Sunuculukta yol aldı, sinema sırada

Güncelleme Tarihi:

Sunuculukta yol aldı, sinema sırada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Umut Sezgin henüz çok genç olmasına rağmen, ilk sunuculuk deneyimi olan ‘‘Sabah Şekerleri''ni büyük bir başarı ve hırsla sürdürüyor. Ama annesi Selma Güneri ve babası Yusuf Sezgin'in mesleği olan sinema oyunculuğuna da göz kırpıyor. Kısacası Sezgin artık bir oyuncu-sunucu olarak anılmak istiyor...

Sabah Şekerleri'' nasıl gidiyor?

Başlayalı tam dört ay oldu. Şimdiye kadar gayet iyi ve eğlenceli gitti. Cansu Akbel'in çok yardımını görüyorum. Tabii ilk başlarda biraz zorlandım ama şimdi çok alıştım. Çok severek yapıyorum işimi. Zaten severek yapmak, heyecanını kaybetmemek önemli benim için...

Peki Özlem Yıldız'la ikili olarak program sunmak kolay mı?

Aslında tabii tek başına sunmaktan daha zor bir iş. Partnerlerin uyumu çok önemli. Özlem de inanılmaz destek oldu bana. İnsanlardan gelen tepkiler de çok iyi, çok olumlu açıkçası. Birbirimizi tamamlamak zorundayız, bu bir gerçek. Bunu Özlem'le birlikte becerebildiğimizi sanıyorum.

Peki ilk sunuculuk deneyiminizi canlı yayında yaşamak zor olmadı mı?

Canlı yayın çok farklı bir atmosfer, zor oldu tabii. Her zaman mutlu olmak zorundasınız. Olmasanız bile öyle görünmek zorundasınız. Bir de programa birşeyler katmak lazım. Kendinizden olmalı. Güleryüzlü olup, çıkacak her türlü tartışma ortamını yumuşatabilmek gerekiyor. Canlı yayının zorlukları bunlar bence.

Spontane şeyler de çıkıyor mu arada?

Tabii, bazen onlar da oluyor. Mesela geçenlerde Özlem'le iddiaya girdik programda. Ben kaybedince Taksim Meydanı'na çıkıp simit sattım. Eğer Özlem kaybetseydi ayakkabı boyayacaktı. Bu gibi ufak şakalar, konuşmalar ve iddialaşmalar genelde spontane çıkıyor. Bunlar da programa heyecan ve eğlence katıyor. Hem biz eğleniyoruz, hem de izleyiciler.

Bundan sonra neler olacak?

Aslında sunuculuğu çok seviyorum ama aile işi olan oyunculuğa da sıcak bakıyorum. Bir dizide oynamak istiyorum. Önümüzdeki yaz için sinema filmi projemiz var, bakalım ne olacak. Birkaç tane daha dizi ve film projesi vardı ama tam olarak anlaşamadığımız için iptal oldu. Dizi oyunculuğu zaten benim kamerayla ilk tanışmam oldu. Teklif gelince kabul ettim ama ilerisi için planlarım daha bilinçli olacak.

Ne gibi mesela?

Mart ayı gibi diksiyon dersleri almaya başlayacağım. Kendi rolümü kendim konuşmak istiyorum artık. İlk dizimde bu mümkün olmamıştı. Sunuculuğu ne kadar sevsem de, oyunculuktan da vazgeçemem. Sunulucuk mu, dizi oyunculuğu mu derseniz, ikisi birden derim. Canlı yayında olmak çok güzel bir duygu ama oyunculuk da dediğim gibi aile mesleği.

Çalışma temposu bir hayli yoğun olmalı, değil mi?

Sabahları sekizde çıkıp, öğleden sonra iki gibi eve gelebiliyorum. Çekimler, makyaj, giyim kuşam, sonra bunların kurtulup, makyajın temizlenmesi ve bir de trafik bütün vaktimi alıyor. Evim Kozyatağı'nda, işim Mecidiyeköy'de. Tabii bunun haricinde kalan zamanlarda dinlenmeye çalışıyorum. Yorucu oluyor bu tempo ama bunu şikayet olarak söylemiyorum. Başarının çok çalışmaktan geçtiğinin bilincindeyim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!