Strateji evlilikte olur

Güncelleme Tarihi:

Strateji evlilikte olur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2013 00:00

“Benim İçin Üzülme” dizisinde rol alan Öykü Çelik, geniş bir hayran kitlesine sahip. “Ünlü olmak gibi bir takıntım hiç olmadı” diyen Çelik, oyunculuğa nasıl başladığından aşka bakışına hakkında merak edilenleri Seninle dergisine anlattı.

Haberin Devamı

* Çocukken pek bir ‘fettan’mışsınız. Çok arkadaşınızı dövmüşsünüz hatta. Hâlâ hırçınlık var mı?        

- Evet, çocukken hırçın olduğumu söyleyebilirim. Genç kızlığa adım attığım yıllarda bu durum değişmedi. Arkadaşlarım kızdığımda gözlerimden ateş çıktığını söyler. Ama artık büyüdüm. Öfkemi kontrol edebilmeyi öğrendim. Ne zaman kaybetme korkusuyla tanıştım, o zaman hayatı daha farklı gözlerle görmeye başladım. Ama maço bir tarafım vardır hâlâ...

* Duygularınızı yansıtan biri misiniz?

- Genellikle duygularımı içimde tutmam, olayları geçiştirip üstünü kapatmam. Karşımdakine kendimi ifade etmeye gayret ederim.

* “Benim İçin Üzülme”nin çekimleri nedeniyle Karade-niz’de çok zaman geçiriyorsunuz. Çocukken de bir dönem Karadeniz yaşamışsınız. Eve dönmüş gibi hissettiniz mi hiç?

- Benim için Karadeniz’in her şeyi özel; havası, yeşili, yemekleri, coşkulu insanları... Oradaki doğallığı seviyorum. Evet, tekrar eve dönmüş gibi hissediyorum ve bu çok güzel.

KENDİNİ BİLEN KADIN KENDİNE YAKIŞANI DA BİLİR

* Babanız kaleci antrenörüymüş, futbolla iç içe büyümüşsünüz. Erkek arkadaşınız şanslı olmalı. Futboldan hoşlanan kadın çok fazla değil ne de olsa...


- Fanatik olduğumu söyleyemem ama ilgisiz de değilim. Benim de tutuğum takım var. Ben sevdiğim kişiyle yaşadığım her şeyden tat alırım. Buna maç izlemek de dahil.

* İdolünüz olan, örnek aldığınız bir kadın var mı?

- Benim idolüm annem. Onun her özelliğini seviyorum. Bir diğer idolümse Türkan Şoray. Türkan Hanım’la çalıştım ve onun gözlerinde kaybolmanın tadını çıkardım. Mükemmel biri. Böyle insanları gözlemleyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bir kadının kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de üretken olmalı, enerjisini keşfetmeli ve doğru yere kullanmalı. Kendini bilen kadın, kendine yakışanı da bilir. Bir kadın nasıl hissediyorsa öyle olmalı.

* Hırslı görünüyorsunuz. “Başarı benim için önemli” demişsiniz bir röportajınızda. Hırslı mısınız gerçekten?

- Başarılı olmak istemekle hırslı olmak ayrı şeyler. Hırs insana kötülük de yaptırabilir. Azı karar, çoğu zarar. Ben başarılı olmayı seviyorum. ama başarılı olmak için de her yol mübah felsefesini doğru bulmuyorum.

ASLA KOKOŞ BİRİ DEĞİLİM

* Kocaman şapkalı fotoğrafınız çok hoş. Aksesuvar kullanır mısınız? Süslenmeyi, ‘kokoşluğu’ sever misiniz?


- Asla kokoş biri değilim. Spor giyinmeyi severim. Ruj sürmeden kapıdan dışarı adım atmam diye bir takıntım yoktur. Aksesuvarları seviyorum ama çok kullanmıyorum. Özgürlüğümü kısıtlayan hiçbir şeyi sevmem. Buna giysiler de dahil!

* Modayla, diyetle, kozmetikle aranız nasıl? 

- Şu an diyet yapmıyorum ama ara ara uyguladığım diyetlerim oluyor. Özel bir diyetisyenim var. Kıyafetlerin bana yakışması markalarından daha önemli. Cildim için Derma Slime’e gidiyorum.

AŞKTA CESURUM

Haberin Devamı

* Aşk nedir sizce?

- Aşk bence kavuşamamaktır, heyecan duymaktır. Hem çok mutlu olup, hem de mutsuz olmaktır. Çelişkidir, kıskançlıktır, özlemdir. Büyülü bir duygudur aşk. Cesurca yaşanır, çünkü insana cesaret verir. Cesur bir aşığım, çünkü aşk vazgeçmemektir.

* Aşkta hiç ilk adımı atan oldunuz mu? Atar mısınız? Strateji yapar mısınız?

- Evlilikte strateji olur ama aşkta olmaz. Şimdiye kadar kimseye çıkma teklifinde bulunmadım. Hiç gerek kalmadı çünkü. Çok istediğim biri olsaydı, gerek olsaydı teklif ederdim ama. Katı kurallarım yoktur çünkü...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!