Televizyon kaynanası Semra Hanım

Güncelleme Tarihi:

Televizyon kaynanası Semra Hanım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2004 01:27

Herkesin dilinde bir Semra Hanım’dır gidiyor. Televizyonda oğlu Ata’ya (23) gelin beğenen Semra Hanım. Peki kim bu Gelinim Olur musun programının sert kaynanası? Semra Yücel (52), İstanbul’da Bayrampaşa’da oturuyor. Yarı Boşnak, yarı Çerkez bir aileden gelme.

Boşandığı eşi Hamit Türk’le, tanıştıklarının dördüncü günü kaçarak evlenmiş. Giresun’da yapılan düğün sırasında gelin 24, damat 21 yaşındaymış. General Elektrik’te çalışan Hamit Türk’ün Almanya’ya gitme kararından sonra boşanmışlar. Hamit Bey, evlilikleri sırasında Semra Hanım’ı ve çocuklarını dövüyormuş. Boşandığında çocuklar 13 ve 11 yaşlarında ve üç aylıkmış. Hepsini yalnız başına büyütmüş. En küçük Anıl şimdi ilkokulda. Kimine göre sert mizacı havacı astsubay babasından miras. Çocuklarıyla birlikte yaşadığı dubleks daire de öyle. Kızı Seçil (25), annesinin ‘Namusuna sahip çıkmak despotluksa, annem Hitler’in kadın halidir’ diyecek kadar arkasında! Ablası Süheyla Gürbüzer (54) de. Komşuları ise nevi şahsına münhasır biri olduğunu kabul ediyor. İşte en yakınlarının ağzından bir televizyon kaynanasının öyküsü...



Kardeşim haklı, adına layık bir gelin gelmeli>


Herkes kardeşimin tavırlarının çok sinirli olduğunu söylüyor. Biz ailecek hızlı konuşuruz. Ben de onun gibiyimdir. Biraz da o yüzden öyle algılanıyor. Bir tür panik atak herhalde. Mesela dedem de konuşurken terden yedi mendil ıslatırmış. Ama ben her durumda kendisini haklı buluyorum. Sonuçta aileye, adına da layık bir gelin gelmeli. El öpen, saygıda kusur etmeyen, örf adet bilen gelin istiyoruz. Bazıları da, annesi var olduğu sürece Ata’nın evlenemeyeceğini söylüyor. Kardeşim, yeğenlerimi çok iyi yetiştirmiştir. Ata, bazılarının küçümsercesine söylediği gibi ‘ana kuzusu’ değil, ‘annesinin kuzusu’dur. Evde telefonlar susmuyor bir defa, onunla evlenmek isteyen o kadar çok ki. Eğer orada evlenmezse, biz evlendirip, televizyonları da düğününe çağırırız, merak etmesinler.

SEÇİL YÜCEL (Kızı)

Namus denilince annem Hitler’in kadın halidir


Namusuna, haysiyetine, şerefine sahip çıkmak ayıp mı? Annem bunları yapıyor. Bu despotluksa evet annem despot. Hatta Adolf Hitler’in kadın hali. Ata’nın kararlarını etkilediğini söylüyor birileri. O bizim kararlarımızı etkilemez sadece, tecrübelerini aktararak, doğru yolu bulmamızı sağlar. Bizi ayrıca çok iyi tanır. O yüzden Ata’nın ne zaman aşık olacağını annemin söylemesi bence doğru. Bu kadar tepki gelmesine şaşırmıyorum ben. Toplu taşıma araçlarında erkeklerin, hamile kadın gibi koşturup yer kaptığı bir toplumda annemin eleştirilmesi normaldir. Biz çok zor günler geçirmiş bir aileyiz. Ata aileyi tek başına yufkacıda çalışıp geçindirirdi. O yüzden birbirimize bağlıyızdır. Hálá evdeyken hep bir arada otururuz. Annemin sağladığı birlik ve dirlikten ayrılmayız.

GÜLSEN ABAY (Komşusu)

Bazıları susar ama Semra Teyze susmaz


Semra Teyze, ekranda gördüğünüz gibi bir karakter. Ama kendisinin hiçbir kötülüğü yoktur. İyi bir insandır. Bir kez kavga ettiğini görmedim. Yarışmada, bazı hareketleri hazmedemeyince, tepki veriyor. Bu insanın karakteriyle ilgili bir şey. Bazıları tepki gösterir, bazıları susar. Semra Teyze susmaz, tepki verir.

HAMİT TÜRK (Eski eşi)

Aynı televizyonda gördüğünüz gibidir


Evliliğimiz sırasında sopayla filan değil ama arada bir dövüyordum. Bunlar benim kötü huylarım. Dövdükten sonra da çok üzülüyor, gidip hediyeler, çiçekler alıyordum. Bir süre sonra Almanya’ya gitmeye karar verince boşandık. Sonra döndüğümde tekrar görüştüğümüz oldu. Hatta bana, ‘Hamit ben bir dilim ekmeğe razıyım. Yeter ki bir iş bul ve nikah tazeleyelim’ derdi ama ben yine eski alışkanlıklarımı tekrarladım. Bir gün kül tablası istedim ondan. Artık nasıl söylediysem, o gün tamamen ipleri kopardı. Semra, ‘Bu yapılmalı’ dediği bir şeyden asla vazgeçmez, aynı televizyonda gördüğünüz gibidir. Ama bir tek sabah olsun, kahvaltımı hazırlamadığını da hatırlamam.’

SEMİH ÇELEBİ (Mahalle muhtarı)

Her şeyiyle başkadır


Semra, çocukluk arkadaşım. O her zaman ciddiydi. Hatta zaman zaman yaptırımcı. Ama çok iyi, çok yardımsever bir hanımefendidir. Sevmeyeni yoktur. Çocuklarını çok iyi yetiştirdi. Onun yürüyüşü, konuşması, oturuşu bir başkadır. Nasıl anlatsam, Semra Semra’dır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!