Diriliş Ertuğrul’daki Ögeday Han'ın çocukları kimlerdir? İşte tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Diriliş Ertuğrul’daki Ögeday Hanın çocukları kimlerdir İşte tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 14:25

Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın oğlu olan Ögeday'ın çocuklarının kimler olduğu merak konusu oldu.  Ögeday Han'ın kaç oğlu olduğunu merak eden vatandaşlar bilgi edinmek için araştırma yapıyor. Peki, Ögeday Han'ın kaç çocuğu var? Ertuğrul Ögeday Han'ın oğullarının adı ne?

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul dizisiyle beraber tekrardan gündeme gelen Ögeday Han'ın çocuklarının kim olduğu merak edilmeye başlandı. Ögeday Han'ın çocuklarının kim olduğunu ve isimlerini merak eden vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. İşte, Ögeday Han'ın çocukları hakkında merak edilen detaylar…

ÖGEDAY HAN'IN ÇOCUKLARI

Cengiz Han'ın oğullarından biri ve mirasçısı olan Ögeday Han, bugünlerde vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırmalara konu oluyor. Ögeday Han'ın çocuklarının kim olduğunu merak eden vatandaşlar, konu hakkında araştırma yapıyor. Ögeday Han ya da diğer bir telaffuzla Ögeday Kaan döneminde Moğol egemenliği Güney Çin’den Batı Rusya’ya dek genişlemiştir. Doğum tarihi kesin değildir. Gobi Çölü’nde keçede (çadırda) doğdu, 11 Aralık 1241’de Karakurum yakınlarında öldü. Batı kaynaklarında Occoday, Hocotha, Etheracan, Ectais, Ocuai, Türkçe’de ise Oktay adları ile tanınmıştır.

Haberin Devamı

Tarihi kaynaklara göre Ögeday Han'ın 8 çocuğu vardır. Bunların isimleri ise; Güyük Han, Huden, Hoçu, Horaçar, Haşi, Kadan, Melig, Sürkhakhan

GÜYÜK HAN KİMDİR?

Moğolların büyük kağanı Ögeday'in büyük oğludur. Tarihi kaynaklara göre 1206 yılında doğmuş, 1248'de ölmüştür. Annesi Töregene'nin siyasî manevraları sayesinde 1246'da toplanan kurultayda büyük kağan seçildi. Nasturilikten büyük ölçüde etkilendi ve çevresine Hıristiyan danışmanlar topladı. Hanlığa seçilişi Cengiz'in öteki torunu, Rusya fatihi ve Altın Orda Devleti'nin kurucusu Batu'nun tepkisini çektiyse de erken ölümü Moğol İmparatorluğu'nun tümüyle parçalanmasını önledi.

BAKMADAN GEÇME!