Tabulardan arınmış hümanist tıpla tanışın 'iyi'leşin

Güncelleme Tarihi:

Tabulardan arınmış hümanist tıpla tanışın iyileşin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 12:31

Dr. Yaşar Yılmaz: 'Arınmak, daha az iş kaygısı, daha az endişe, daha az üzüntü, daha az alışveriş, daha az televizyon, daha az bağırmak, daha az şikâyet etmek ve daha az yemektir. Göreceksiniz bu ve benzeri isteklerinizden arındıkça daha genç, daha huzurlu olacaksınız. Güzelleşeceksiniz.'

Haberin Devamı

Modern yaşam kirletiyor bizi! Endüstriyel gıdalar, evimizde ve hatta bedenimizde kullandığımız kimyasallar, hareketsizlik, hava kirliliği, radyasyon, stres… Bu iç ve dış etkenler vücudumuzda zehirlerin (toksinlerin) birikmesine neden oluyor. Arındırılmayan toksinler ise zamanla çeşitli hastalıklara yol açıyor. İnsan sağlık aramaya başlayınca da, çözümü hep kendi dışında arıyor: Hastaneler, ilaçlar, tahliller, tetkikler, operasyonlar… Doktorlar arasında bitmeyen bir alış-veriş, müthiş bir kısır döngü ve bağımlılık ilişkisi!

Dr. Yaşar Yılmaz ve Eylem Yılmaz’ın kaleme aldığı ve Hayykitap’tan yayımlanan Arınma Kitabı tam da bu noktada devreye giriyor. Hasta ile tıp endüstrisi arasındaki bağımlılık ilişkisini ortadan kaldırıyor ve hastayı özgürleştiriyor. “Temiz” bir sayfa açarak, hasta ya da değil tüm insanlara arınmayı/detoksu öğretiyor. Hastanın sağlığı hakkında söz ve sorumluluk sahibi olabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu bilgiyi ve bilinci sunuyor. Sağlık denince akla gelmesi gereken iki şeyi, insanın kendisini ve doğayı hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Kitabın yazarı Dr. Yaşar Yılmaz’a göre hastalık, insanoğlu doğadan ve doğal yaşamdan uzaklaştığında, kendi varlığını ve kendisine karşı sorumluluklarını unuttuğunda ortaya çıkıyor. Sağlık ise, bedenin kendini iyileştirme gücünün desteklenmesi ve artırılması demek. Dolayısıyla insana önce kendi sağlığının kontrolünü devretmek gerekiyor. Çünkü sağlığın sorumluluğu doktordan önce, kişinin kendisine ait.

Kitaptaki öneriler, yerli yabancı pek çok uzmanın görüşünü ve Dr. Yaşar Yılmaz’ın “doğal tedaviler ve alternatif sağlık” alanındaki tecrübelerini yansıtıyor. Yılmaz’ın 30 yılı aşkın mesleki tecrübesinden süzülüp gelen “arınma programı” sadece teorik değil; pratik, somut ve herkes tarafından uygulanabilir. Arınma Kitabı, sağlık ve tıp kavramına bütünsel baktığı gibi detoksa da bütünsel bakıyor. Okuyucuyu beslenme ve oruç dışında masaj, hipertermi, hidroterapi, balneoterapi, meditasyon gibi kadim ve etkili arınma teknikleriyle tanıştırıyor. Arınmanın; obezite, sigara bağımlılığı, kemik erimesi, menopoz, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, damar sertliği, kabızlık, diyabet, migren, gut, karaciğer yağlanması vb hastalıklarda nasıl bir tedavi metodu olarak kullanılabileceğini öğretiyor.

