Tek seansta selülite son

Güncelleme Tarihi:

Tek seansta selülite son
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 00:00

Kadınların korkulu rüyası olan selülitler artık dert olmaktan çıkıcak. Kadınların yüzde 90’ında bulunan selülitlerin tedavi edilmesinde kullanılan Termage yöntemi artık Türkiye’ye geldi.

Sadece Amerika’da yılda 12 milyona yakın estetik operasyon yapılırken bu sayı tüm dünyada 60 milyona çıkıyor. ABD’de bu operasyonlara ödenen para 13.2 milyar doları tüm dünyada ise 66 milyar doları buluyor. En çok yapılan ameliyatlar burun, göğüs büyütme ve liposuction. Türkiye’de ise estetik operasyonlara harcanan para yılda 1-1.5 milyar dolar.

ŞAİR
yetişebilseydi eğer 20’nci yüzyılın son çeyreğine ya da 21’inci yüzyıla; birkaç operasyonla yüzündeki kırışıklardan ve göz altındaki mor halkalardan kurtulacaktı. Ve ömrünün yarısını tamamladığı korkusuyla yazamayacaktı belki 35 yaş şiirini. Ne bilişim ne de bilgi, insanın doğanın verdikleriyle yetinmediği ’Güzellik Çağı’nda Cahit Sıtkı Tarancı da 1.500 YTL’ye göz kapaklarını kaldırtıp, 600 YTL’ye Botox yaptırıp, 3.000 YTL’ye yüzünü gerdirebilirdi.

Sam Amca estetikçi

Amerika’da estetik pazarı son 10 yılda yüzde 457 büyüdü. Sadece Amerika’da 2007 yılında yapılan estetik operasyon (cerrahi olan ve olmayan toplam) sayısı 12 milyona ulaşıyor ve bunun parasal değeri 13.2 milyar doları aşıyor. Amerika Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ASAPS) rakamlarına göre bu operasyonların 9.6 milyonu cerrahi olmayan, 972 bini ise cerrahi. Dünyada gerçekleşen estetik operasyonların yüzde 20’sinin ABD’de yapıldığı dikkate alınırsa tüm dünyada güzellik uğruna 66 milyar dolar harcandığı ortaya çıkıyor.

En çok burun ameliyatı

Gelişmiş ülkelerde insanların yüzde 5’i estetik operasyon yaptırıyor. Orta gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 3, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise yüzde 1. Bu Türkiye’de 700 bin kişinin estetik operasyon yaptırdığı anlamına geliyor. Estetiğin en çok ilgi gördüğü yerler ABD, Uzakdoğu, Fransa, İtalya ve İspanya. En çok yapılan cerrahi operasyon burun ameliyatları. Sonra meme büyütme ve göz kapağı ameliyatları geliyor. Türkiye’de de en çok burun ameliyatı yapılıyor ve en çok yapılan bölge Karadeniz.

17 yaşında yeni imaj

Liseyi bitirip, üniversiteye başlamadan önce insanların mutlu olmadıkları organlarını estetik operasyonla değiştirmelerine çok sık rastlandığı söyleyen estetik ve medikal cihazlar pazarlama şirketi Simge’nin sahibi Süleyman Dizdar, "17’nci yaş ile birlikte yeni bir dönem başlıyor hayatta. Bu yeni döneme yeni bir imajla girmek yaygın" diyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Murat Balaban ise estetik ameliyatların ergenlikten bir kaç yıl sonra yapılması gerektiğini vurguluyor. Dr. Dream Estetik Merkezi’nin sahibi Medikal Estetik Doktoru Fevzi Özgönül de estetik operasyonlarda cerrahi olmayanların daha büyük bir pay aldığını ve büyüme hızının da daha yüksek olduğunu söyledi.

Türk erkeği burundan sonra en çok meme küçültüyor

ESTETİK ve Plastik Cerrahi Uzmanı Murat Balaban Türk kadınının en çok burun, meme (bütütme, küçültme, kaldırma), liposuction ve yüz (kaş kaldırma, dolgu, göz kapağı, yüz germe) ameliyatı yaptırdığını belirterek "Türk erkeği de burun, meme küçültme, yüz ve liposuction yaptırıyor. Hormonal ya da yağ sebebiyle memeleri büyük olan erkekler bundan çok rahatsız oluyor. İkinci sırada meme küçültme olması bu yüzden" diye konuştu.

