Arka Sokaklar’ın Gonca’sı Pelin Körmükçü kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Arka Sokaklar’ın Gonca’sı Pelin Körmükçü kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 17:06

Yönetmenliğini Orhan Oğuz’un yaptığı, senaryosunu Ahmet Yurdakul, Ozan Yurdakul, Sinan Yurdakul’un üstlendiği Arka Sokaklar’da Gonca karakterine hayat verecek. Peki Arka Sokaklar’ın Gonca’sı olarak izleyici karşısına çıkacak olan Pelin Körmükçü kimdir?

Haberin Devamı

Ünlü tiyatro ve dizi film sanatçısı Pelin Körmükçü, 10 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babasının adı Okay Körmükçü’dür. Tiyatrocu bir aileden gelmektedir. Darülbedayi'nin önemli oyuncularından Hazım Körmükçü'nün torunudur. Ayrıca abisi Hazım Körmükçü ve kuzeni Hikmet Körmükçü oyuncudur.
Soyisminin manası ise : Körmük, eskiden günümüzdeki sirk anlamına gelen bir kelimeymiş. İçinde gözbağcıların, sihirbazların, hokkabazların, pehlivanların, cambazların ve pek çok temaşa sanatının sergilendiği yer. Bunları icra edene de ‘Körmükçü’ diyorlarmış.

Uygulamalı Tiyatro-oyunculuk-seslendirme Eğitimi alan Pelin Körmükçü, 1988 yılında özel bir televizyon kanalında oyuncu olarak iş hayatına atıldı. Çeşitli Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Calve Çorba, Clos-up Diş Macunu, Vestel gibi reklam filmlerinde oynadı. Duru Tiyatroları, Hadi Çaman Tiyatrosu, Yeditepe Oyuncuları, Beşiktaş Kültür Merkezinde tiyatro oyunlarında oyuncu olarak görev aldı.

Haberin Devamı

1994 yılında Hadi Çaman ile Yeditepe Oyuncuları tiyatrosunda oyunculuk yaptı. Seslendirme çalışmaları da yapan Pelin Körmükçü, (BKM ) Beşiktaş Kültür Merkezi kadrosunda da görev yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME!