Tarlada sağlık hizmeti hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Tarlada sağlık hizmeti hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 10:42

Türkiye'nin en önemli pamuk ve hububat üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da, tarım işçilerine mobil sağlık hizmeti verilecek.

Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi GAP'ın peyder pey devreye girmesiyle sulu tarımla tanışan yöre halkı, hububat ağırlıklı ürün desenini pamuk ve mısır gibi ürünlerle genişletince, bölgede tarımla geçinen nüfusun sayısı hızla arttı.

Özellikle dar gelirli ailelerin, yılın 8 ayında mevsimlik işçi olarak tarım arazilerinde çalışmaya başlaması nedeniyle köylerden bağımsız tarlalara kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdüren tarım işçileri, sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamadı.

Bunun üzerine sağlık hizmetini tarım işçilerinin ayağına götürmeye karar veren İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gezici sağlık araçlarıyla işçilere çalıştıkları tarlalarda hizmet vermeyi kararlaştırdı.

Şanlıurfa Valiliğinin desteğiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında satın alınan tam donanımlı 4 gezici araç, aralık ayının son günlerinde İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek. Araçlar, gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından tarlaları dolaşmaya başlayacak.

TAM DONANIMLI ARAÇLAR

Şanlıurfa Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir, konuyla ilgili yeni yıldan itibaren tarım işçilerine 4 gezici sağlık aracıyla hizmet vereceklerini söyledi.

Demir, her biri sağlık ocağı gibi işlev görecek, 208'er bin YTL değerindeki tam donanımlı araçlardan 4 tane sipariş verdiklerini ifade etti.
Gezici sağlık araçlarından birini sağlık personelinin özel bir bankayla yapılan maaş anlaşması karşılığı alınan promosyonla, diğer 3'ünün de İl Özel İdaresinin sağlık yatırımları fonundan sağlanan destekle alındığını aktaran Demir, araçların mart ayının sonlarına doğru tarlalarda işçilere hizmet verebilecek duruma geleceğini kaydetti.

İl genelinde 120-150 bin civarında tarım işçisi bulunduğunu ve bu kişilere başta koruyucu sağlık hizmeti olmak üzere, ana - çocuk sağlığı ve genel sağlık hizmeti vermeyi planladıklarını aktaran Demir, şunları söyledi:

“Yeni yıldan itibaren tarım işçilerine 4 gezici sağlık aracıyla hizmet vereceğiz. İçerisinde laboratuvar, tıbbi cihazlar bulunan araçlarla tarlaları tek tek dolaşarak, tarım işçilerini muayene edeceğiz. Burada amaç tedavi için şehir merkezine gelemeyecek durumda olanlara ulaşmanın yanı sıra tarım işçilerinin tamamını düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirmek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!