Taşıdığı kafayı dolduramazsan bacak güzelliği beş para etmez

Güncelleme Tarihi:

Taşıdığı kafayı dolduramazsan bacak güzelliği beş para etmez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 00:00

Taşıdığı kafayı dolduramazsan bacak güzelliği beş para etmezEda Taşpınar, Braun’un yeni ürünü Silk-Epil 7 Çift Etkili Epilatör’ün marka elçisi oldu. Ürünü yaz boyunca mükemmel bacaklarıyla tanıtacak Taşpınar işe Hürriyet Pazar’dan başladı. Karşınızda Türkiye’nin en yeni bayan bacağı.

Haberin Devamı

Boyunuz kaç?
- 1.80.
Normalden uzun boylu olduğunuzu, olacağınızı ne zaman anladınız?
- Ortaokulda yaramazlar ve pasaklılarla birlikte en arkaya sıraya atıldığımda.
Bacaklarınızın güzel olduğunu ilk fark ettiğiniz an?
- Annem eski tenisçi. Birlikte tenise giderdik. 13 yaşındaydım. O minik tenis eteklerini giydiğim ilk an fark ettim. Güzel duruyordu çünkü.
Annenizin de bacakları güzel midir?
- Güzeldir ama asıl anneanneminkiler çok güzeldir. Efsanedir! Bugün 80 yaşında ve vücudunda tek bir pürüz yok.
Hadi canım!
- Yemin ediyorum ne gram selüliti var ne de çatlağı.
Nasıl olabiliyor yahu?
- Çünkü günde üç kere bacaklarını at kılı fırçasıyla tarıyor. Sabah, öğlen, akşam 6-7 dakika. Bugün kadınlar haldır haldır masörlere, makinelere koşuyor ya o işin sırrını 50 yıl önce çözmüş. At kılı fırçası bizim ailenin kadınlarının tek mucizesi. Benim de gerçeğim. Fırsat buldukça alırım elime tararım bacaklarımı. Aşağıdan yukarı...
Peki ya spor, beslenme?
- Çok önem veririm. Sağlıklı beslenmeye takıntılıyım da denilebilir. Bol su içerim. Spor delisiyim aynı zamanda. Bana hep diyorlar ki “Ne şanslısın, genetik yapın iyi”. İnanın alakası yok. Bacaklarım bozulmasın diye ne terler döküyorum bir bilseniz!

Haberin Devamı

BACAKLARIMA KAÇ KEZ PASLI ÇİVİ BATTI

Bu bacaklar neler gördü? Hiç kırıldı mı mesela?
- Yok kırılmadı. Allah korusun. Sen de söyle...
Allah korusun...
- Kolum da kırılmadı. Hiçbir yerim kırılmadı. Çünkü çok tedbirliyimdir. Hızlı araba kullanmayı falan sevmem. Risk almam fazla. Ama çocukluğumda dizlerim erkek çocukları gibi yara bere içindeydi. Paslı çivi de çok girdi. Allah’tan bir iki tanesinin dışında iz bırakmadı.
Bacaklarınız çok morarır mı?
- Hayır, kolay kolay morarmaz kendileri.
Peki bu rengi nasıl muhafaza ediyorsunuz?
- Kışın hiçbir şey yapmıyorum. Solaryumla hiç işim olmaz. Bildiğiniz gibi yazın da iki ay güneşin altından kalkmıyorum. Ama güneşlenirken nemlendiriciler, koruyucular, bacaklarımın da sağlıklı beslenmesi için ne gerekiyorsa sürüyorum.

