Pompeii filminin konusu ne oyuncuları kimler? Pompeii nerede?

Güncelleme Tarihi:

Pompeii filminin konusu ne oyuncuları kimler Pompeii nerede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2019 11:50

2014 yılında vizyona giren Pompeii filmi, televizyonda izleyici karşısına çıkıyor. Yönetmen koltuğunda Paul W.S. Anderson'un oturduğu Pompeii filmi Milattan önce 79 yılında, Vesuvius volkanı şiddetli bir patlamaya sahne olur ve bulunduğu antik Pompeii şehrini tehdit altına almasını konu ediniyor. Peki, Pompeii filminin konusu ne oyuncuları kimler? Pompeii nerede?

Haberin Devamı

Pompeii filmi beyaz perde ardından Kanal D izleyicileriyle buluşuyor. Hakkında pek çok efsane bulunan Pompeii şehrinin hikayesini anlatan film başrollerinden birini Game of Thrones dizisinin yakışıklı yıldızı Kit Harington canlandırıyor. Peki, Pompeii filminin oyuncuları kimler? Pompeii nerede?

Başrollerinde Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Emily Browning, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas ve Kiefer Sutherland'ın olduğu "Pompeii" filmi Kanal D ekranlarında sinemaseverlerle buluşuyor. 

KONUSU

Milattan önce 79 yılında, Vesuvius volkanı şiddetli bir patlamaya sahne olur ve bulunduğu antik Pompeii şehrini tehdit altına alır. Gemilerde köle olarak çalışan Milo, Naples'e gidecek olan gemide çalıştığı esnada bu patlama anına tanık olur. Olayın canlı tanığı olan Milo, bu dehşet anına ve sonrasında yaşananlara baktığında bildiği tek dünyanın, ateş ve küller nedeniyle yıkıma uğradığını fark eder. Öte yandan aşık olduğu Flavia da artık harabeye dönen bu olağanüstü güzellikteki şehirde hayatta kalmak için, patlamanın doğurduğu yıkıntıların arasında sığınacak bir yer aramaktadır. Flavia Roma komutanıyla evlenmesi için baskı altında tutulsa da Milo aşkı için savaşmaktan vazgeçmemiştir. Milo, Pompeii'ye geri dönüp hem gerçek aşkını hem de en yakın arkadaşını kurtarmaya karar verir.

POMPEİİ NEREDE?

Pompeii, Pompei Komünü sınırları içeriside, İtalya'nın kısmi özerk bölgesi Campania'da, Napoli şehri yakınlarında bulunan ve hâlâ kısmen gömülü olan yıkıntı halindeki antik Roma kentidir.

Burası, yakınlarındaki Herkulaneum ile birlikte, 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv Yanardağı'nın iki gün süren faaliyeti sonucu volkanik kül ve cürufun altına gömülerek yok olmuştu.

Vezüv' ün korkunç patlamasının ardından yaklaşık 1700 yıl boyunca kayıp durumda olan kent, 1748 yılında tesadüfen yeniden keşfedildi. O zamandan beri yapılan kazılar, şehre ait pek çok bilgiyi gün yüzüne çıkararak Roma İmparatorluğu'nun kentlerindeki yaşama ait bilgilere ulaşılmasını sağladı. Pompeii günümüzde UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde olup İtalya'nın en popüler turistik merkezlerinden biridir.

 

BAKMADAN GEÇME!