Haberin Devamı

Arınma Kitabı’nda önerilen detoks programıyla, bir yandan bedeninizin kendi kendini iyileştirme potansiyelini açığa çıkarırken, kronik hastalıkları nasıl iyileştirebileceğinizi de öğreniyorsunuz. Vücudunuzun “parça parça” değil bir bütün olduğunu kavrıyorsunuz. Doğanın ve doğalın değerini hatırlıyorsunuz. Ve Dr. Yılmaz’ın piyasadaki detoks tacirleriyle ilgili şu ince uyarısını da asla unutmuyorsunuz: “Doğal tedavi sadece bitkilerle yapılan uygulamalardan, detoks da yalnızca ‘hiçbir şey yememekten’ ibaret değildir. Arınma, magazin sayfalarını süsleyen bir moda diyet akımı da değildir. Bu kitapta anlatılan sağlık konsepti insanlığın binlerce yıl öncesine dayanan tecrübesinin ve bilgeliğinin günümüze uyarlanmış şeklidir.”

Haberin Devamı

BEDENİNİZİN ARINMAYA İHTİYACI VAR MI?

Aşağıdaki soruların en az birine “evet” diyorsanız, bedeninizde toksin birikimi başlamış olabilir. Bu da arınmaya ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelir:
• Son zamanlarda baş ağrılarınız sıklaştı mı? Uyku problemleri mi yaşıyorsunuz?
• Her sene soğuk algınlığı yaşıyor musunuz?
• Tuvalete daha seyrek mi çıkar oldunuz?
• Tuvalete çıkarken zorlanıyor musunuz? Ya da ishal misiniz?
• Vücudunuzun değişik bölgelerinde şişkinlikler oluyor mu?
• Yılın belli dönemlerinde gözleriniz ve burnunuz kaşınıyor ve sulanıyor mu?
• Alerji veya ateşiniz var mı?
• Yemeklerden sonra şişkinlik yaşıyor musunuz? Diyet ve egzersizle atamadığınız fazla kilolarınız mı var? Hazımsızlık mı yaşıyorsunuz? Gaz şikâyetiniz mi var?
• Ağız ve beden kokusundan mı muzdaripsiniz?
• Belli tip yiyeceklere mi aşeriyorsunuz; örneğin şekerli, nişastalı veya sütlü yiyeceklere?
• Sabahları yorgun mu uyanıyorsunuz?
• Cildinizde kaşıntı, sivilce veya başka cilt sorunları mı yaşıyorsunuz?
• Kaslarınızda ve eklemlerinizde ağrı var mı?
• Depresif bir ruh hali içinde misiniz?
• Son zamanlarda en basit isimleri bile unutmaya mı başladınız?
• Okuduğunuza veya karşınızdakinin konuşmasına konsantre olmakta zorlanıyor musunuz?
• Sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sinirli ve stresli bir insan haline mi geldiniz?
• Kokulara hassasiyetiniz arttı mı?
• Duygusal iniş-çıkışlar mı yaşıyorsunuz?
• Günlük hayatınızda toksik maddelere duyarlılığınız arttı mı? Örneğin benzin, temizlik maddeleri, kişisel temizlik ürünlerinin kokularına karşı daha mı hassassınız?
• Yüksek tansiyonunuz mu var?
• Menopoz sendromu mu yaşıyorsunuz?
• Evinizde veya işinizde toksik kimyasallar kullanıyor musunuz?
• Sigara ve alkol kullanıyor musunuz?
• Kas-iskelet sistemi ağrıları yaşıyor musunuz?
• Alerji, ciltte kaşıntı, döküntü, egzama, akne, nefes darlığı, kireçlenme, sinüzit, hemoroid, cinsel yetersizlik, kısırlık, metabolik hastalıklar (kan yağları, tiroid, şeker vb), çarpıntı yaşıyor musunuz? Yoğun iş baskısı ve stres altında mısınız?
• Bir tarafınızda uyuşma veya hissizlik yaşıyor musunuz?
• Bedeniniz ilaçlara veya gıda takviyelerine garip tepkiler veriyor mu?
 
