Sulu klipler

Güncelleme Tarihi:

Sulu klipler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Denizler aşıldı; pantolon paçaları suya battı, saçlar ise kesinlikle sırılsıklam!

Son yıllarda alıştığımız klip furyası, günümüzde ‘‘yaz klibi modasının’’ etkisi altına girdi. Bu yaz kliplerinde kıvrak ritmli şarkılar, fonda deniz, denizin önünde pantolonu ıslanmış bir solist mutlaka bulunuyor. Aslında yaz ayları ve sıcak havalar pek tabii ki hepimize suyu çağrıştırıyor. Ama gerçek hayatta havuza veya denize girip çılgınlar gibi dansederek ya da ıslak saçlarını bir sağa bir sola savurarak aşkını ilan eden erkeklere pek rastlanmıyor...

Bahsedilen ‘‘sulu’’ klipleri izleyince siz de ‘‘Sadece yaz mevsimi olduğu için ve çekilecek başka bir mekan bulunamadığı için havuz kenarında çekilmiş galiba’’ hissine kapılıyor musunuz?

Gerçekten de kışın yağışlı ve kasvetli sokaklarda veya yanan bir şöminenin önüne atılmış ayı postunun üzerinde çekilen klipler, yaz aylarında denizlere ve havuzlara taşındı. Bunlar el altında değilse, en azından bir hortumla ıslatmak da mümkün. Hatta bir kova su bile iş görür. Nasıl olursa olsun, artık herkes sularla bütünleşen yaz kliplerini konuşuyor. Bu kadar konuşulduğundan olsa gerek durmadan yenileri çekiliyor...

İşte yaz kliplerinden seçmeler

En ıslak adam

Klibin kendisinden çok başroldeki adam, yani Suat Suna tamamen ıslak saçlarıyla karşımıza çıkıyor. Şarkının adı ‘‘Zor Bulursun’’ ve Suat Suna saçlarını bir sağa bir sola tüm hızıyla sallayarak sözlerin ağırlığını bize naklediyor. Klipte önce hortumla ıslanan Suat Suna devamında havuza atılıyor.

Havuz sefası

Mustafa Sandal'ın ‘‘Mevcut’’ adlı şarkısının klibinde başrollerde Mustafa Sandal ve bir yunus yer alıyor. Bu ikili suyun üzerinde ve su altı kamerasıyla gerçekleşen çekimlerde yaptıkları akrobatik figürlerle izleyicileri kendilerine hayran bırakıyorlar.

Vee Banu

Banu Alkan, ‘‘Bir gün beni arzularsan, geeel’’ diye seslendiği klipte, devamlı havuzun içinde cüretkar pozlar veriyor. Arada bir de Afrodit olduğu günlerini anımsıyor ve havuzun dışına çıkıp parmak uçlarında zıplaya zıplaya yürüyor. Klipte Banu Alkan'a nişanlısı da eşlik ediyor. Çift rol gereği şampanyalarını havuzda yudumluyorlar.

Teknedeki ıslak çocuk

Çelik'in de modaya uyarak ‘‘Var mı be?’’ şarkısına çektiği klip denizde yol alan bir yelkenlide geçiyor. Yelkenli beyaz, sular masmavi, Çelik'e gelince... Ara sıra saçları ıslanıyor.

Suya düşme hali

Sibel Turnagöl, ‘‘Ben Aşkı Böyle Bilmezdim’’ klibinde sularla bu kadar bütünleşmeyi düşünüyor muydu, bilinmez ama... Bir tepeden suya düşünce, ister istemez bütünleşti. Hatta biraz abarttı, boğuluyordu.

Geleneksel nostalji klibi

Muazzez Ersoy'vari, tipik bir klip olan ‘‘Benim Gözüm Sende’’ hem teknede, hem de kıyıda çekilen sahneleriyle, gözleri kıyı şeridinden ayırmıyor. Klip bir tatil beldesinde çekildiği için Muazzez Ersoy tatil şapkası ve elbisesiyle görüntüye geliyor. Ara sıra rüzgarla beraber taşan dalgaların suları yüzüne sıçrıyor ve Ersoy tebessümünü kaybetmeden şarkısını söylemeye devam ediyor.

Unutulamayanlar

Metin Arolat, yıllar önce ilk çıkardığı albümünün ilk klip şarkısı ‘‘Paramparça’’da Merve İldeniz'le oynamış ve büyük bir beğeni kazanmıştı. Tabii ki bu klipte de iki sevgilinin yolları bir ara denize düştü ve çok derinlere gidemeseler de kıyıda çekimlere devam ettiler.

İzel, Amazonlar tarafından kaçırılıp bir adaya hapsedildiği ‘‘Hasretim’’ şarkısının klibinde, denizden medet umuyordu. Sevgilisine yazdığı mesajları deniz yoluyla gönderen şarkıcı, sonunda amacına ulaştı ve kahraman sevgilisi tarafından kurtarıldı.

Sulu kliplerin en iyilerinden biri de ‘‘Hiç Bana Sordun mu?’’ ile Kenan Doğulu oldu. Değişik görüntüler ve bolca su eşliğinde çekilen bu klip, zamanında büyük ilgi uyandırmıştı.

Mahsun Kırmızıgül, ‘‘Kızlar, kızlar gelem mi?’’ diye sorduğu şarkısının klibinde bir garsonu canlandırıyordu, ancak sonu, hiç beklenmeyen bir şekilde (!) havuzun soğuk sularına atılmak oldu.

Kayahan'ın Hülya Avşar'la oynadığı olaylı klibi ‘‘Atın Beni Denizlere’’ de Kayahan'ın deniz ve tekne sevgisinin bir başka kanıtı oldu. Tekneyle mavi sularda süzülen ikili, bu klipten sonra birbirine girdi.

Ebru Gündeş, ‘‘Erkekler’’ klibinde havuz başında oturarak, karşısına dizilen erkeklerin havuza atlayıp atlayıp çıkmalarını izlemişti. Gerçi klibin hepsi suda çekilmemişti, ama akılda kalanlar hep suyla ilgili sahnelerdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!