Süperlerin sonbaharı

Güncelleme Tarihi:

Süperlerin sonbaharı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Londra, Milano, Paris ve New York gibi moda merkezlerinde defileler birbirini izliyor. Amaç, 1999 yazının modasını tantmak. Bu defilelerde Cindy Crawford, Naomi Campbell, Eva Herzigova, Linda Evangelista ve diğer dünya çapında üne sahip modellerin kaç kez podyumda boy göstereceklerini merak etmeyin. Bu defilelerde onların hiçbirini göremeyeceksiniz. Moda yaratıcıları, moda dünyasına yeni yüzler tanıtmakta kararlılar. Yıllardır podyumlara hükmeden süper modellerin dönemi artık sona erdi. 1999 yaz modasının tanıtıldığı defilelerde yeni yüzler özellikle dikkat çekti.

Karl Lagerfeld ve Jean Paul Gaultier gibi modacılar, yıllanmış süper modelleri defilelerinde kullanmak istemiyorlar. Çünkü süpermodellerin kıyafetlerden çok kendilerini teşhir etmelerine kızıyorlar. Defilelere katılanların Cindy Crawford'u incelerken, üzerindeki giysinin farkına bile varmadıklarını düşünüyorlar.

Süper modellerin podyumlardan uzaklaştırılmalarının bir başka nedeni de seksi görüntüleri. Moda yaratıcıları çocuksu kadın tiplerine yakışacak modeller üretmek istiyorlar. Bu modeller de seksi süpermodellerin üzerinde sırıtıyor. Bütün bu gerçekler, süper modeller için podyumlara veda etme zamanının geldiğini gösteriyor. Peki süper modeller ne yapacaklar? Onların geleceğe ilişkin planlarına bir göz atalım.

Linda Evangelista

Süper modellerin kraliçelerinden biriydi. Günde 10 bin dolar almadan asla podyuma çıkmazdı. Özellikle saçlarını kısa kestirdikten sonra ünü daha da art tı. Bugün 33 yaşında olan Linda, artık podyumlara pek seyrek adımını atıyor. Diğer süper modellerin aksine şansını başka mesleklerde denemeye hiç niyeti yok. Bugüne kadar kazandığı paranın keyfini çıkarmaktan başka bir şey düşünmüyor.

Cindy Crawford

Cindy Crawford, tipik bir Amerikan güzeliydi. Dudağının üzerindeki beni aldırmamakta ısrar ettiği için neredeyse model olma hayalleri yıkılacaktı. Cindy'nin Revlon firmasıyla yaptığı anlaşma sürüyor. Ayrıca takvim satışlarından da büyük paralar kazanıyor. 32 yaşındaki top modelin hazırladığı egzersiz videosu peynir ekmek gibi satıyor. Lokantalar zincirinin sahibi Rande Gerber ile evlendikten sonra anne olmak için sabırsızlanmaya başladı. Bu arada film çevirmeyi de sürdürmek istiyor. Cindy'nin ‘‘Cindy Crawford İle Seks’’ isimli TV programı, kısa bir süre sonra Amerika'da yayına girecek.

Naomi Campbell

Naomi Campbell, 12 yıldan beri podyumlarda. Ünlü model, her zaman siyah derililerin, beyazlardan daha az para kazanmalarından yakındı. Podyumların kraliçesi olduktan sonra da para konusundaki şikayetleri bitmedi. Moda dünyasında yıldızının sönmeye bşladığını hissedince bir roman yazıp yayın hayatına atılmak istedi. Bu arada bir de albüm doldurdu. Fakat kitap da albüm de satılmadı. Naomi'nin diğer arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Fashion Cafe, çok tutulan eğlence yerlerinden biri oldu. Naomi'nin gözü sinema oyunculuğunda, ama gelecekte neler olacağını kestirmek güç.

Claudia Schiffer

Schiffer, 1996 yılında oyunculuk yapmak uğruna podyumlara veda edeceğini açıklamıştı. Fakat bir süre sonra başka bir mankenlik ajansıyla anlaşıp podyumlara geri döndü. Moda yaratıcıları da Claudia için ‘‘O geçmiş bir dönemin temsilcisi’’ diyerek, bir bakıma onun podyumlara veda etmesini onayladıklarını belirttiler. Claudia Schiffer artık Hollywood'da isim yapma telaşı içinde. ‘‘Desperate But Not Serious’’ (Çaresiz, ama Ciddi Değil) isimli filmde önemli bir rolde oynadı. Önümüzdeki yıl iki filmde daha oynayacak

Elle Macpherson

‘‘Bayan Vücut’’ olarak da tanınan Elle Macpherson, podyumlarda sürekli kendini gösteren modellerden biri değildi. Fakat Avustralyalı model, tüm dünyada tanınan bir isim olmayı da başardı. 33 yaşındaki model, iç giyim modelleri çizerek büyük ilgi topluyor. Diğer manken arkadaşlarıyla ortak olduğu ‘‘Fashion Cafe’’nin çok iyi iş yapması, onun modellikten giderek uzaklaşmasına neden oldu. Elle Macpherson'un bir de egzersiz videosu var. Modelliği hiçbir zaman bir meslek olarak benimsemediğini söyleyen Elle Macpherson, süper model döneminin sona erdiğine inananların başında geliyor. Erkek arkadaşı Arki Busson ve bu beraberlikten dünyaya gelen oğlu Flynn, genç kadının hayatında en fazla önem verdiği iki kişi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!