Arınma Kitabı İçindekiler:

Haberin Devamı

1. BÜTÜNSEL (HOLİSTİK) TIP NEDİR?
2. ARINMA NEDİR?
3. ARINMA ORUCU
4. BİR TEDAVİ METODU OLARAK ARINMA
5. AVRUPA’DA ARINMA GELENEĞİ
6. EGZERSİZİN ARINMADAKİ ÖNEMİ
7. SULARLA ARINMA (HİDROTERAPİ)
8. MASAJIN ARINMADAKİ ÖNEMİ
9. HİPERTERMİ: TERLEYEREK ARINMANIN ÖNEMİ
10. OKSİJEN OZON TEDAVİSİNİN ARINMADAKİ ÖNEMİ
11. ANTİOKSİDANLAR, VİTAMİNLER VE MİNERALLER
12. BEDEN/ZİHİN TIBBI (ZİHİNSEL ARINMA)
13. UYKUNUN ARINMADAKİ ÖNEMİ
14. SONUÇ: 3 BAŞLIKTA SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİMİZ
15. “TEMİZ” BİR GÜNÜN ÖYKÜSÜ


Dr. Yaşar Yılmaz

Tıp eğitimini Türkiye’de alan Dr. Yaşar Yılmaz, Almanya’da anestezi ve yoğun bakım ihtisası yapmıştır. Avusturya Doktor Akademisi’nde Entegratif Kür Tıbbı eğitimi almıştır. 30 yıldır doğal tedaviler ve alternatif sağlıkla ilgilenen Dr. Yaşar Yılmaz, Natur-Med Doğal Tedavi ve Termal Kür Merkezi’nin kurucusu ve Sorumlu Kür Hekimi’dir. Ağırlıklı olarak arınma tedavileri, asit-baz dengesi, ağrı tedavisi, hipertansiyon, obezite ve birçok psikosomatik hastalıkta ilacın dışındaki tedaviler alanlarında çalışmaktadır. Dr. Yaşar Yılmaz en çok karşılaştığı “Sizin uzmanlık alanınız nedir, sizin branşınız nedir?” sorusuna, “2000 yılında Hipokrat’ın branşına döndüm. Ben insanlara kendi bedenlerindeki eczaneyi kullanmayı öğreten hekimlerdenim. İnsanlara ‘kendi doktoru’ olmayı öğretmeden, hangi metotla olursa olsun tedavi önermeyi ve uygulamayı doğru bulmuyorum” demektedir. Dr. Yaşar Yılmaz halen kaplıcanın, oksijen ozon tedavisinin, kolon-hidroterapinin, masajın, manuel terapinin, iklim tedavilerinin, toprak tedavilerinin, beslenme bilgisinin, minerallerin, vitaminlerin ve ilacın dışındaki daha birçok doğal uygulama ve tedavinin insan sağlığına yararlarını öğreniyor, öğretiyor ve uyguluyor. Dr. Yaşar Yılmaz ayrıca, amacı sağlık alanında toplumsal inisiyatif geliştirmek olan Doğa ve Sağlık Vakfı’nın da başkanlığını yapmaktadır.

Eylem Yılmaz

Haberin Devamı

Lisans ve lisansüstü eğitimlerini uluslararası ilişkiler alanında yapan Eylem Yılmaz, 2004’ten beri arınma, koruyucu sağlık uygulamaları ve bütünsel sağlık alanlarında çalışmaktadır. ABD’nin Florida Eyaleti’ndeki Hipokrat Sağlık Akademisi’nde Sağlık Eğitmenliği ve Detoks Eğitimi alan Eylem Yılmaz, aynı zamanda yoga eğitmenidir. Son 8 yıldır Natur-Med Doğal Tedavi ve Termal Kür Merkezi’nin Kuşadası ve İzmir’deki merkezlerinde yöneticilik, beslenme ve arınma danışmanlığı ve yoga eğitmenliği yapmaktadır.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!