Cimilli İbo kimdir kaç yaşında neden vefat etti? Cimilli İbo öldü mü? İşte Cimilli İbo'nun hayatı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Cimilli İbo kimdir kaç yaşında neden vefat etti Cimilli İbo öldü mü İşte Cimilli İbonun hayatı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2021 18:19

Cimilli İbo'nun hayatı vefatının ardından gündeme geldi. Bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gören Rizeli sanatçı Cimilli İbo (İbrahim Özer) hayatını kaybetti. Sibelim, Ağla Yüreğim Ağla, Cayır Cayır Yanayi, gibi şarkıları ile büyük çıkış yakalayan Karadenizli şarkıcı geçtiğimiz yıl koronavirüs sebebiyle bir süre yoğun bakımda kalmıştı. Peki, Cimilli İbo kimdir kaç yaşında neden vefat etti? İşte, şarkıcı Cimilli İbo'nun hayatı ve biyografisi hakkında merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Cimilli İbo bir süredir devam etmekte olan rahatsızlığı nedeniyle sosyal medyanın gündeminde yer alıyordu. Son günlerde pek çok kişinin sağlık durumu hakkında bilgi edinmek istediği Cimilli İbo, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Peki, Cimilli İbo kimdir, kaç yaşında vefat etti? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Cimilli İbo, rahatsızlığı dolayısıyla hastaneye kaldırılmasının ardından biyografisi merak edilen isim oldu. Gerçek adı İbrahim Özer olan Cimilli İbo, kemençe çalıp Türkü söylemekte ve şarkıları ile tanınmaktadır. 

CİMİLLİ İBO KİMDİR?

Cimili İbo 12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Cimilli İbo aslen Rize'li bir sanatçıdır. 

Cimilli İbo çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir'deki akrabalarının yanına gitti. Bu nedenle lisede okulu bıraktı.

Haberin Devamı

Cimilli İbo, renkli kişiliği ile beğenileri topladı. İbo, "İnadım İnat" adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol aldı. 

Şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil'linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.

Cimilli İbo 16 Ağustos 2021 tarihinde vefat etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!