Su çiçeği artışa geçti

Güncelleme Tarihi:

Su çiçeği artışa geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bulaşıcı çocuk hastalıklarından su çiçeği şikayetiyle hastane polikliniklerine başvurularda artış görülüyor. Su çiçeği özellikle kreş, okul gibi ortamlarda birarada bulunan çocuklara kolayca bulaşıyor. Aslında kış sonlarıyla ilkbahar aylarında daha sık görülen su çiçeği, soluma ve temasla geçiyor. Haseki Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nden Dr. Müjgan Deniz, su çiçeği virüsünü alanların, döküntüler ortaya çıkmadan 24-48 saat önce hastalığı etraflarına bulaştırmaya başladıklarını söyledi. Hastaların 6-7 gün boyunca hastalığı bulaştırdıklarını belirten Dr. Deniz, hastalığın sadece çocuk yaşta değil, yetişkinlerde de görülebileceğini vurguladı.

Virüs alındıktan 14 gün sonra hastalıkla ilgili ilk belirtilerin ortaya çıktığını anlatan Dr. Deniz, başağrısı, ateş, karın ağrısı ve halsizlik görüldüğünü belirtti.

Ateş düşürücü ilaçlar alınabileceğini belirten Dr. Deniz, ‘‘Yüksek ateşi olan çocuklara Aspirin vermek yanlış. Çünkü ‘Reye' sendromu denilen, koma tablosuna yol açabilir’’ dedi. Döküntülerin bir yandan kururken, diğer yandan yenilerinin çıkabileceğini belirten Dr. Deniz, ‘‘Döküntüler tamamen kuruduktan sonra çocuklar kreşlerine, okullarına gönderilebilir’’ dedi. Dr. Deniz, özellikle 3-3.5 yaşlarındaki çocukların hastalığı ağır geçirebildiğini belirtti.

Dr. Deniz, ayrıca su çiçeğinin bağışıklık sistemi zayıf kişilerde, AIDS ve kanserli hastalar için de tehlikeli olabildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!