Uzmanından makyaj temizleme teknikleri

Güncelleme Tarihi:

Uzmanından makyaj temizleme teknikleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 10:10

Hadi itiraf edin! Siz de bazı günler makyajınızı temizlemeye üşenip hemen uykuya dalıyorsunuz. Günün sonunda yorgun argın eve gelip bir de makyaj temizlemekle uğraşmak, zaman zaman dünyanın en zor işi gibi geliyor.. Çoğu zaman temizliyorsunuz ama, aslında gerçekten başarılı oluyor musunuz;o da meçhul. Makyaj temizleme mendillerini nasıl kullanmanız gerektiğini gerçekten biliyor musunuz? Dermotologların önerilerini bir kenara not alın.

Haberin Devamı

Makyaj temizleme mendilleri, yüzünüzdeki kalıntıları yok etmenin en hızlı ve kolay yolu... New York Üniversitesi Sağlık Merkezi'nden dermotolog Joyce Park da bizimle aynı fikirde. Ancak uyarmadan da edemiyor: "Hatalı kullanım, daha fazla tıkanmış gözeneklere yol açabilir, dikkatli olun."

 

Uzmanından makyaj temizleme teknikleri

 

PEKİ NASIL KULLANACAĞIZ?

Joyce anlatıyor: "Öncelikle, yatağa girmeden önce mutlaka ama mutlaka makyajınızı temizleyin. Yüzünüzdeki tıkanmış gözenekler ve kalıntılarla yastığa yatarsanız, makyaj malzemelerinizin içeriğindeki maddeler iltihaplı olabileceğinden, yüzünüzü iyice kirletip cildinizi yağlandırırsınız. Makyaj temizleme mendillerini de dikkatle kullanmalısınız. Mendilleri, makyaj temizlemenin 'ilk aşaması' olarak düşünün. Bunlar sadece ürünlerin yüzünüzdeki bıraktığı birikintilerin çatlamasına yarar. İkinci aşama olarak mutlaka bir jelle yıkalamalı, ardından durulamalısınız."

 

Haberin Devamı

Uzmanından makyaj temizleme teknikleri

 

Manhattan'daki Union Square Lazer & Dermotoloji Merkezi'nden lisanslı estetisyen Arielle Panarello ise mutlaka kaliteli temizlik mendilleri kullanmak gerektiğini, içeriğinde kurutucu ve sert kimyasallar olan mendillerden uzak durmak gerektiğini söylüyor: "Kullandığınız makyaj temizleme mendillerinin içeriğinde alkol, aromatik yağ ve formaldehit maddelerinin olmadığından emin olun. Bu bezleri nazikçe kullanın. Yüzünüze sertçe bastırıp ovalamanıza hiç gerek yok. Amacımız dengeli ve ışıltılı bir cilt elde etmek. Kötü ürünler kullanarak cildinizi tahriş etmeyin."

Her iki uzmanın da yuvarlak temizleme fırçaları kullanımı hakkında birkaç uyarıları var: Fırça kullanırsanız gözeneklerinizdeki kir ve yağ yumuşar, böylece çıkması daha kolay olur; orası doğru. Ancak Joyce Park uyarıyor: "Fırçalar aşırı kullanımda kuruluk ve tahrişe neden olabilir. Eğer hassas bir cildiniz varsa, daha geleneksel yöntemlere başvurup sabun ve su kullanın."

 

Haberin Devamı

Uzmanından makyaj temizleme teknikleri

 

HER GÜN FIRÇA KULLANMAK ZARARLI

Arielle Panarello hafta en fazla 2-3 kez fırça kullanılması gerektiğini söylüyor: "En önemlisi fırçanızı saklama stiliniz. Bu cilt sağlığınız için çok önemli. Fırçanızın banyonun dışında saklayın. Banyoda yüksek rutubet seviyesi olduğundan bakteriler daha çabuk ürer ve fırçanıza yapışır."

Son uyarı ise Joyce Park'tan: "Göz makyajınızı temizlerken unutmayın ki, göz çevresi diğer bölgelere oranla daha zayıf ve hassastır. Buraları sertçe ovalarsanız makyaj mendilleri cildinizi mahveder. Üstelik kırışıklıkların artmasına neden olur. Göz makyajınızı temizlerken mutlaka göz çevresi için üretilmiş makyaj temizleyiciler kullanın. Hatta en iyisi, bir pamuğu alıp temizleyiciye batırın. Sonra da göz kapaklarınızın üzerinde biraz bırakın. İçeriği hafifçe gözlerinize yayılsın. Böyle temizlerseniz daha sağlıklı olur."

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!