Tehlikeli kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

En ideal tarifi, Fransızca ‘‘femme fatale’’ tanımıyla yapılan tehlikeli kadınlar milenyumda da etkilerini yitirmediler. İsimleri, tarzları ve görünümleri kadar değişse bile onlar her zaman hayatımızda...

Yıllar sonra bu ilginç ve tehlikeli kadın tipi tekrar gündeme geldi. Havva annemizin başlattığı gelenek, tarih içinde değişimlere uğrayarak varlığını sürdürdü. Adem Babayı yani gezegenin ilk erkeğini baştan çıkaran Havva, bu başarısını giyimine, makyajına borçlu değildi. Ama Havva'nın izinden yürüyen kadınlar ellerindeki silahları kullanmasını da çok iyi bildiler. Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan tutun da Madam Pompadour'a, Eva Peron'dan Sharon Stone'a kadar güzelliği, zekası ve çekiciliğiyle ün yapmış kadınların hemen hepsi baştan çıkarıcı olabilmek için başkalarından yardım gördüler.

Günümüzün baştan çıkarıcı kadınlarına en büyük yardım moda yaratıcılarından geliyor. Özellikle yeni bin yılın başlangıcında, moda yaratıcıları baştan çıkarıcı kadın tipini vurgulamak istediler ve yeni modellerinde bu amaca yöneldiler.

Makyaj ve saç modellerinin de baştan çıkarıcı olabilmek açısından önem taşıdığını biliyoruz. Kıpkırmızı dudaklar, omuzlara inen dalga dalga saçlar, vücudun güzelliğini gözler önüne seren seksi kıyafetler, kadınların havasını inanılmayacak derecede değiştiriyor.

Seksi giyinmek önemli

Baştan çıkarıcı kadınlar genellikle pahalı giysileriyle dikkat çekiyorlar. Gerçek kürkler, yılan derisi çantalar, ayakkabılar, ve en değerli taşlardan yapılmış takılar onların erkeklere karşı kullandıkları etkili silahlar... Bu yıl moda dünyasında ’’Femme Fatale’’ modası canlandırılırken erkeklere karşı kullanılacak silahlarda bazı değişiklikler yapıldı. Herkesin rahatlıkla giyebileceği ama giyen kişiye seksi bir hava veren giysiler podyumlarda sergileniyor.

Sinema dünyasının gelmiş geçmiş baştan çıkarıcı kadınları arasında İngiliz oyuncu Charlotte Rampling özellikle dikkat çekiyor. Bir zamanların ünlü yıldızı bugün de giyimiyle ve tavırlarıyla ’’Femme Fatale’’ tanımlamasına harfi harfine uyuyor.

Ünlü modacı Gianni Versace, sağlığında ’’Femme Fatale’’ tipini ele almış ve modellerini bu anlayışa göre hazırlamıştı. Bugün modaevinin sorumluluğunu üstlenen kızkardeşi Donatella ise her haliyle baştan çıkarıcı kadını simgeliyor. Donatella erkekler için tehlike oluşturan kadın kimliğini taşırken modellerinde de aynı temayı işlemekten geri kalmıyor.

‘Femme Fatale’ şöhretler

Yirminci yüzyılın başında sinema dünyasında Clara Bow, Mae West ve Jean Harlow gibi sessiz sinema döneminin yıldızları baştan çıkarıcı kadınlar olarak ilgi topladılar. Onları sinemanın efsane kadını Greta Garbo izledi. Greta Garbo'nun gizemli havası erkekleri çok etkiliyordu. Efsane kadın, istediği erkeği elde edebilecek güçteydi. Ama o, çok genç yaşta sinemayı bırakıp köşesine çekildi. Greta Garbo efsanesinin bugün bile belleklerden silinmemesi, biraz da İsveçli yıldızın kendini gizlemesinden kaynaklanıyor.

Daha sonraki yılların baştan çıkarıcı yıldızları arasında Ava Gardner, Lauren Bacall, Vivien Leigh, Elizabeth Taylor, Sophia Loren ve Anita Ekberg'i sayabiliriz.

Fransız sinemasının ünlü yıldızlarından Catherine Deneuve, gençlik döneminde gerçek bir ’’Femme Fatale’’dı. Aradan geçen yıllar onu hiç değiştirmedi. Bugün de aynı özelliğini koruyor. Charlotte Rampling, Helen Mirren, Joan Collins, Madonna, Faye Dunaway, Jessica Lange, Sharon Stone ve Annette Bening bugünün baştan çıkarıcı yıldızları. Kuşkusuz günümüzde baştan çıkarıcılığın koşulları eskiye göre biraz farklı ama gene de temelde prensipler aynı. Erkekleri kendilerine bağlayıp onlara gerçekleri unutturmayı başaran kadınlar, her zaman varoldu, bundan sonra da mutlaka varolacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!