İkranur nasıl öldü, öldürüldü mü? İkranur'un babası korkunç şüphesini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

İkranur nasıl öldü, öldürüldü mü İkranurun babası korkunç şüphesini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2020 15:06

7 yaşındaki İkranur'un acı sonunun yankısı sürüyor. Giresun'un Bulancak ilçesinde cumartesi akşamı evinin yakınındaki bahçede otlayan büyükbaş hayvanlara bakmaya giden ve bir daha haber alınamayan 7 yaşındaki İkranur Tirsi'den önceki gün acı haber gelmişti. Günlerdir aranan İkranur'un cansız bedenine derede ulaşılmıştı. Otopsi sonucuna göre İkranur'un ölümünde travmatik bulguya rastlanmadı. Ancak İkranur'un babası kızının öldürülmüş olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

7 yaşındaki İkranur'un ölümüyle ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cesedi evinin 1 kilometre uzağındaki dere yatağında bulunan ve Müge Anlı programına da konu olan İkranur'un öldürülmüş olabileceği iddiaları var.

Haberin Devamı

ACILI BABADAN YÜREK YAKAN SÖZLER

Bu acı olaydan sonra İkranur'un babası Serdar Tirsi ve babannesi Nihal Tirsi Müge Anlı'nın televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Konuşmakta güçlük çeken acılı baba Serdar Tirsi, dere uzak olduğu için İkranur'un oraya gidemeyeceğini düşündüklerini, bu yüzden dereye bakılmadığını söyledi. Baba Tirsi, "Dere aranmadı da derenin yanından biz geçtik. Emniyet personeli ve akrabalarımla da geçtik ama biz bir şey görmedik. Derenin üst tarafları arandı dereye en son girildi." diye konuştu. Acılı baba, "İkranur konuşabiliyor sonuçta anlatabilir, konuşmasın diye öldürdü." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tirsi, çocuğun görmemesi gereken bir şeyi gördüğünü söyledi ve "Bir yanlış yapıldı, İkranur bunu gördü ve öldürüldü" dedi. Baba Tirsi, "İkranur konuşacağı için öldürülmüş olabilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Babaanne Nihal Tirsi de İkranur'un cansız bedeninin bulunduğu bölgeye kendinin inme şansı olmadığını, yetişkinlerin bile tek başına inemeyeceklerini ifade etti.

İLK BULGULARA GÖRE CİNSEL İSTİSMAR VE CİNAYET YOK

Giresun Valisi Enver Ünlü, İkranur Tirsi'nin kaybolduktan 3 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Vali Enver Ünlü, “Bir baba olarak sizlerin huzurundayım. Gerçekten çok üzgünüm, zor bir durum. Yeni göreve başlamış bir valinin ilk haftasında basın mensuplarının karşısına bu acı olayla ilgili yorum yapması gerçekten çok acı. 3 günlük bir arama çalışması yapıldı, ancak çocuğumuzun cansız bedeni dere yatağında bulundu. İlk bulgulara göre çocuğumuzun herhangi bir kesici, delici veya ateşli silahla öldüğüne dair hiçbir bulgu yok. İlk muayenesinde herhangi bir sıkıntı yok. Ancak kesin sonucu Adli Tıp'tan gelecek rapora göre sizlerle paylaşabilirim. Adli soruşturma da devam ediyor. İlk bulgulara göre cinsel istismar veya cinayetten söz etmek mümkün değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

400 hektarlık bir alanda arama çalışması yapıldığını hatırlatan Vali Ünlü, “O bölge kuş uçuşu 1 kilometre buraya ama 7-8 kilometre uzaklıkta bir yer. Arkadaşlarımız sahayı genişleterek aradılar ve 3’üncü gün o bölgeye ulaşabildiler” dedi.

İLK TESPİTLERDE TRAVMATİK BİR BULGUYA RASTLANILMADI

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde 4 gündür sürdürülen aramalar sonucu evinin 7 kilometre uzağında Salman mevkisi Adaköy deresinde ölü bulunan İkranur Tirsi'nin cansız bedeni olay yeri incelemesinin ardından Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ön otopside İkranur'un ölümünde ilk tespitlere göre travmatik bir bulguya rastlanılmadı. İkranur'un cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada 2.5 saat süren detaylı otopsi işleminin ardından küçük kızın cenazesi yakınları tarafından alınarak, Bulancak ilçesi İcilli köyüne götürüldü.

