Vücut çatlakları için doğal kür önerileri

Güncelleme Tarihi:

Vücut çatlakları için doğal kür önerileri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 12:01

Özellikle hamilelik gibi hızlı kilo değişimlerinde kendini gösteren vücut çatlakları birçok kadının ortak problemi. Çözümü ise doğal yöntemlerle yapılan düzenli bakımla mümkün.

Haberin Devamı

Vücut çatlakları genellikle bacak, karın, göğüs ve kol bölgelerinde bulunan soluk renkli ince çizgilerdir. Doğum sürecindeki vücut değişiklikleri, hızlı kilo değişimleri ve cildin susuz kalması, bilinen en belirgin çatlak sebeplerindendir. Cildin gerilip liflerin bozulması sonucunda pembe veya kırmızı renkte oluşan çatlaklar bakım yapılmazsa zaman içerisinde beyaz çizgilere dönüşürler.

Günümüzde çoğu kadının sorunu olan çatlakların oluştuktan sonra tamamen geçmediği biliniyor. Fakat yapılacak bakım ve kürlerle çatlakların görünümünü azaltıp aynı zamanda vücudu sağlıklı haline geri döndürmek de mümkün. İşte bazı öneriler:

1. E vitamini açısından oldukça zengin olan badem yağı bu problem için en çok bilinen yöntemlerden biri. Kolajen ve elastin içeriğini artırmaya yardımcı olan E vitamini desteğiyle vücudunuzun gerginliğini almanız mümkün. Badem yağını günde iki kez olmak üzere cildinize hafif masajlarla uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vücut çatlakları için doğal kür önerileri

2. Yine başka bir E vitamini içeriğiyle çatlaklarınızla başa çıkabilirsiniz. E vitamini, A vitamini ve gül yaprakları ile yapacağınız karışımı masaj yaparak çatlak olan bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Ayrıca, bu karışımı henüz çatlaklarınız yokken onları engellemek amaçlı bir masaj yağı olarak da kullanabilirsiniz.

3. Sağlığınıza birçok faydası dokunabilecek avokado meyvesini çatlaklarınıza da uygulamanız mümkün. Tabi ki tek başına değil! Güçlü bir yenileyici olan aloe vera ile yapacağınız karışım da güzel sonuçlar verecektir. Yarım avokado ile bir yaprak aloe verayı, bir çay kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp blender'dan geçirin. Macun kıvamı elde ettiğiniz anda çıkarıp uygun bir kaba boşaltın. Çatlak olan bölgeleriniz için yeterli miktarı elinize alıp masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ardından soğuk suyla durulayıp kurulayın. Bu karışımı isteğinize göre haftada 2 veya 3 kere uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vücut çatlakları için doğal kür önerileri

4. Bu karışım ve yağların dışında, kakao yağı, lavanta yağı, jojoba yağını da vücudunuza masajlarla uygulayabilir, çatlakları engelleme veya görünümünü azaltmak konusunda düzenli olarak kullanabilirsiniz.

5. Bu sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız gün içerisinde bol su içerek, çok yağlı yemeklerden kaçınarak ve cildinizin esnekliği için hafif egzersizler yaparak vücudunuzu koruyabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!