insanın, kalbinde en derine birlikte indiği... Hepinize sonsuz teşekkürler, iyi ki hayatımdasınız... #love

Şahika Ercümen'in Survivor'a katılmadan önceki mesajı; 

Son günlerde çok farklı duygular yaşıyorum. Survivor'a katılacağım duyuruldugundan itibaren birçok mesaj aldım; destekleyenler, sevinenler, şaşıranlar, 'ne gerek vardı' diyenler ve 'iyi ki gidiyorsun' diyenler... Hepinize binlerce teşekkür ediyorum bana bugüne kadar ne derece doğru işler yaptığımı ve ne güzel insanlar biriktirdiğimi bir kez daha göstermiş oldunuz. Yıllardır amacım dünya rekorlarıyla ülkemi gururlandırmak ve doğaya, sağlıklı yaşama olan farkındalığı biraz olsun arttırabilmek oldu. Hayatımın bu döneminde ise hem projelerimizi daha çok kişiye ulaştırmak hem de kendi sınırlarımla ve doğayla mücadelenin bana katacaklarını deneyimlemek adına bu kararı aldım. Bugüne kadar bana inandığınız ve güvendiğiniz için çok teşekkürler. Adada olacağım süre içerisinde @sahikaercumenfankulubu hesabından beni takip edebilirsiniz.Güzel günlerde görüşmek üzere. 
Dear friends, i will be in the Dominican Republic for a TV Show called Survivor. So all communication devices suspended until come back. However, you can follow the news from @sahikaercumenfankulubu on instagram and twitter.

 

BAKMADAN GEÇME!