Haberin Devamı

DÖRT GÜNDÜR ARANIYORDU

İkranur 27 Haziran Cumartesi günü Giresun'un Bulancak ilçesinde akşam saatlerinde kayboldu. Evinin yakınındaki bahçede otlayan büyükbaşlara bakmaya giden İkranur Tirsi (7) geri dönmedi. Kayıp İkranur için ormanlık alanda arama çalışması başlatıldı. Nazlı ve Serdar Tirsi çiftinin kızları İkranur, saat 18.00 sıralarında otlayan büyükbaşların yanına gitti. Küçük kız geri dönmeyince arkadaşları da durumu ailesine haber verdi. Çevrede arama yapan ailesi, kızlarından iz bulamayınca jandarma ekiplerine haber verdi.

Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı. JÖH, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), AKUT ve UMKE'den yaklaşık 150 kişilik uzman ekip, kız çocuğunun evinin çevresinde ve ormanlık alanda arama çalışmalarını sürdürdü.Arama çalışmalarına, altışar kişilik JÖH ve asayiş timi, AFAD ve AKUT ekipleri, bir iz takip köpek timi, bir kadavra köpeği, 170 personel ile kayıp çocuğun yakın akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

170 hektar alanda tarama yapıldı. Bugünkü aramalar özellikle Büyükada Deresi mevkisinde yoğunlaştırıldı. JÖH ekipleri hem dere yatağında hem de çevresindeki fındık bahçelerinde detaylı arama yaptı. Ayrıca drone ile havadan görüntüleme yapılarak küçük çocuktan iz arandı. Arama çalışmalarında termal kameraların yanı sıra 3 iz takip köpeği ile 1 kadavra köpeği de kullanıldı.

EVİNDEN 5 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

İkranur Tirsi’nin cansız bedeni, yapılan aramalar sonucu eve yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy deresinde bulundu. Küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu derede, savcı ve olay yeri inceleme ekipleri, detaylı araştırma yaptı. Jandarma ekipleri ise alana kimseyi yaklaştırmadı.

BABASI KOŞARAK GELDİ

İkranur'un cesedinin bulunduğu haberinin alınmasının ardından arama çalışmalarına katılanlar, hemen olay yerine geldi. Kızının cansız bedenine ulaşıldığı haberini alan baba Serdar Tirsi ise bölgeye koşarak geldi. Görevlilerin girişine izin vermediği acılı baba, ısrar edince olay yerine alındı. İkranur’un cansız bedeni, daha sonra ambulansla Giresun Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

VALİ ÜNLÜ'DEN AÇIKLAMA

Giresun Valisi Enver Ünlü TRT Haber'de yaptığı açıklamada, kesin ölüm sebebinin yapılan çalışmaların ardından netleşeceği bilgisini verdi. Ünlü, İkranur Tirsi'nin ailesine de başsağlığı dileğinde bulundu. Giresun Valisi Enver Ünlü, 'Ölüm sebebini şu an için bilemiyoruz. Keşke çocuğumuzu sağ salim bulabilseydik ama üzgünüz' dedi.

Giresun Valiliği’nden arama çalışmaları sırasında dere yatağında cansız bedeni bulunan İkranur Tirsi ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. 170 personelin aradığı küçük kızın cansız bedenine ulaşıldığının belirtildiği açıklamada, "İkranur Tirsi kaybolduğu yerden yaklaşık 7-8 km (Kuşbakışı 1 km) uzaklıkla incirli mevkiinde dere içerisinde arama ekiplerince bulunmuş olup, olayla ilgili adli tahkikata başlanmıştır. Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması temennisiyle minik kızımıza Allahtan rahmet, acılı aileye sabır ve başsağlığı dileriz" denildi.

"OLAYIN TÜM YÖNLERİYLE SORUŞTURMASI SAVCILIĞIMIZCA DEVAM EDECEK"

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, İkra Nur'un cesedinin dere yatağında bulunduğunu söyledi.

Savcılık marifetiyle soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğüne dikkati çeken Tuna, "O bölgede çok yönlü arama faaliyetleri 2 gündür devam ediyordu. Olayın tüm yönleriyle soruşturması savcılığımızca devam edecek." dedi.

Tuna, gazetecilerin İkra Nur'un ölümüne ilişkin bulgularla ilgili sorusuna, "Şu saatte söyleyeceğimiz her şey soruşturmanın selametine sakınca getirebilir. Bu konularla ilgili şu an yorum yapmamız doğru değil arkadaşlar." yanıtını verdi.

Cesedin bulunduğu noktayla ilgili soru üzerine Tuna, İkra Nur'un cesedinin dere yatağında bulunduğunu anımsattı. Tuna, "Suyun içinde. Orada su derinliği çok fazla değil. Yüzeyle taban birbirine çok yakın." ifadelerini kullandı.

Tuna, İkra Nur'u arama çalışmalarında canla başla çalışan herkese teşekkür etti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!