Fatih Ürek kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Güncelleme Tarihi:

Fatih Ürek kimdir, kaç yaşında ve nereli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 19:05

90'lı yıllarda çıkardığı albümlerle tanınan ve zaman zaman basında yer alan haberlerle sıklıkla gündeme gelen Fatih Ürek'in kim olduğu son dönemde en çok merak edilen konuların başında gelmeye başladı. Ünlü ismin özel hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, 'Fatih Ürek kimdir?' ve Fatih Ürek nereli?' gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, Fatih Ürek kimdir? Fatih Ürek kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

Son günlerde sunuculuğunu yaptığı program sonrası kim olduğu merak konusu olan Fatih Ürek, uzun yıllardır magazin basının yakından tanıdığı bir isim. İşte, çıkardığı albümler, hit olan şarkıları ve rol aldığı projelerle hatırlanan pop müzik şarkıcısı Fatih Ürek, hakkında merak edilen tüm detaylar...

FATİH ÜREK KİMDİR?

3 Nisan 1966 tarihinde Erzurum'da bir işçi ailesinin 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Fatih Ürek'in 3 kız kardeşi ve ablası vardır. Bir sucuk fabrikasından çalışan babası Şerafettin Ürek'in Bursa'ya taşınma kararı almasının ardından henüz 1 yaşında iken Bursa'ya giden Fatih Ürek'in çocukluk yılları Bursa'da geçti.

Genç yaşta ses sanatçısı olmaya karar veren Fatih Ürek bir süre Bursa'daki mekanlarda sahne aldıktan sonra sonra İstanbul'a taşınma kararı aldı. 1989 yılında İstanbul’a taşınan Fatih Ürek, 1993'da ilk albümü olan "Yaktı Yaktı"yı çıkardı. Bu albümde Bülent Ersoy'un "Sefam Olsun" albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıya yeniden yorumlamış ve büyük ses getirmiştir. İkinci albümünü 1995 yılında "Sen İki Gözümsün" adıyla çıkaran Fatih Ürek, bu albümünde pop şarkılarının yanı sırasında klasik şarkılara da yer vermiştir.

Haberin Devamı

Uzun yıllar albüm çalışması yapmayan Fatih Ürek, 2008 yılında çıkardığı "Sus" adlı albümü ile müzikal çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiştir.  2011 yılında yeni bir albüm çalışmasına daha imza atan Fatih Ürek, bu albümde seslendirdiği "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkıları ile büyükk beğeni toplamıştır. Sevilen sanatçı özellikle kendine has giyim tarzı ve 2008 yılında seslendirdiği "Hadi Hadi" şarkısı ile akıllarda yer edinmiştir.

2015 yılında aldığı fazla kilolar nedeni ile mide amaliyatı olan Fatih Ürek, başarılı geçen ameliyat sonrası oldukça fazla kilo vermiştir. Sevilen şarkıcı Fatih Ürek, son olarak Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan "Gelinim Mutfak" isimli programın sunuculuğunu üstlenmektedir.

BAKMADAN GEÇME!