Orhan Çoban kimdir, nereli ve kaç yaşında vefat etti? Yeşilçam'da 'garson' rolleri ile bilinen Orhan Çoban'ın rol aldığı filmler

Güncelleme Tarihi:

Orhan Çoban kimdir, nereli ve kaç yaşında vefat etti Yeşilçamda garson rolleri ile bilinen Orhan Çobanın rol aldığı filmler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2020 03:58

Orhan Çoban'ın hayatı vefat haberiyle beraber gündeme geldi. Yeşilçam'da 'garson' rolleri ile bilinen oyuncu Orhan Çoban, korona virüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türk sinemasında 150'nin üzerinde filmde rol alan oyuncu Orhan Çoban , Gerzek Şaban, Yedi Bela Hüsnü, Atla Gel Şaban gibi filmlerde rol aldı. Peki, Orhan Çoban kimdir ve kaç yaşında vefat etti? İşte, sinema oyuncusu Orhan Çoban'ın biyografisi ve hayatıyla ilgili merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Sinema oyuncusu Orhan Çoban koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Samatya'da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık bir haftadır tedavi gören oyuncu, Yeşilçam'da garson rolleriyle hafızalara kazınmıştı. Pek çok Kemal Sunal filminde oynayan Çoban'ın sinemaya başlaması ise dikkat çekiyor. İşte, Orhan Çoban'ın hayatı.

ORHAN ÇOBAN KİMDİR?

Türk sinema oyuncusu Orhan Çoban 1935'te Kırıkkale'de doğdu. İstanbul'da, fabrika fazlası ürünleri toplayıp satarak geçinmeye başladı. Mercan arasında züccaciye toptancılarına mal alıp vererek çalışma hayatına devam ederken, kendine yaptırdığı bir siyah, bir beyaz garson kıyafetleriyle sinemamızda garson rollerini canlandırmıştır.

HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Rol aldığı filmlerden bazıları: Cici Kâtibem (1960), Ekmekçi Kadın (1965), Yaprak Dökümü (1967), Turist Ömer Yamyamlar Arasında (1970), Şoför Nebahat (1970), Bir Genç Kızın Romanı (1971), Gerzek Şaban (1980), Üçkâğıtçı (1981), Yedi Bela Hüsnü (1982), Atla Gel Şaban (1984), Şendul Şaban (1985).

Haberin Devamı

ACI HABER GELDİ

Yeşilçam'da garson rolleriyle tanınan ve 150'nin üzerinde filmde rol alan Orhan Çoban vefat etti. Korona virüs nedeniyle Samatya'da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık bir haftadır tedavi gören 82 yaşındaki Çoban'ın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi. Korona virüs tedbirleri nedeniyle Çoban için tören düzenlenmeyeceği, Topkapı'da aile kabristanında defnedileceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!