Yılbaşı makyajında tek renk modası

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı makyajında tek renk modası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 14:52

“Less is more” yani “Az çoktur” sözü makyajda da etkisini gösteriyor. Kırmızı ruj ve buğulu bakışlardan sıkılanlar için tek renkli (monokrom) makyajın gündeme geldiğini söyleyen Makyaj Uzmanı Demet Tecir, sezonun trendi olan tek renkli makyajın, yarattığı şık ve sofistike görünüm ile klasik yılbaşı makyajına alternatif olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Podyumlardan günlük hayata sıçrayan monokrom trendinin Rihanna'dan Gigi Hadid'e kadar birçok ünlü tarafından da tercih edildiğini söyleyen Makyaj Uzmanı Demet Tecir, “Yeni yıla çarpıcı bir giriş yapmak ama kimseye de benzemek istemeyen herkese tek renkli makyaj öneriyorum. Yeni trend ile gözler, yanaklar ve dudaklar aynı renge bürünüyor. Tek bir ürünle yapılan bu makyaj, ayna karşısında fazla vakit geçirmek istemeyip sezonun modasını takip eden ve yeni yıla farklı bir güzellikle girmek isteyen herkes için ideal. Siz de yeni yıla cesur girin” dedi.

Yılbaşı makyajında tek renk modası

Monokrom yılbaşı makyajının inceliklerine değinen Demet Tecir, “Öncelikle makyajınızın uzun ömürlü olması için HD ürünlerle bir baz oluşturun. Fuşya, mercan, ten ve bronz renklerinden biriyle başladığınız makyajınızı, mevsim renklerinden derlediğiniz başka tonlarla tamamlayın. Pembe renkli bir ruju pembe bir allıkla kombin edebilir, aynı renk tonlarından bordo bir göz kalemi kullanabilirsiniz. Sonrasında makyajınızın kalanını hafif tutabilir ya da tamamen pas geçebilirsiniz. Siyah göz kalemi ise bu tür makyajda kullanılmamalı. Yüzünüzün hiçbir bölümü genel uyumun ötesine geçmemeli” uyarısında bulundu.

Yılbaşı makyajında tek renk modası
“BİR AÇIK BİR KOYU TON”

Haberin Devamı

Monokrom makyajı mükemmelleştiren detayı, aynı tonda farklı renkler kullanmaktır. Seçtiğiniz rengin daha açık ve yumuşatılmış tonlarını gözlerinizde uygulayabilir, parıltılı bir bitiş ile gözlerinizi bir miktar öne çıkarabilirsiniz. Bu tür makyajda özellikle dikkat edilmesi gereken en önemli şey, her bölgede renk dağılımının eşitliğini sağlamaktır. Yeni yıl makyajınızın provasını da mutlaka önceden yaptırın.

Yılbaşı makyajında tek renk modası

Haberin Devamı

MONOKROM YILBAŞI MAKYAJ İÇİN İDEAL RENKLER

Fuşya: Gözlerde çok uçuk, dudaklarda ise koyu tonunu kullanın. Fuşya, seksi ve hoş bir görünüm yaratır.

Bordo: Esmer tenlerde bordonun tonları harikalar yaratır. Özellikle soğuk havalarda şık ve zarif bir görünüm için ideal.

Kırmızı: Yılbaşı ruhunu yansıtmak istiyor ve kırmızıdan da vazgeçemiyorsanız hafif bir kırmızı fara eşlik eden koyu bir kırmızı ruj kullanabilirsiniz.

Nude: Bej, devetüyü, kahverengi olmak üzere seçenek bol. İstediğiniz rengi özgürce istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Mercan: Buğday tenlilerde mercan rengi, daha açık tenlilerde ise şeftali rengi harika durur. Renkleri doğrudan yanak ve dudaklarda uygulayabilirsiniz. Gözler için daha yumuşak tonları tercih edin.

Haberin Devamı

Yılbaşı makyajında tek renk modası

BAKMADAN GEÇME!