Bodrum Masalı’nı izlemek için 5 neden

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Masalı’nı izlemek için 5 neden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 10:52

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Bodrum Masalı’, yaz klişelerini yıktı. Ege, o alıştığınız Ege değil. Gençlerin hercai, zenginlerin kötü olduğu senaryolardan çok farklı...

Haberin Devamı

1) TURİSTİK DEĞİL YEREL

Bodrum Masalı’nı izlemek için 5 neden


Ege’de geçen yaz dizilerinin iki türevine alışkınız: Kırsal Ege (Güzel Köylü, Hanım Köylü) ya da tatilci Bodrum’u. Bodrum Masalı ise esnafın, yerlisinin yaşadığı sadece beach’lerden ve havuzlu villalardan ibaret olmayan, sahici Bodrum’un üzerine kurulu. Kasabanın gerçek sahipleri hikâyenin de yapıtaşları. Sokaklar turistik değil, bir mahalle dizisindeki yapıyla eşdeğer, canlı, yaşayan mekânlar. Tesisatçısı, marangozu, balıkçısı, otelcisi, okul müdürü plastik ya da karikatürize değil. Ana karakterlerle iç içe, dizinin ruhunu zenginleştiriyor.

 

Haberin Devamı

2) PARLAK GENÇ KADRO

Bodrum Masalı’nı izlemek için 5 neden


Dizinin gençleri uzun zamandır ‘gençlik’ dizilerinde bile az rastladığımız türden güçlü. Böyle taze bir ekibi en son ‘Benim Adım Gültepe’de bir arada görmüştük. Orada Ekin Koç’un parladığı gibi, Bodrum Masalı’nda da Alperen Duymaz, Ateş rolünde yükseliyor. Hem Gossip Girl’ün ‘lonely boy’u Dan’in havası, hem genç Johnny Depp’in melankolik serseriliğiyle şu sıralar ekrana en çok yakışan erkek oyunculardan. Serel Yereli, Dilan Çiçek Deniz ve Ezgi Şenler ayrı ayrı güzel. Son zamanların romantik komedi klişesi şapşallıklara doymayan kızların yerine böyle cingöz, güçlü, zekâyı fitne fesatlıkla, atarla karıştırmayan kadınları izlemeyi özlemişiz.  

 

3) TİMUÇİN ESEN’İN EFSANEVİ AŞK BAKIŞI

Bodrum Masalı’nı izlemek için 5 neden


Ayhan Işık’ın bir numaralı bakışı gibi ikonik bir şey Timuçin Esen’in kırık, yorgun, yaralı kartal gibi aşık bakışı. Faryalı’nın Yıldız’ı ilk gördüğü sahneyi dondurup çerçeveletmek lazım. Şevval Sam ile şahane bir karasevdalı öyküsü örüyorlar. Gençlerin hikâyesi yaşına küçük gelen izleyiciyi gani gani tatmin edecek bir yasak aşk pusuda bekliyor.

 

Haberin Devamı

4) ZENGİNLER YALNIZCA ZENGİN DEĞİLDİR

Bodrum Masalı’nı izlemek için 5 neden


Dizi perşembe akşamları Yüksek Sosyete’yle yarışıyor. Karşısındaki zenginler, yalnızca Türkiye ekranlarında var olan holding-villa-cemiyet-davet-bir drink alalım ortamına sıkışmışken, ‘Bodrum Masalı’ zenginlik mevzusunu tepetaklak ediyor. Tüm serveti kaybedince olanca tikiliğiyle sızlanmak yerine dişleriyle tırnaklarıyla yeni bir hayat kurmaya çabalayan, yaşam tarzının enkazının altında ezilmeyip kuyruğu dik tutmaya çalışan karakterleri izliyoruz. Yan rol zenginleri (Uzay ve şurekası) ne kadar ‘pis fakiiirr’ havasında görünse de, onun da altından yüzeyselliği kıracak bir derinlik çıkacak gibi duruyor.

 

Haberin Devamı

5) FETTANLIĞIN ZİRVESİ

Bodrum Masalı’nı izlemek için 5 neden


Gözde rolündeki Toprak Sağlam ‘femme fatale’lıkta destan yazıyor. İlk bölümde Ateş’i adaçayı içmeye davet etmesindeki erotizm o kadar iyi ki, korkutucu. Neredeyse bir Mrs. Robinson anı yaşanacak diye telaşlanıyor insan. Kaleyi içten fethetmek (ya da Truva atı usulü sızma) çabası, alevli gözleri, kombinezonuyla pencerede belirivermesi, Evren’e duyduğu korkusuz aşkın metreslik hüznünü silip süpürmesi şahane. Üstelik sonraki bölümler için patlamaya hazır bir bomba gibi tehdit, entrika ve skandal dolu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!