Yatak odaları için duvar fikirleri

Güncelleme Tarihi:

Yatak odaları için duvar fikirleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 10:32

Yatak odanızın duvarlarını baştan aşağı değiştirecek yaratıcı fikirler...

Haberin Devamı

Yatak odaları her ne kadar hayatımızın üçte biri gibi çok önemli bir bölümünü geçirdiğimiz odalar olsa da, tasarımları genellikle ihmal edilir ve ev dekorasyon bütçesinden aldıkları pay oturma odalarının bir hayli gerisinde kalır. Oysa yatak odalarımız da en az oturma odalarımız kadar güzel görünmeyi hak ediyorlar. Üstelik iyi dekore edilmiş, sakin, şık ve huzurlu bir yatak odası, uyurken ve uyanırken ruh halinizin daha iyi olmasını sağlar ve bu da hayat kalitenize belirgin bir pozitif etki yapar. Bu yüzden yatak odalarınıza gereken önemi vermeniz görsel zevkiniz açısından olduğu kadar sağlığınız açısından da yararlıdır. Peki ya yatak odanızda neyi değiştireceğinizi, nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ne yapacaksınız? Dert etmeyin, çok küçük bütçelerle ve her zevke uygun seçeneklerle yatak odanızda büyük farklar yaratabilmeniz için harika önerilerimiz var. Dilerseniz yatak odanızın duvarlarını baştan aşağı değiştirecek bu fikirlere biraz daha yakından bakalım. 

 

Haberin Devamı

BETON DUVARLAR 

Yatak odaları için duvar fikirleri

Kaynak: Helo Marques Associados

Beton veya tuğla duvarlar bize genellikle inşaatı tam bitmeden içine yerleşilmiş ve yıllarca sıvasız kullanılan derme çatma gecekonduları hatırlatır. Oysa Sıvasız ve boyasız saf beton duvarlar, mimaride ve dekorasyonda çok daha fazla imkânlar taşırlar. Özellikle de iyi bir kalıp ve işçilikle inşa edilmiş pürüzsüz beton duvarlar yerine göre evinize hiçbir rengin katamayacağı kadar iddialı bir görünüm kazandırır. Dilerseniz pürüzsüz beton duvarlarınızı bir ya da birkaç tablo ile daha da güzelleştirebilirsiniz.

 

BEYAZA BOYANMIŞ ATEŞ TUĞLALARI

Yatak odaları için duvar fikirleri

Kaynak: Johnny Thomsen Design de Interiores

Haberin Devamı

Ateş tuğlaları ülkemizde de bir dönem yapı malzemesi olarak kullanılmış olsa da, son yıllarda yalnızca belli alanlarda kullanılan özel bir dekorasyon malzemesi olarak kullanılıyor. Üzerlerinde herhangi bir sıva olmadan da son derece dayanıklı ve şık olan bu dayanıklı malzeme, ev dekorasyonu için de çeşitli alternatif kullanım olanakları yaratıyor. Beyaza boyanmış bir tuğla duvar, ateş tuğlasıyla yapabileceklerinize iyi bir örnek teşkil ediyor.  

 

 

PARLAK RENKLERLE İDDİALI BİR YATAK ODASI

 

Yatak odaları için duvar fikirleri

Kaynak: Mayra Lopes Arquitetura Interiores

Yatak odalarında genellikle yumuşak ve pastel renkler tercih edilir. Bu da prensipte doğru bir yaklaşımdır. Zira yatak odalarında huzur ve sakinlik ön planda olmalıdır. Ancak zevkler değişkendir ve iddialı bir yatak odasına sahip olmak istemeniz de son derece doğaldır. O halde yatak odanız için bir tema seçebilir, bu tematik dekorasyonda başrolü de duvarlarınızda kullanacağınız parlak renklere verebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

AHŞAP DUVARLAR

Yatak odaları için duvar fikirleri

Kaynak: Cristina Menezes Arquitetura

Kullanıldığı her mekânda köklü değişiklikler yaratan bir malzeme olan ahşap, son dönemde iç ve dış cephelerde uzun ömürlü bir kaplama malzemesi olarak da sıkça kullanılmaya başlandı. Sıcak ve rüstik bir görünümden hoşlanıyorsanız yatak odalarınız için de harika bir duvar malzemesi olabilir.

 

GİZLİ AYDINLATMALAR

Yatak odaları için duvar fikirleri

Kaynak: Rafel Sardinha Arquitetura e Interiores

Her ne kadar pek çok insan ev aydınlatmasını avizeler ve ampullerden ibaret görüyor olsa da, aslında yapay ışığın da evlerimizdeki önemi oldukça büyüktür ve aydınlatma da üzerinde durulması gereken bir konudur. Üstelik doğru aydınlatma elemanları ile çok küçük bütçelerle çok büyük farklar yaratabilirsiniz. Örneğin yatak odanızın bir duvarına uygulayacağınız gizli aydınlatma, ciddi bir masraf girmeden harika bir ortam yaratmanızı sağlayabilir.

 

Haberin Devamı

YÜZDE YÜZ SESSİZLİK

Yatak odaları için duvar fikirleri

Kaynak: Espaço Glaucia Britto

Gürültü kirliliği şehirlerin en büyük problemleri arasında yer alıyor. Özellikle şehir merkezlerine, ana yollara ve otobanlara yakın bölgelerde oturanlar kimi zaman yaz aylarında camlarını dahi açamıyorlar. Bu yüzden gürültü kirliliğine karşı önlem almak da ciddiye alınması gereken bir iş olarak dikkat çekiyor. Yatak odanızın duvarlarında yapacağınız yumuşak bir kumaş kaplaması, kaliteli bir uyku için mükemmel sessiz ortamı sağlarken aynı zamanda şıklığıyla da gözünüzü dolduracaktır.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!