Hümeyra'nın oğlu Sadık Bigat kimdir, neden öldü? Usta oyuncu Hümeyra'nın oğlu Sadık Bigat hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Hümeyranın oğlu Sadık Bigat kimdir, neden öldü Usta oyuncu Hümeyranın oğlu Sadık Bigat hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2020 00:28

Usta oyuncu Hümeyra'nın oğlu Sadık Bigat hayatını kaybetti. 2 gündür oğlundan haber alamadığı için evinin kapısını açtıran sanatçının, dairede oğlunun cansız bedeniyle karşılaştığı öğrenildi. 47 yaşında hayatını kaybeden Sadık Bigat yarın toprağa verilecek. Usta oyuncunun oğlunun ölüm nedeni ise merak ediliyor. Peki, Hümeyra'nın oğlu Sadık Bigat kimdir, neden öldü? İşte, ayrıntılar...

Haberin Devamı

Tiyatro oyuncusu Hümeyra'nın 47 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Hümeyra’nın, oğlunun cansız bedeniyle karşılaştığı öğrenildi. Sadık Bigat'ın geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü tespit edildi. Sadık Bigat, usta oyuncunun 1972'de Mithat Bigat ile olan evliliğinden dünyaya gelmişti. İşte, detaylar. 

SADIK BİGAT KİMDİR?

Hümeyra'nın oğlu Sadık Bigat'ın hayatı ile ilgili fazla bir bilgi bulunmamakla birlikte, Hümeyra'nın 1972'de Mithat Bigat ile olan evliliğinden dünyaya geldiği bilinmektedir.

Hümeyra'nın oğlu Bigat, 2003 yılında meydana gelen trafik kazasında yaralanmıştı. Kaza Mecidiyeköy Metro İstasyonu girişinde meydana gelmişti.

Sanatçı Hümeyra, 1972'de Mithat Bigat ile evlendi ve bu evlilikten Sadık isimli bir oğlu oldu. Yaklaşık yedi yıl süren bu evlilik, Hümeyra'nın hayatı boyunca yaşadığı en uzun ilişkisi olmuştur.

Haberin Devamı

HÜMEYRA'NIN HAYATI

Hümeyra Akbay 15 Ekim 1947'de istanbul'da dünyaya geldi. 1970'lerden bu yana müzisyen ve oyuncu olarak bilinen Hümeyra, Avrupa Yakası dizisi ve Babam ve Oğlum filmi sayesinde yeni kuşaklarca da tanınmıştır. Son olarak "Unutursam Fısılda" adlı filmde Ayperi karakterininin yaşlı halini canlandırmıştır.

Müzisyen olarak tanındığı 1970'lerde "Kördüğüm", "Sessiz Gemi", "Otuzbeş Yaş" gibi şarkıları büyük hit oldu. Daha sonra popüler çizginin dışında, "Tutkulardan İntihar", "Beyhude" gibi albümler de yaptı.

Önce tiyatro, sonra televizyon, en son da Talihli Amele adlı filmle sinema oyunculuğuna başladı. Ferhan Şensoy'un "Ortaoyuncular" ekibiyle 1985 yılında "İçinden Tramvay Geçen Şarkı" da rol aldı. 1986'da Asiye Nasıl Kurtulur? filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal Ödülü kazanmıştır. 10. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın geleneksel onur ödülü "Işık Saçan Apollon" 2007 yılında kendisine verilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!