Ragga Oktay: Ata'nın rolü ilk bana teklif edildi

Güncelleme Tarihi:

Ragga Oktay: Atanın rolü ilk bana teklif edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2026 09:38

Ragga Oktay, Türkiye’ye futbolcu olmak için geldiğini söyledi. Ünlü şarkıcı “Hollanda’da çok iyi futbol oynuyordum. Galatasaray için çağırdılar ama seçmelerde çok kötü oynadım. Seçilemedim. Tam Hollanda’ya dönmek üzereyken yolum Unkapanı’na düştü ve hayatım değişti. Futbolcu olamadım ama şarkıcı oldum” dedi. Ünlü şarkıcı, Avrupa Yakası itirafında da bulundu.

Haberin Devamı

TRANSFER İÇİN GELDİM, ŞARKICI OLDUM

MÜZİK dünyasının kendine has tarzıyla 90’lara damga vuran ismi Ragga Oktay, Cemre Onaylı’nın hazırlayıp sunduğu “Cemre ile TBT” programına konuk oldu. Oktay, sanat hayatından gençlik yıllarına, müzik kariyerinin dönüm noktalarından televizyon dünyasına uzanan yolculuğuna dair samimi açıklamalarda bulundu.

Hollanda’da 15 yıl futbol oynayan Ragga Oktay, Türkiye’ye geliş hikâyesini paylaştı: “Hollanda’da çok iyi futbol oynuyordum. Galatasaray için çağırdılar ama seçmelerde çok kötü oynadım. Seçilemedim. Tam Hollanda’ya dönmek üzereyken yolum Unkapanı’na düştü ve hayatım değişti. Futbolcu olamadım ama şarkıcı oldum.”

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Ragga Oktay: Atanın rolü ilk bana teklif edildi


İSİM BABAM EROL KÖSE

İstanbul’a geldikten sonra müzik çalışmalarına hız verdiğini belirten Ragga Oktay, isim babasının ise geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ünlü prodüktör Erol Köse olduğunu söyledi:

Haberin Devamı

“İstanbul’a geldiğimde müzik çalışmalarım hızlandı. Menajerliğimi Erol Köse yapıyordu. ‘İsmin ne olsun?’ diye sordular. Bana Hollanda’da ‘Ragga’ diyorlardı. Erol Köse de ‘İsmin Ragga Oktay olsun’ dedi. İsim babam Erol Köse.”

Müzik sektöründeki zorluklara da değinen Oktay, “Gerçek sanatçının üretmesi için bazen ortadan kaybolması gerekiyor” diyerek sektör eleştirisinde bulundu:

“Meşhur olmak şarkı yapmak artık çok kolay ama iyi müzisyenler dikkat ederseniz bir süre ortadan kaybolur ve en iyisini yapmak için çalışır.”

Ragga Oktay: Atanın rolü ilk bana teklif edildi

Ata’nın rolü ilk bana teklif edildi

Ragga Oktay, Gülse Birsel’in müziklerini kendisinin yaptığı reklam filmiyle tanındığını söyledi:

“Haluk Bilginer, Kadir Çöpdemir ve Gülse Birsel’in rol aldığı bir telefon operatörünün reklam filmlerinin bütün müziklerini ben yaptım. Gülse Birsel bizim reklamla tanındı ve ‘Avrupa Yakası’ ile yürüdü.”

Haberin Devamı

Ragga Oktay, Gülse Birsel’in yayınladığı dönem fenomen olan “Avrupa Yakası”nda Ata Demirer’in canlandırdığı karakteri ilk olarak kendisine teklif ettiğini de açıkladı. Oktay rolü neden kabul etmediğini ise şu sözlerle ifade etti:

“Benden uzak bir roldü, o yüzden kabul etmedim. İlk senaryo hâlâ bende duruyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!