Ekranda ‘savaş’ var

Güncelleme Tarihi:

Ekranda ‘savaş’ var
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 10:17

Yeni bir devrin eşiğindeyiz. Militarist iklimin yarattığı talebe, yapım şirketleri geç kalmadan cevap verdi. Önümüzdeki haftalarda üç asker dizisi birbiri ardına yayına giriyor.

Haberin Devamı

SAVAŞÇI - FOX TV - YAKINDA

Berk Oktay’ın Bordo Bereli Kağan Bozok’u canlandırdığı Savaşçı, kahramanlık jargonunu hatmetmişe benziyor. Bir yandan kalbi kuş gibi, ‘ekranda kırmızı son dakika bandı bekleyen’ anneler, bir yanda ölümün en yüce mertebe olduğu kanlı bir dünyanın içinde insanlığını korumaya çalışan genç askerler... Dizinin iddialı cümlelerinden biri, “Onlar Çin sarayında Kürşat, Malazgirt’te süvari, Tuna’da akıncı, Sakarya’da kuvvacı, Kıbrıs’ta mücahit. Ama isimleri daima aynı: Mehmetçik!” Bir zamanlar ‘Şefkat Tepe’, ‘Sakarya Fırat’ gibi dizi türünün iyice şişirilmişini bekleyebiliriz.

 

Ekranda ‘savaş’ var

Haberin Devamı

SÖZ - STAR TV - 3 NİSAN PAZARTESİ

‘Savaşçı’ ‘Sakarya Fırat’sa, ‘Söz’ de bir nevi ‘Dağ 2’. Drama gücünü büyük oranda şehit ailesi ajitasyonundan alsa da, aksiyon temposu yüksek görünüyor. Tolga Sarıtaş TİM komutanı Yavuz rolünde. Yanında ‘Survivor’dan Avatar Atakan var. Görünüşe bakılırsa, Geveze rolünde izleyeceğimiz Atakan, dizide de ‘Survivor’daki karakterini oynayacak.

 

Ekranda ‘savaş’ var

İSİMSİZLER-KANAL D - 27 MART PAZARTESİ

Yeni savaşkan dizilerimiz gözü yaşlı asker anneleriyle olaya girmek konusunda üçte üç yaptı. ‘İsimsizler’ de, oğlunu kaybeden, cenazede bayrak örtülü tabutuna bakamayan, içi yanmış kadınlarla perdeyi açıyor. Diğer iki rakibine göre daha hidayet eğilimli. Uluslararası komploları, ‘oyun bozmaları’, derin mevzuları da işin içine dahil ediyor. Yapımcı Es Film, Filinta ve Payitaht Abdülhamid gibi son zamanların popüler trendlerini yakalayan dizilerin mimarı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!