Tam 51 yıl, 9 ay, 4 gün seni bekledim

Güncelleme Tarihi:

Tam 51 yıl, 9 ay, 4 gün seni bekledim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 12:38

Hayatınızın tek aşkına kavuşabilmek için kaç yıl bekleyebilirsiniz. Yarım asır yani tam 50 yıl beklemeye dayanabileceğiniz bir süre mi? Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, çağımızın başyapıtlarından biri olan kabul edilen Kolera Günlerinde Aşk adlı romanında edebiyat tarihinin gelmiş geçmiş en çarpıcı aşk öykülerinen birini anlatıyor. Marquez'in bu ünlü romanı Mike Newell tarafından sinemaya uyarlandı. Film, 7 Mart'ta gösterime giriyor.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Genellikle romanlarının beyazperdeye aktarılmasından pek hoşlanmayan Marquez'in bu ülü başyapıtı “Dört Nikah Bir Cenaze” ve “Mona Lisa Gülüşü” filmlerinin yönetmeni Mike Newell'ın rejisiyle beyazperdeye geliyor. Senaryosunda ise Oscar ödüllü Ronald Harwood'un imzası var.

Filmin oyuncu kadrosuna gelince... Tam da bir Marquez uyarlamasına yakışacak bir kadro rol alıyor filmde.

Büyük aşkın kahramanlarını Javier Bardem ile Giovanna Mezzogiorno canlandırıyor. Benjamin Bratt, Oscar adayı Catalina Sandino Moreno, Hector Elizondo, Liev Schreiber, Fernanda Montenegro, Laura Harring ve John Leguizamo kadroda yer alan diğer oyuncular.


Yönetmen Mike Newell, Marquez’in 1985 yılında ve konusu yarım yüzyıllık bir sürece yayılan başyapıtını, “En gencinden en yaşlısına kadar tüm insanlığın gerçeğini anlatan bir okyanus gemisine benzetiyorum. Bu kitapta aile büyüklerimi, kendi gençliğimi, bugünkü halimi ve arkadaşlarımı görebiliyorum” sözleriyle tanımlıyor.

Haberin Devamı

20. yüzyılın en büyük romanlarından birisi olarak nitelenen “Kolera Günlerinde Aşk”, ilk olarak Kolombiya’da 1985 yılında Editorial Oveja Negra yayınevi tarafından okurların beğenisine sunulmuş; kısa sürede dünya çapında üne ulaşırken çok sayıda ödül de kazanmıştı. Eserin yazarı Gabriel Garcia Marquez, aralarında “Yüzyıllık Yalnızlık”ın da yer aldığı kitaplarıyla 1982 yılında Nobel ödülünü kazanmıştı.
 
FİLMİN KONUSU

Tam 51 yıl, 9 ay, 4 gün seni bekledim

Florentino Ariza, romantik ve şair ruhlu bir telgraf memurudur. Zengin bir tüccarın kızı olan Fermina Daza’yı gördüğü anda hayatının aşkını bulduğunu anlar ve peşpeşe yazdığı tutku dolu aşk mektuplarıyla, genç kızın yüreğinde kıpırtılar uyandırmayı başarır. Ancak genç kızın tüccar babası bu ilişkiyi öğrenince öfkeye kapılır ve onları sonsuza kadar ayırmaya yemin eder.

Fermina seçkin bir aristokrat olan Dr. Juvenal Urbino ile evlenir. Juvenal, bölgeyi esrarengiz bir şekilde kuşatan kolera hastalığıyla baş etmek için düzen ve ilaç getiren bir doktordur. Evlendikten sonra eşini Paris’e götürür ve uzun yıllar boyunca orada yaşarlar. Sonunda Cartagena’ya geri döndüklerinde Fermina ilk aşkını çoktan unutmuş gibi görünür.

Haberin Devamı

Ancak Florentino ilk aşkını hiçbir zaman unutmamıştır. Artık gemi sahibi varlıklı bir erkektir ve Fermina’yı beklerken çok sayıda kadınla ilişkiye girmiştir. Yine de hala Fermina’nın aşkıyla yanıp tutuşmaktadır. Sabırlıdır ve hayatının kadınıyla yeniden bir arada olma fırsatı için ömür boyu bekleyecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!