Dünyanın en büyük sirki Cirque du Soleil nerede?

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük sirki Cirque du Soleil nerede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2020 16:57

Dünyanın en büyük sirki Cirque du Soleil, Survivor programıyla bir kez daha gündeme geldi. 11 Mayıs 2020 tarihli ödülü kazanan takım dünyanın en büyük sirki Cirque du Soleil'i izleme şansı elde edecek. 4 binden fazla çalışanı bulunan ekip daha önce Türkiye'ye de gelmişti. Cirque du Soleil, Türkiye’de 2011’de ‘Saltimbanco’, 2012’de ‘Alegria’, 2013’te ‘Michael Jackson: Ölümsüz’ ve 2016’da ‘Varekai’, 2019'da ‘Bazzar gösterilerini sergilemişti. Peki, Dünyanın en büyük sirki Cirque du Soleil'in merkezi nerede?

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü uluslararası topluluk Cirque du Soleil, eskiden sokak sanatçısı olan Guy Laliberté ve Daniel Gauthier tarafından 1984 yılında kuruldu. İlk olarak 20 sokak sanatçısından oluşan, Cirque du Soleil, yüksek standartlarıyla sanat ve eğlenceyi bir araya getirmiş Québec’li bir gösteri sanatları topluğu. Şirket’in 50 farklı ülkeden, 1.200 'den fazla sanatçı dahil olmak üzere yaklaşık 5.000 çalışanı bulunuyor. Uluslar arası merkezi Kanada’nın Montreal kentinde bulunan Cirque du Soleil şu ana kadar uyandırdığı ilgi ve merak ile beş kıtada toplam 300 şehirde 100 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. 2010 yılında, Cirque du Soleil tüm dünyada aynı anda 21 gösterisini sunmaya devam ediyor. Cirque du Soleil’in Uluslararası Merkezi Kanada'nın Montreal kentindedir.

Haberin Devamı

Merkezi Kanada olan Cirque du Soleil, dünyada aynı anda 20 farklı gösteri gerçekleştiriyor. Ekip ABD, Kanada, İspanya, Singapur, Almanya, Arjantin, Çin, Meksika ve Türkiye olmak üzere dokuz ülkede şovlarını sergiliyor.

BAKMADAN GEÇME!