Diriliş filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Diriliş filmi özeti ve oyuncu kadrosu

Güncelleme Tarihi:

Diriliş filmi konusu nedir, oyuncuları kimler Diriliş filmi özeti ve oyuncu kadrosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 17:00

Orjinal adı "The Revenant" olan Diriliş filmi televizyonda yayınlanacak. Başrolünde Leonardo DiCaprio'nun yer aldığımı Diriliş, izleyici tarafından merak konusu oldu. Film 2016 yılında gösterime girmişti. Peki, Diriliş filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte filmin detayları...

Haberin Devamı

Alejandro G. Iñárritu'nun yönettiği, 2016 yılında gösterime giren biyografik western gerilim filmi Diriliş ekranlara geliyor. Senaryo Michael Punke'nin 2002'de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanarak Iñárritu ve Mark L. Smith tarafından yazıldı. Filmde sınır sakini Hugh Glass'ın (1780–1833) hayatından esinlenildi.

88. Akademi Ödülleri'nde 12 adaylıkla en fazla adaylık elde eden film olan Diriliş, bu adaylıklardan En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazandı. 73. Altın Küre Ödülleri'nde kazandığı Drama Dalında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle en fazla ödül kazanan film olurken, 69. BAFTA Ödülleri'nde kazandığı 5 ödülle yine en fazla ödül kazanan film oldu.

DİRİLİŞ FİLMİ KONUSU NEDİR?

Haberin Devamı

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass, hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır.

DİRİLİŞ FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Yönetmenliği Alejandro G. Iñárritu'nun üslendiği Diriliş filmi başrollerinde Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson, Lukas Haas, Kristoffer Joner, Brad Carter yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!