İki bayram arası ekranın yenileri

Güncelleme Tarihi:

İki bayram arası ekranın yenileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 13:08

Başlamak için bayramın bitmesini bekleyen diziler bu hafta sökün ediyor. Salı gecelerinde yine zorlu bir rekabet var.

Haberin Devamı

İki bayram arası ekranın yenileri

İKİNCİ DEVREDE MAÇ ONLARIN

Adı Efsane

Geçen sezon başlarken izleyiciyi ekran başına çeken bütün isimlerle vedalaşan dizi, parlayan genç kadroyla ve yeni bir hikâyeyle, hayal etmekten korkmayanların öyküsüyle kısa bir aradan sonra dönüyor. Cem Yiğit Üzümoğlu, Baran Bölükbaşı, Hakan Ummak ve Kaan Sevi başrollerde bu kez. Kadroya dahil olan yeni isimler de şöyle: Şenay Gürler, Ferit Kaya ve Simay Barlas. Apansız biten Hakan ve Melis aşkının yerine yepyeni bir aşk geliyor yani. “İkinci devre yeni başlıyor, bu maç bizim olacak” diyor tanıtım. Tribünler maç sonuna kadar tıklım tıklım olsun o zaman. (Kanal D, salı, 20.00)

Haberin Devamı

İki bayram arası ekranın yenileri

 

KANITLANMIŞ EKRAN UYUMU

Deli Gönül

Hatay’dan İstanbul’a uzanacak olan hikâyede kendini iyi insan yetiştirmeye adamış bir edebiyat öğretmeni ve imkânsız aşk var. Başarılı dediğimiz, çok fazla izlenen dizilerin genel geçer formülleri yok, birçok unsurun uyumla bir araya gelmesi gerekiyor ya, ‘Deli Gönül’ için her şey nasıl ilerleyecek bilemiyorum ama başrollerdeki Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay’ın daha önce ‘Yer Gök Aşk’ta kanıtlanmış bir ekran uyumu var. Dizinin kişisel olarak beni cezbeden yanı da kamera arkasındaki ekipte yönetmen, şair, yazar Barış Pirhasan ve müzisyen, yönetmen Selim Demirdelen gibi iki değerli ismin olması. (Fox, salı, 20.00)

İki bayram arası ekranın yenileri

 

MUTFAK GENÇLERE EMANET

Dolunay

Tek bir tanıtım görüntüsüyle “Aaa, aynı bilmemne” diye bir diziyi damgalamak yanlış, biliyorum ama ‘Dolunay’ ilk bakışta ‘Kiralık Aşk’ı çağrıştırdı bana. Belki tam da onu çağrıştırsın istendiği içindir. Genç izleyicinin çok sevdiği oyuncular Can Yaman ve Özge Gürel var başrollerde. Japon mutfağını öğrenip kendi lokantasını açmak isteyen genç kız, para kazanmak için varlıklı bir genç işadamının aşçısı olarak işe başlıyor; sonrası da işte çekişme, çatışma, aşk. Lütfen senaryo menstürasyon döneminde vücut ısıları arttığı için suşi yapmaktan men edilen Japon kadınların haklı mücadelesine de değinsin bir ara. (Star, salı, 20:00)

Haberin Devamı

İki bayram arası ekranın yenileri

 

TÜRK USULÜ ‘LAW&ORDER’

Çember

İşte yaz geceleri için ideal, mevsimler boyu bağlılık talep etmeyen bir polisiye filmler dizisi. ‘Law&Order’ serileri gibi tam ama suçlar ve cinayetler bize özgü olur herhalde. Abdullah Oğuz’un projesinde Serhat Kılıç, Pelin Akil Altan, Barış Bağcı ve Anıl Altan çekirdek kadrodaki emniyet özel tim mensupları, her filmde ayrı bir konu ve konuk oyuncu var. İlk bölümde Sedef Avcı konuk. Aslında ocak ayında başlanmış çekimlere ama Serhat Kılıç’ın ‘Söz’deki rolü nedeniyle yayına girmesi sezon arasını buldu. (Star, pazartesi, 20.00)

İki bayram arası ekranın yenileri

 

Haberin Devamı

YENİ BİR POLİSİYE

Yine en yeni dizilerden biri, yine sessiz sedasız geldi BluTV’ye: ‘Fearless’. Etkileyici bir jenerikle açılan, İngiliz ITV kanalı dizisinde 14 yıldır işlemediği (ya da öyle inanmamız istenen) bir suçtan ötürü hapiste olan bir adamı kurtarmak için didinen bir avukat var. İnsan hakları alanında uzman Emma Banville, pedofili ve cinayet suçundan hapiste olan ve suçsuzluğuna inandığı Kevin Russell’ın davasını üstlendiği sırada bir çocuk evlat edinmeye çalışıyor, evinde zor durumdaki bir mülteciyi barındırıyor ve anti-terör birimlerinin yakın gözetimi altında. Davaya bir de Amerikalılar karışınca, milföy gibi kat kat ve lezzetli bir dizi buluyoruz karşımızda. Dizinin yazarı, ‘Homeland’ ve ‘Person of İnterest’ yazarlarından Patrick Harbinson. Başroldeki HelenMcCrory de ‘Harry Potter’ serisinin Narcissa Malfoy’u. Ekrana güçlü ve çabuk unutulmayacak bir kadın karakter kazandıran oyuncunun kocası da ‘Homeland’ yıldızı Damian Lewis. İlk üç bölüm platformda, diğer üç bölüm de yayımlandıkça eklenecek.

Haberin Devamı

İki bayram arası ekranın yenileri

 

 

 

 

En sevdiğimiz 10 kötü karakter

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!