İngiltere’de 224 erkek göğüslerini küçülttü

İNGİLTERE’de cerrahi olan estetik operasyon sayısı 2007’de yüzde 12 arttı. En çok artış yaşanan operasyon yüzde 36 ile yüz germe olurken, kadınların en çok yaptırdığı ameliyat göğüs büyütme, erkeklerinki ise burun oldu. İngiltere Estetik Plastik Cerrahi Derneği’ne (BAAPS) göre yüzde 18 artış kaydeden liposuction erkeklerin en çok yaptırdığı ikinci operasyon. Erkeklerin en çok yaptırdığı işlemlerden biri de yüzde 27 artış kaydeden göğüs küçültme. 2007’de 224 erkek iri göğüslerinden kurtulmak için bıçak altına yattı.

Kim neresinden memnun değil

ESTETİK ve Plastik Cerrahi Uzmanı Murat Balaban’a göre estetik operasyonların dünyadaki dağılımı şöyle:

Amerika: Burun ve meme büyütme.

Akdeniz: Burun, meme küçültme, karın germe ve yüz. Akdeniz kadını iri memeli ve sanılanın aksine bu bölgede küçültme ameliyatları daha yaygın.

Kuzey Avrupa: Yüz germe, göz kapağı ve meme kaldırma.

Ortadoğu: Çok çocuk doğurulan ve kötü beslenilen bölgede liposuction, karın germe popüler.

Asya: Batılı görünüm kazabilmek için göz ameliyatı yaptırıyorlar. Küçük ve yatık burunları sorun ediyorlar. Çok küçük memeliler ama bu ameliyatı pek yaptırmıyorlar.

Güney Amerika: Meme büyütme, popo kaldırma, basen aldırma, karın germe.

Kozmetiğe 250anti-aging’e 70 milyar dolar ödeniyor

DÜNYA kozmetik pazarının büyüklüğüne ilişkin olarak ise anti-aging (yaşlanmayı önleyici) ürünleriyle tanınan Basic Research’ün Uluslararası Genel Müdürü’ı Joseph Gilbert şu değerlendirmeyi yapıyor: "Dünya kozmetik pazarı 250 milyar dolar büyüklüğünde. Dünyadaki en büyük sektörlerden biri ve sürekli büyüyor. ABD’de kozmetik pazarı 40, Japonya’da 36 milyar dolar büyüklüğünde. Anti-aging ürünler ise dünyada 68 milyar dolar büyüklüğe ulaştı."

Hollywood’un yeni favorisi tek seansta selülitten kurtulmak

KADINLARIN
yüzde 90’ında bulunan selülitlerin tedavi edilmesinde kullanılan Termage yöntemini Türkiye’ye getiren Simge’nin sahibi Süleyman Dizdar, "Selülit östrojen hormonunun yüksek olmasıyla yani kadınsı duyguların fazlalığıyla ilgili. Böyle bakınca selülit kötü bir şey değil" dedi. Özellikle kan dolaşımı bozukluğundan kaynaklanan selülitlerin tedavisinin Termage yöntemiyle nasıl gerçekleştiğini Dizdar şöyle anlattı: "Bir çeşit radyo frekans ile özel bir elektrik akımı veriliyor. Ve bunun yarattığı ısı ile kolojenlerin bozulması sağlanıyor. Tek seans işlemle kan dolaşımı artıyor, cilt eski esnekliğine geri dönüyor. Sadece sertifikalı doktorların uygulayabildiği Termage sistemi Türkiye’de 30 merkezde bulunuyor. Madonna, Eva Herzigova Termage kullanan ünlülerden. 10 kilometrekare Hollywood’da 30 merkezde uygulanıyor. Hollywood’da Termage uygulama almayan yok gibi. Selülit dışında Termage ile sıkılaştırma, gerdirme, şekillendirme de yapılıyor."

Noel hediyesi ’estetik’

ABD’de estetik ameliyatlar o kadar olağan hale gelmiş ki Noel’de küçük göğüslü bir aile bireyine ya da arkadaşa göğüs büyütme ameliyatı hediye etmek yaygınlaşmış. Doğum günleri de ailelerin çocuklarına estetik ameliyat hediye ettiği özel günler arasına girmiş. Burun kemeri gibi kalıtsal olabilen durumlarda aileden bir kaç kişinin aynı anda ameliyat olmasına da rastlanıyor. Burun kemerini düzeltmiş ebeveynin çocuğu da eğer sorun yaşıyorsa, ebeveynlerindeki kusursuz görüntüye kavuşmak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!