Sunuculuk Jon Stewart'a emanet

Güncelleme Tarihi:

Sunuculuk Jon Stewarta emanet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 12:54

Oscar heyecanı Hollywood'u sararken, 78. kez sahiplerini bulacak ödülleri birbirinden ünlü yıldızlar sahiplerine dağıtacak. Amerikan Film Akademisi'nin resmi internet sitesi, törenin detaylarını ilan etti.

Haberin Devamı

Buna göre, 78. Oscar ödülleri, 5 Mart 2006 tarihinde ünlü Kodak Tiyatrosu'nda sahiplerini bulacak. Tören, ABC televizyonu tarafından yıldızların kırmızı halıdan geçişlerinden itibaren naklen yayınlanacak.

Törenin ana sunuculuğunu bu yıl Amerika'nın ünlü komedi şovu sunucusu ve aktör Jon Stewart üstlenecek. “The Daily Show with Jon Stewart” adlı şovuyla tanınan sanatçı, ilk kez törenin sunucusu oluyor.
  
HANGİ YILDIZLAR SUNUCULUK YAPACAK?
  
Oscar töreninde kazanan ünlülere ödüllerini dağıtacak yıldızlar da belli oldu.

Ünlü yıldız Jennifer Aniston, bu yılki törenin sürpriz sunucuları arasında yer alıyor. İlk kez Oscar töreninde ödül dağıtacak olan yıldız, son yıllarda beyazperdede yaptığı çıkışla isminden söz ettiriyor. “Friends” dizisiyle tanınan Aniston'ın son olarak Türkiye'de “Gerçek Dedikodu” ismiyle gösterilen “Rumor Has It” adlı filmi, seyirciyle buluştu.

Haberin Devamı

Dört kez Oscar ödülünü kucaklayan beyazperde efsanesi Clint Eastwood da törenin sunucularından. Oyuncu, yönetmen ve yapımcı olan Eastwood, 4 altın heykelciğin yanı sıra Irving G. Thalberg Onur ödülü'nün de sahibi.

Oscar törenlerinin bir başka aşina yüzü Tom Hanks de törene bu kez aday olarak değil sunucu kimliğiyle katılan ünlülerden. ”Philadelphia” ve “Forrest Gump” filmleriyle 1993 ve 1994'te iki sene üst üste altın heykelciği evine götüren sanatçı, 5 kez ödüle aday gösterildi.

“The Hours” filminde Virginia Woolf'u canlandırarak Oscar ödülü kazanan Nicole Kidman da gecenin sunucuları arasında yer alacak.
  
GEÇEN YILIN GALİPLERİ DE SUNUCU
  
Geçen yıl “Ray” filminde efsane sanatçı Ray Charles'ı canlandırarak Oscar ödülü kazanan genç aktör Jamie Foxx, bu kez ödül dağıtacak.

Şu günlerde “Miami Vice” dizisinin beyazperde versiyonu için kamera karşısına geçmeye hazırlanan Foxx, sinema dünyasının son yıllardaki en yetenekli yıldızları arasında gösteriliyor.

Geçen yıl “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” dalında Oscar ödülünü kucaklayan tecrübeli aktör Morgan Freeman ile “Milyon Dolarlık Bebek” filmiyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanan Hillary Swank de bu yıl Oscar töreninde adayların heyecanını sunuculuk yaparak paylaşacak. 

Haberin Devamı

Genç yıldız Jessica Alba, rapçi ve aktör Chris Bridges, beyazperdenin ünlü yıldızı Sandra Bullock, Steve Carell, Will Ferrell, Terrence Howard, Queen Latifah, Keanu Reeves, Will Smith, Luke Wilson, Meryl Streep ve Owen Wilson da törenin diğer sunucuları olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!