SEN NEYLE ALIYORSUN SORUSUNUN CEVABI BENDE

Kıl-tüy mevzularında sözcü olmak nasıl?
- Şahane. Çünkü bu kadınların hayatında çok önemli bir sorun. Herkes mükemmele en yakın çözümün peşinden koşar. Samimi kadınların birbirlerine en sık sorduğu soru bu: “Sen neyle alıyorsun.” Herkes birbirinin yöntemini merak eder.
Sizce de en seksi yeriniz bacaklarınız mı?
- Bacaklarım ve gözlerim. Bir de ben seksiliğin bir uzuvla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bacakla memeyle alakalı değil bu iş. Seksilik biraz enerji biraz da o günkü ruh hali ile ilgili. Dışarı yansıttığın ışıktır seksi olan.
Şimdi bu bacaklarda selülit yok mu?
- Şimdi yok. Ama kötü beslenirsem, sporu aksatırsam çıkar. Olduğu dönemler olmuştur.
Hazır bacaklarınız üzerinden reklam anlaşması yapmışken onları sigortalatmayı düşünüyor musunuz?
- Yok ya ne gerek var! Bilmem ben öyle şeyleri.
Nazardan korkmaz mısınız?
- Çok korkarım, kesinlikle korkarım. Ama dua ederek önlem alırım.
Bu bacaklar çok erkek tavladı mı? Bacaklarınıza hayran olan erkekler oldu mu geçmişte?
- Cezbettiği olmuştur ama hiçbir erkek sadece bacakları güzel diye bir kadına tav olmaz. Güzelliğin 15 dakika derler ya bacak güzelliği de tek başına beş dakika etkili bence. Senin o çekimi pozitife dönüştürecek başka meziyetlerin olmalı. O bacağın taşıdığı kafayı dolduramazsan, bacak güzelliğin beş para etmez.

Haberin Devamı

EDA TAŞPINAR’IN 5B FORMÜLÜ

Beslenme: Sebze ve meyve tüketimine çok önem veriyorum. Ayrıca günde iki litre su içmek cildinizi sağlıkla parlatır. Yeşilçay ve salatalık vücudunuzdaki ödemin giderilmesine, bacaklarınızın şiş görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Beş gün spor: Güzel ve sıkı bacaklar için önemli olan kasın içini güçlendirmek. Haftanın beş günü spor yapıyorum. Her gün 45 dakika koşuyorum. Koşmaya başladığımdan beri kendimi daha çevik hissediyorum.
Braun Silk-épil: Mükemmel pürüzsüzlükte bir cildi bana o veriyor.
Bakım yağı ve badem yağı: Duştan çıkmadan bebe yağı ve badem yağını karıştırıp bacaklarınıza uygulayın ve çıkınca yalnızca kurulanın. Bu, cildinizde hoş bir parlaklık bırakacak. Bunun dışında yatmadan önce ve kalktıktan sonra mutlaka nemlendirici sürmeyi alışkanlık haline getirin. Ayrıca ayda iki kez kese yaptırın.
Bilinçli bir stil: Kendini tanımak güzel görünmenin ilk kuralı. Örneğin ayak bilekleriniz kalınsa bantsız krem rengi ayakkabıları tercih edebilirsiniz veya bacaklarınız kısaysa dizin 4 santim üstünde biten etek boyuyla daha uzun görünebilirsiniz. Kalın basenleriniz varsa dar pantolonlardan uzak durup kısa eteklerle ilgiyi güzel bacaklarınıza çekebilirsiniz.

Haberin Devamı

Türkiye’deki stil anlayışı çok sıkıcı

Sürekli farklı bir kıyafetle objektife yansıyorsunuz. Bu da evinizde yüzlerce elbise ve ayakkabı olduğunu düşündürüyor. Gerçekten tüm kadınların aklını başından alacak kadar zengin bir koleksiyona sahip misiniz?
- Kendimce güzel bir gardırobum olduğu doğru ama sanıldığı gibi bir giydiğini bir daha giymeyen biri değilim. Bilakis bir kıyafetin üzerinde değişiklik yaparak 3-5 kez giydiğim olur.
Türkiye’deki stil anlayışını nasıl buluyorsunuz?
- Kesinlikle sıkıcı. Çünkü, biraz farklı olanı hemen eleştiriyorlar. Bunun sebebi de kendi sıradanlıkları ortaya çıkmasın diyedir bu. Yeni kuşaklar bu sıradanlığı bozuyor artık, çok farklı tarzlara sahipler. Dinamik, enerjik, bohem tarzda gençler geliyor.
Modada kimleri, nasıl takip ediyorsunuz?
- Her ay moda dergilerini alıyorum. Belirli insanlar var takip ettiğim; Daphne Guinness bunlardan biri...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!