Ayşe Hatun Önal kimdir? Kaç yaşındadır?

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Hatun Önal kimdir Kaç yaşındadır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 20:15

Ayşe Hatun Önal kimdir sorusu birçok vatandaş tarafından oldukça merak edilen konulardan biri haline geldi. Beyaz Show'un bu haftaki konuğu olan Ayşe Hatun Önal, renkli kişiliği ve karakteriyle dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Şarkılarını elektronik müzik altyapılarını kullanarak hazırlayan Ayşe Hatun Önal, pek çok şarkısının sözlerini kendisi yazıp besteledi. Peki, Ayşe Hatun Önal kimdir? Kaç yaşındadır?

Haberin Devamı

Ayşe Hatun Önal, 29 Temmuz 1978 doğumlu Türk şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Adana'da doğdu ve liseyi burada okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi'ne başladı. 1999'da Miss Turkey'de Türkiye Güzeli seçilerek mankenliğe başladı. Uzun yıllar mankenlik ve sunuculuk yaptıktan sonra şarkıcılığa başladı.

2003'te yayımladığı Sonunda EP'sinde yer alan "Çeksene Elini" şarkısıyla tanındı. 2008'de ilk albümü Sustuysam'ı yayımlayarak çeşitli ödüller elde etti. Albümdeki "Kalbe Ben" şarkısı Billboard Türkçe Top 20'de dokuz numaraya kadar ilerledi. 2014'te "Çak Bir Selam" ve 2015'te "Güm Güm" single'ları Türkiye'de hit olarak listelerde üst sıralara yükseldi. Bu hitler daha sonradan 2017 çıkışlı ikinci stüdyo albümü Selam Dengesiz'de de yer aldı.

Şarkılarını elektronik müzik altyapılarını kullanarak hazırlayan Ayşe Hatun Önal, pek çok şarkısının sözlerini kendisi yazıp besteledi. Alto türündeki sesi, zaman zaman eleştirilere maruz kaldı. Bugüne kadar çeşitli ödül ve adaylıklar elde etti.

Haberin Devamı

HAYATI VE KARİYERİ

Adana Borsa Lisesi'den mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazandı.

İş hayatına, üniversite yıllarında özel bir şirketin halkla ilişkiler sorumlusu olarak başlangıç yapan Önal, ikinci sınıftan sonra hayallerini gerçekleştirmek arzusuyla eğitimine son verdi.

1999 yılında Kanal D'nin düzenlediği Miss Turkey yarışmasında Türkiye birinci güzeli seçildi ve mankenlik hayatına başladı. Uzun süre mankenlik yaptıktan sonra Can Gürzap'tan diksiyon dersleri alarak özel bir kanalda sunuculuk yaptı.

En büyük hayali olan müzik dünyasına 2003 yılında Sonunda adlı Universal Müzik etiketi taşıyan albümü ile girdi. Murad Küçük yönetmenliğinde ilk klibini "Çeksene Elini"ye çekti. Şarkı sözleri, elektronik altyapısı ve standartların üstündeki klibiyle bir hayli dikkat çekti. Klibi çektikten kısa bir süre sonra plak şirketinin kapanmasıyla ara verdi. 5 yıllık bir aradan sonra, Nisan 2008'de Sony BMG'den ikinci albümü Sustuysam'ı yayınmladı. Albümün ilk videosunda yine Murad Küçük'le çalıştı ve ilk tekli "Kalbe Ben" oldu. Şubat 2017'de ikinci stüdyo albümü Selam Dengesiz'i piyasaya sürdü; albüme daha önceden çıkan "Çak Bir Selam" (2014) ve "Güm Güm" (2015) hitlerinin yanı sıra "Şeytan Tüyü" (2016) ve "Sirenler" (2016) single'larını da dahil etti.

BAKMADAN GEÇME!