Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Tolga Tekin kimdir? Kaç yaşındadır? Aslen nerelidir?

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Tolga Tekin kimdir Kaç yaşındadır Aslen nerelidir
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 10:28

Vatanım Sensin’in kadrosuna Tolga Tekin konuk oyuncu olarak dahil oldu. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a hayat verecek olan Tolga Tekin’in yaşı, eğitimi ve kariyeri gibi detaylar merak konusu oldu. Peki Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Tolga Tekin kimdir?

Haberin Devamı

Şairliğinin yanı sıra veterinerlik ve vaizlik de yapan Mehmet Akif Ersoy’a hayat verecek olan Tolga Tekin’in hayatı hakkında detayları derledik.

Behzat Ç. , Muhteşem Yüzyıl, Reis, Kapalı Çarşı ve Deniz Yıldızı gibi yayınlandığı dönemde oldukça tutulan dizi ve filmlerde rol alan Tolga Tekin, 19 Mart 1973 yılında Ankara'da doğdu.

Özel Arı Koleji’nde 1992'de tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden, 1996 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatroları'nın açtığı sınavı kazanarak, Adana Devlet Tiyatrosu'nda görevine başladı. 1996 ile 2004 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Bizim Evin Halleri dizisinde 4 yıl oyuncu olarak çalıştı. Halen, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görev yapmaktadır. Tolga Tekin, 21 Temmuz 2013 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Zeynep Koltuk ile evlendi. 2014 yapımı Paramparça'da canlandırdığı Özkan karakteriyle adından sıkça söz ettirmişti.

BAKMADAN GEÇME!