Mesut Özil kimdir? İşte, Amine Gülşe ile evlenen Mesut Özil'in biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil kimdir İşte, Amine Gülşe ile evlenen Mesut Özilin biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2019 18:34

Arsenal'da forma giyen futbolcu Mesut Özil, tescilli güzel Amine Gülşe ile dünya evine girdi. Başarılı kariyer hayatı kadar evlilik haberi ile de adından söz ettiren ünlü futbolcu Mesut Özil, gündeme gelen haberlerin ardından özellikle magazin takipçileri tarafından merak konusu oldu. Peki, Mesut Özil kimdir? İşte, Amine Gülşe ile hayatını birleştiren Mesut Özil'in biyografisi.

Haberin Devamı

2006 yılından itibaren Almanya'nın genç milli takımlarında milli takım kariyerine başlayan Özil, oyuncu ve model Amine Gülşe ile yaşadığı beraberlik ile internette en fazla merak edilen isimlerden biri oldu. Başarılı futbolcu, Amine Gülşe ile, 7 Haziran 2019'da İstanbul'da nikah masasına oturdu. İşte, Mesut Özil ile ilgili merak edilenler.

MESUT ÖZİL'İN HAYATI

Mesut Özil 15 Ekim 1988 Gelsenkirchen'de doğdu. Devrek'in Hışıroğlu köyünden olan Mustafa ve Gülizar Özil çifti, işçi sıfatıyla Almanya'ya 1970'li yıllarda göç ettiler. Mesut Özil'in kendisi gibi futbolcu olan Mutlu adında bir ağabeyi ve iki kız kardeşi bulunmaktadır. Türk asıllı Alman millî futbolcu olan Özil, Premier League takımlarından Arsenal'de forma giymektedir.

Oyun Kurucu mevkinde görev yapan oyuncu, 2006 yılından itibaren Almanya'nın genç millî takımlarında millî takım kariyerine başlayan Özil, 2009 yılından bu yana ise Almanya millî takımında oynamaktadır. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda turnuvanın en değerli oyuncusuna verilen Altın Top Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Özil, 2006 yılında doğduğu şehrin bir takımı olan ve Bundesliga'da mücadele eden Schalke 04'e transfer olarak profesyonel futbol kariyerine başladı. Ardından 2008 yılında bir başka Bundesliga ekibi SV Werder Bremen'e transfer oldu. Almanya ile 2010 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile Ağustos 2010 tarihinde La Liga takımlarından Real Madrid'e transfer oldu. 2013 yazında transfer döneminin son gününde ise İngiliz takımlarından Arsenal'in kulüp tarihinde bir oyuncu için ödediği en yüksek bonservis bedeli olan £42.500.000 karşılığında bu takıma transfer oldu. Bu transferle birlikte tüm zamanların en pahalı Alman futbolcusu oldu.

Haberin Devamı

2010 FIFA Dünya Kupası

İlk millî maçını 11 Şubat 2009 tarihinde Norveç millî takımına karşı oynamıştır. 2010 Güney Afrika FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı ve millî takımda ilk golünü Gana millî takımına atmıştır. Turnuva boyunca hep ilk onbirde sahaya çıkan Mesut, Almanya ile dünya üçüncüsü oldu.FIFA Dünya Kupası boyunca gösterdiği etkileyici performans neticesinde kupa sonrası SV Werder Bremen'den Real Madrid'e transfer oldu.

Haberin Devamı

2014 FIFA Dünya Kupası

2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya ile şampiyonluk yaşayan Mesut, turnuvada 1 gol 2 asist ile oynamıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!