Muhteşem Yüzyıl Kösem final bölümü ile ekrana geldi! Turhan Sultan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl Kösem final bölümü ile ekrana geldi Turhan Sultan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 08:58

Muhteşem Yüzyıl Kösem yayınlanan sn bölümü ile finali gerçekleştirdi. Taht oyunlarına aralıksız devam eden Kösem Sultan, Muhteşem Yüzyıl final bölümünde sert bir kayaya çarpmıştır. Yaşanabilecek sıkıntıları önceden sezen Turhan Sultan, her türlü tedbiri almıştır. Tek başına mücadele etmekte zorlanan Kösem Sultan daha fazla dayanamamış ve naibeliğini almak isteyen Turhan Sultan'a boyun eğmiştir. İşte, Muhteşem yüzyıl Kösem final bölümü ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi bu hafta yayınlanan final bölümüyle izleyicilerine nefes kesen dakikalar yaşattı. Ekranlarda yayınlanmaya başladığı günden itibaren gerek konusu gerekse oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizi Muhteşem Yüzyıl Kösem'de heyecan doruktaydı. Dizinin yayınlanan final bölümünde ifşa olan Kösem Sultan, 4. Mehmed’i tahttan indirmek için saray baskını düzenledi. Saray baskınını öğrenen Turhan Sultan, tedbirini aldı. Tek başına kalan Kösem Sultan öldürüldü. İşte, Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin finalinden detaylar.

FİNAL BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI

Kafesteki Sultan İbrahim’in kaçtığı tevatürü bütün payitahta yayılıyor! İsyan çıkmasından korkan Ulema ve Devlet ricali Sultan İbrahim’in katledilmesini istiyor! Kösem Sultan hayatının en zor kararını veriyor! Turhan Sultan, Kösem Sultan’ın saltanat naibeliğini alıp, onu öldürmek istiyor! Bunu öğrenen Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed’i zehirlemeye kalkıyor! İfşa olan Kösem Sultan, 4. Mehmed’i tahttan indirmek için saray baskını düzenliyor! Saray baskınını öğrenen Turhan Sultan, tedbirini alıyor! Tek başına kalan Kösem Sultan öldürülüyor.

Haberin Devamı

TURHAN SULTAN KİMDİR?

Turhan Hatice Sultan (1627 - 4 Ağustos 1683), Osmanlı padişahı Sultan İbrahim'in eşi ve IV. Mehmet'in annesidir. 5 yıl gibi bir süre saltanat naibesi sıfatıyla Osmanlı Devleti'ni yönetmiş 2. Valide Sultan'dır. Osmanlı Tarihinin en uzun valide sultanlık yapan ve kadınlar saltanatının sonunu getiren sultandır.

Ukraynalı olduğuna dair çeşitli rivayetler vardır. 1668'deki doğu gezisinden dönerken İstanbul'a uğrayan Tavernier anılarında Çerkes olduğunu iddia eder. Tarihçi Reşad Ekrem Koçu ise Kösem Sultan romanında Ukraynalı veya Rus bir köylü kızı olup Tatar esircilerce çalındığını sonra Kör Süleyman Paşa'ya satıldığını onun da Kösem Sultan'a hediye ettiğini ifade eder. Hatice Turhan ismini kendisine Kösem Sultan’ın verdiği ileri sürülmüşse de Osmanlı tarihçisi Uşâkīzâde İbrahim duyumlarına dayanarak Turhan ismini önce, Hatice ismini sonra aldığını yazmıştır. Kaynaklarda adı Turhan Hatice, yeni araştırmalarda Hatice Turhan şeklinde geçmektedir.

SON BÖLÜMDE YAŞANANLAR

Samur ve gösteriş merakı Sultan İbrahim’in sonunu hazırlar. Hem ahali hem de asker Sultan İbrahim’i padişah olarak istememektedir. Durumun vahametinin farkında olan Kösem Sultan, oğlunu tahttan indirmeye karar verir.

Sultan İbrahim’in tahttan indirileceğini öğrenen Turhan Sultan, Kösem Sultan’a bir anlaşma teklif eder. Kösem anlaşmayı kabul eder. Torunu 4. Mehmed’i tahta çıkaracaktır. İsyan ateşinin fitilini yakar.

İsyan hazırlığı haber alan Âtike Sultan ve Sultan İbrahim, Kösem’den evvel harekete geçer. Yeniçerileri zehirletmek isteyen, Sultan İbrahim ifşa olur. Padişahın kendilerini öldürmek istemesini hazmedemeyen Yeniçeriler daha da öfkelenir.

Haberin Devamı

Turhan Sultan, Kösem Sultan’ın yaptıkları anlaşmaya sadık kalmayacağını anlar. Yeniçeriler saraya girdiklerinde onları öldürtür. Kösem Sultan’ın kendilerini öldürmek istediğini düşünen öfkeli kalabalık ayak divanı ister. Ayak divanına çıkmak zorunda kalan Kösem Sultan zor durumda kalır. Onu bu zor durumdan kim kurtaracaktır?

BAKMADAN GEÇME!