Atiye 2. sezonu ne zaman yayınlanacak? Atiye dizisinde geçen Göbeklitepe nerede, sırrı ne?

Güncelleme Tarihi:

Atiye 2. sezonu ne zaman yayınlanacak Atiye dizisinde geçen Göbeklitepe nerede, sırrı ne
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2020 10:01

Başrollerinde Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun’un yer aldığı Netflix’in ikinci Türk yapımı Atiye’nin ilk sezonu yayınlandı. Farklı konusunun yanı sıra cesur sahneleriyle de sosyal medyaya konu olan Atiye dizisiyle birlikte Göbeklitepe'nin konumu da bir kez daha gündem oldu. Peki, Atiye 2. sezonu ne zaman yayınlanacak? Atiye dizisinde geçen Göbeklitepe nerede, sırrı ne?

Haberin Devamı

Oyuncu kadrosunda Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi isimlerin yer aldığı Atiye dizisi 27 Aralık Cuma günü 1. sezonuyla Netflix platformunda yerini aldı. UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesinde yer alan Göbeklitepe’de geçen ve 'Dünyanın Uyanışı' isimli kitabından uyarlanan Atiye'nin 8. bölümden oluşan ilk sezonu ardından gözler 2. sezon tarihine çevrildi. Peki, Atiye dizisinin 2. sezonu ne zaman yayınlanacak?

Dizinin 2. sezon tarihi için açıklama yapılmadı ancak senaryo çalışmalarının sürdüğü biliniyor.Dizinin çekimleri, birinci sezonda olduğu gibi yine Adıyaman ve Göbekitepe gibi Güneydoğu Anadolu’nun farkl yerlerinde çekilecek.

ATİYE DİZİSİNİN KONUSU

İsmini baş karakter olan Atiye’den alan dizide kadın bir ressamın dünyanın tarihini değiştiren Göbeklitepe’ye karşı hissettiği sebebi bilinmeyen yakınlığı ve bu gizemi çözme çabasını konu alıyor. Kazı çalışmasını yürüten arkeolog Erhan ile yolu kesişen Atiye, karşılaştığı tüm engellere rağmen Anadolu’daki evrensel sırları ve bu alanın kendi geçmişiyle ilişkisini ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

GÖBEKLİTEPE NEREDE, SIRRI NE?

Göbeklitepe veya Göbekli Tepe, Şanlıurfa il merkezinin yaklaşık olarak 22 km kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında yer alan dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur. Bu yapıların ortak özelliği, T biçimindeki 10-12 dikilitaş yuvarlak planda dizilmiş, araları taş duvarla örülmüştür.

Türkiye'nin belki de en gizemli antik bölgesi olan Göbeklitepe'ye yapılan ziyaretler kış aylarında da devam ediyor. Turizmde 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin de bunda etkisi var. İnşa nedeni bilinmeyen ve vaktiyle kasten toprağın altına gömülen Göbeklitepe, tam 12 bin yıldır ayakta. Göbeklitepe’nin sırrı halen çözülebilmiş değil…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!