Baharla gelen dramalardan notlar

Güncelleme Tarihi:

Baharla gelen dramalardan notlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:41

Ekranda öyle hareketli bir hafta geçirdik ki... Dört yeni dizi birden geldi, bu hafta başlayacaklar da var. Yeni sezona topluca göz atmanın tam sırasıdır.

Haberin Devamı

GECEKONDUDAN YALIYA

Eskiden Yeşilçam filmleri meşhur olmak için evden kaçan kızlarla doluydu, artık evler kızlarını meşhur etmek için çırpınan annelerle dolu. ‘Fazilet Hanım ve Kızları’nın Fazilet Hanım’ı da bu annelerden biri. Hayat adil davransa şimdi ‘Ya Hülya Avşar’mış ya Başbakan’ ama olmamış işte; o da bütün hayallerini kızları üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Kızların birinin ayakları yere basıyor ama diğeri annesi ne derse doğru belleyen naif bir güzel. Nazan Kesal’ın canlandırdığı Fazilet ilk bölümde çok çırpındı kızına güzel bir rol ayarlamak için. Henüz başarılı olamadı ama belli ki birtakım ‘ahlaksız teklifler’ var yolda; reklam filminde olmasa da yalıda bir rol görünüyor ufukta. (Star, cumartesi, 20.00)

Baharla gelen dramalardan notlar

Haberin Devamı

MÜHİMMAT ENVANTERİ

Yurtdışında masa başında oturmaktansa ülkesi için ateş altında olmayı tercih eden Virankaya kaymakamı ve yedi kişilik özel ekibinin hikâyesini konu alan ‘İsimsizler’, zengin prodüksiyonu ve ‘sosyal medyayı sallamasıyla’ 2017’nin en iddialı projeleri arasında. Aylar süren ön hazırlık döneminde, birçok gazeteci, polis, asker ve bölge insanıyla yapılan görüşmeler sonucunda sete çıkan ekip, ilk bölümü 22 günde tamamladı. 160 kişinin çalıştığı ekibe, aksiyon danışmanı, aksiyon yönetmeni, sekiz kişilik stunt ekibinin yanı sıra, özel efektler ve patlamalar için de altı kişilik özel bir grup dahil. Oyuncular iki hafta silah ve dövüş eğitimi aldı. (Kanal D, pazartesi, 20.00)

Baharla gelen dramalardan notlar

SEVGİ NEYDİ? EMEKTİ

Sevgisiz büyüyen çocukların sevebilme ihtimalini sorgulatacakmış ‘Kara Yazı’. Fakat Haluk Bilginer ve Emre Kınay’ın birlikte rol alacağı bir diziyi izlememiz için konuyu bilmemiz de gerekmiyordu zaten. Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’ın kurucusu olduğu Dark Story’nin senaryosu da yabana atılacak gibi değil elbette, herkesin kaderini birbirine doladı, bir yumak yapıp ortaya attı ilk bölüm. Ushan Çakır’ın gözüne giren taraz taraz saçlarından nasıl rahatsız olmadığını en az o yumağın nasıl çözüleceğini merak ettiğimiz kadar ediyor ve iki ustanın karşılıklı sahnelerini heyecanla bekliyoruz. (Kanal D, salı, 20.00)

Haberin Devamı

Baharla gelen dramalardan notlar

O ZAMAN DANS!

Akila Azra Kohen’in (dizi tanıtımlarında adı Azra Sarızeybek Kohen olarak geçiyor) satış rekorları kıran Fi, Çi, Pi üçlemesinin ilki olan ‘Fi’ altın oran olarak bildiğimiz geometrik oranın adı. Aynı zamanda, ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olan ünlü psikiyatr Can Manay’ın (Ozan Güven) Duru (Serenay Sarıkaya) ile karşılaştıktan sonra değişen hayatının hikâyesi. Mehmet Günsür ve Berrak Tüzünataç da, Duru’nun yanı sıra altın orandan nasibini almış diğer karakterleri canlandırıyor. Şimdilik yalnızca üç bölüm var, platforma ücretsiz abone olunuyor ancak bölümlerde televizyon kanallarındaki kadar çok olmamakla birlikte reklam var. (puhutv)

BAKMADAN GEÇME!