Bir Zamanlar Çukurova dizisinin Demir'i Murat Ünalmış kimdir? Kaç yaşındadır?

Güncelleme Tarihi:

Bir Zamanlar Çukurova dizisinin Demiri Murat Ünalmış kimdir Kaç yaşındadır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 20:46

1970'li yılların Adana'sında geçen bir dönem dizisi olan Bir Zamanlar Çukurova'da 'Demir Yaman' karakterini canlandıran Murat Ünalmış'ın kim olduğu merak konusu oldu. Murat Ünalmış'ın özel yaşamı ve kariyerini merak eden vatandaşlar, ünlü oyuncuya dair merak ettikleri detayları internette sorguluyor. Peki, Bir Zamanlar Çukurova'nın Demir'i Murat Ünalmış kimdir?

Haberin Devamı

Ekran macerasına yeni başlayacak olan Bir Zamanlar Çukurova'nın kadrosunda yer alan Murat Ünalmış, Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Güneşi Gördüm filminde geniş kitlelerce tanınmış ve kariyeri boyunca çok sayıda dizi projesinde yer almıştır. İşte, Bir Zamanlar Çukurova'nın Demir'i Murat Ünalmış hakkında tüm detaylar...

1981 yılında Kayseri'de dünyaya gelen dizi ve sinema oyuncusu Murat Ünalmış, ortaokul dönemi sonrasında İstanbul'a gelmiştir. Lise yıllarında profesyonel olarak Fenerbahçe Spor Kulübü'nde basketbol oynamıştır. Ardından Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Ünalmış, üniversite eğitiminden sonra Akademi İstanbul'da oyunculuk eğitimi almıştır. Bu eğitim sürecinin paralelinde; Hayat Bağları, Sınırlı Aşk, Kurşun Yarası dizilerinde ve “Üç Kadın”, “Deli Duran”, “Sen Ne Dilersen” adlı sinema filmlerinde rol almıştır.

Haberin Devamı

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Güneşi Gördüm filminde geniş kitlelerce tanınmış ve aynı yönetmenin filmi olan New York'ta Beş Minare filminde de rol almıştır. Yer gök aşk dizisinde başrol oynamıştır. Aynı dizide başrolü paylaştığı Birce Akalay ile evlenmiştir. Evlilikleri 1,5 yıl sürmüştür. TRT 1'de yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında adlı dizide başrol oynamıştır.

Ünlü oyuncu son olarak Bir Zamanlar Çukurova dizisinin kadrosuna dahil oldu. Dizide, 'Demir Yaman' karakterine hayat veren Ünalmış'ın canlandırdığı karakterin özellikleri şöyle:

Büyük bir servetin sahibi. Çukurova'nın en büyüğü, bu bereketli toprakların tek hükümdarı olmayı hedefleyen, bunun için her şeyi yapabilecek kadar hırslı, gözü kara bir adam. Ama babasından kalan bu uçsuz bucaksız toprakları günü gelince miras bırakacağı bir evladı yok. Demir, Züleyha'ya görür görmez aşık olur. Aşk Çukurova'nın bu yakışıklı ve hırslı beyini değiştirebilecek mi? Demir Yaman aşkı ve toprakları için gözünü ne kadar karartacak?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!