Tatilde de zayıflanır

Güncelleme Tarihi:

Tatilde de zayıflanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kilolarıyla başı dertte olan herkes diyetle iç içe yaşar. Bodrum’da hem tatil yapıp hem de bir zayıflama programına katılmak isteyenler için yeni bir imkan yaratıldı.

Tatil yaparken zayıflamak ister misiniz? Transmed Sağlık Merkezi, Dedeman Otelleri’yle yeni bir işbirliğine girerek bu düşü gerçekleştirmeye başladı. Diyetlerin özellikle zor olan ilk haftasını tatil yaparak geçirmek isteyenler için Bodrum Resort Dedeman Otel’de bir Life Style merkezi açıldı. Burada zayıflamak isteyenler için sağlıklı yaşam programı hazırlandı. Transmed-Dedeman, Bodrum’daki özel bir hastaneyle anlaştı. Diyet programına girecek kişi öncelikle check-up’tan geçiyor. Ne kadar kalori harcaması gerektiği tespit edilip uzmanlar kontrolünde sabahtan akşama kadar her şey programlanarak gerçekleştiriliyor. Burada doğada yürüyüş, yüzme, havuz cimnastiği, yoga, masaj, vücut çalışması yapılıyor.

Doğru beslenme önemli

Transmed Sağlık Uzmanlarından Dr. Haluk Saçaklı kontrolünde gerçekleştirilen diyet programları 1,2,3 haftalık paket olarak düzenlendi. Diyetle değil doğru beslenmeyi öğreten, egzersiz ve fiziksel hareketliliği yaşamınızın bir parçası haline getiren bu program aç kalmadan, halsizlik çekmeden zayıflamanızı sağlıyor.

Program şişmanlamanıza etki eden faktörlerin saptanmasıyla başlıyor. Ardından antropometrik (boy, kilo vs) ve fizyolojik ölçümleriniz yapılıyor.

Dr. Saçaklı, doğru diyeti şöyle anlatıyor; ‘‘Herkesin metabolizması ve yağ oranları farklı olduğu için kişiye özel diyet programı yapılmalı. Bu işin en ideali bir ekipce yürütülmesidir. Bir obezite (şişmanlık) uzmanı ya da beslenme uzmanı bir psikolog, egzersiz uzmanı şarttır. Diyet uyguladığımız kişiler haftada iki gün doktor tarafından denetleniyor. Haftada iki gün egzersiz, bir gün uzmanların denetiminde yoga yapıyorlar. Bir yandan psikolog tarafından seminerler düzenlenirken diğer yandan beslenme seminerleri veriliyor.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!