Taşlar canlıdır!

Güncelleme Tarihi:

Taşlar canlıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hayatını taşlara adamış bir usta, Sedat Kandemir. Yetmiş yıllık ömrünün çok büyük bir bölümünü kaplayan taşlar için, bunun bir ‘‘ilim'' olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor;

‘Siz sevseniz de, sevmesiniz de, bilseniz de, bilmeseniz de zaten taşlarla içiçe yaşıyorsunuz. Yüzlerce, binlerce yıllık oluşum sonucunda meydana gelen bu taşların, rengi, şekli ve sahip olduğu enerji ile hepimiz etkileniyoruz.

Bu taşlar bizim gibi olmasa bile ‘‘canlı'' ve onların enerjisini üzerinizde taşıyarak veya yaşadığınız yerde bulundurarak iyileştirme gücünden istifade edebilirsiniz.

Bugüne kadar kahinler, terapi yapanlar, şakraları uyandırma işlemleri dahil olmak üzere pek çok alanda kullandıkları bu taşların her birinin özelliği farklı.’

AGAT: Uzun ömür ve mutluluk sembolü. Stres çözücü.

FİRUZE (Turkuaz): Nazara karşı iyidir. Olumsuzu olumluya çevirir, bilinci genişletir. Kaygıyı teskin eder ve tansiyonu düzenler. Kalp hastalıklarına iyi gelir. Kadınlık özelliklerini artırır.

ZÜMRÜT: Kadında ve erkekte üretkenliği arttırır. Göz ağrılarını, iltihap ve kırıklığı giderir.

KIRMIZI AKİK (Kırmızı kalsedon): Uğur ve bereket taşıdır. Donuk akik, kan dolaşımını kolaylaştırır. Erkeklerde erkeklik bezini, kadınlarda yumurtalıkları korur.

AYTAŞI: Duru görü ve sezgi yeteneğini güçlendirir. İnsanın kendisini işine vermesini sağlar. Konsantrasyonu güçlendirir.

TOPAZ (Sitrin): Kan dolaşımı bozukluğuna iyi gelir. Telepati yeteneğini arttırır.

MAVİ AKİK (Mavi kalsedon): Düşünce yeteneğini kuvvetlendirir. İyi konuşmayı sağlar. Renginden dolayı nazar için de iyidir.

ZEBERCET (Peridot): Aygıtların kaydedemediği kalp çarpıntılarına ve sebebi bilinmeyen korkulara iyi gelir.

OPAL: Sevgi ve şefkatin sembolü olup koşulsuz sevgi verme özelliğine sahip olanlar kullanabilir. Yoksa, tarihteki gibi uğursuz taş olma özelliği ortaya çıkabilir. Eklem iltihabına iyi gelir.

LACİVERT TAŞ (Lapislazuli): Ruh-beden arasındaki dengeyi sağlar. Ayrıca, zihinsel berraklığa ve derin düşünmeye yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır.

KEHRİBAR (Amber): Reçinenin taşlaşmış hali olup özellikle guatr, astım, bronşit ve allerjiye karşı iyidir.

LAL: Tehlikeyi haber veren taş olarak geçer. Tehlike karşısında taş rengini açar.

AMETİST: Stres, migren, iştahsızlık, göz ağrıları, akciğer hastalıklarına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuvars kristalinin arındırılmasında kullanılır.

PYRİTE: İrade gücünü arttırır. Diğer insanlarla harmoni halinde çalışmayı sağlar.

MERCAN: Bir deniz ürünüdür. Solunum açıcı etkisi vardır.

YEŞİM (Jade): İyi ilişkiler, vefalı dost simgesidir. Böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ateşi düşürür.

KRİZOPRAZ: Seksüel ve depresif durumlarda rahatlatıcı özelliği vardır. Kişisel yetenekleri ortaya çıkartır. şürür.

KUVARS KRİSTALİ: Enerji simgesidir. Vücuttaki fazla elektriği alır, noksanı tamamlar. Tansiyonu düzenler. Meditasyonda kullanılır. Yeryüzünün çocukları diye bilinir. Böyle anılmasının sebebi; çocuk dünyanın neresine giderseniz gidin çocuktur. Ona bir güzellik, iyilik gösterirseniz gülümser. Bir kristalden de ne isterseniz o size istediğinizi büyüterek gönderir. Cep telefonu kullananlar yanlarında mutlaka kristal taşıması gerekir. Çünkü, bu kristal radyasyonu toplar. Ve 15 günde bir mutlaka temizlenmesi gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!