Nil Burak kimdir, gerçek adı nedir? Nil Burak’ın oğlu Cemre Burak hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Nil Burak kimdir, gerçek adı nedir Nil Burak’ın oğlu Cemre Burak hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2021 09:26

Türk sanat müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Nil Burak, Türkiye'yi temsil etmek üzere Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak tüm Avrupa ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Çin, Arjantin, Venezuela, Brezilya ve ABD'de çeşitli konserler vermiş bir isim. Sahne adıyla bilinen Nil Burak, bir röportajında kendisine bu ismi Zeki Müren'in verdiğini açıklamıştı. Peki, Nil Burak kimdir, gerçek adı nedir? Nil Burak’ın oğlu Cemre Burak hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Pembe Nihal Munsif ya da bilinen sahne adıyla Nil Burak, 27 Nisan 1948 tarihinde dünyaya geldi.

Babası Kıbrıs'ın en eski sinema işletmecisi ve narenciyecisi, annesi ise ev hanımı olan Pembe Nihal Munsif, üç kardeşin en küçüğü olarak Kıbrıs'ın Lefke kasabasında dünyaya geldi.

Müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarına uzanan Nihal Munsif’in müzik kariyeri, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği'nin korosunda şarkı söyleyerek başladı.

Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun olduktan sonra dil eğitimi almak üzere İngiltere’ye giden Nihal Munsif, amatör olarak ilk defa burada sahneye çıktı.

Yurt içi ve yurt dışında aralarında dünyaca ünlü Paris Olympia ve Londra The Talk of the Town gibi müzikhollerinin de bulunduğu yerlerde özel orkestralar eşliğinde sayısız konserler veren Nil Burak, Türkiye'yi temsil etmek üzere Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak tüm Avrupa ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Çin, Arjantin, Venezuela, Brezilya ve ABD'de çeşitli konserler verdi.

Kıbrıs’ta önemli gecelerde sahneye çıkan Nil Burak, 32. sanat yılı olan 2008'de Türkiye’ye dönmüş ve toplam 32 şarkıdan oluşan yeni albümü "Bir Numaramsın & En İyileriyle Nil Burak" ile müzik kariyerine geri döndü.

CEMRE BURAK KİMDİR?

Cemre Burak, 1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğdu. Nil Burak’ın iş adamı Şamil Tokses ile olan beraberliğinden dünyaya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!