Ünlü oyuncu Nursel Köse'nin yeni romanı: 5. Kan

Güncelleme Tarihi:

Ünlü oyuncu Nursel Kösenin yeni romanı:  5. Kan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 16:31

Oyunculuğunun yanı sıra yazarlık kariyeriyle de adından söz ettiren Nursel Köse bu kez aksiyon dozu yüksek, fantastik ögeler barındıran gerilim macera kitabı “5. Kan” ile okurlarının karşısında.

Haberin Devamı

 

 “5. Kan” Nursel Köse imzasıyla Nemesis Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Temelini kan grubuna göre beslenmeden  alan eser, hazırladıkları aşıyla dünyayı hastalıklardan kurtaracağını iddia eden doktor ve ekibinin, aşının uygulama gününde yaşadıkları şok edici bir gelişmeyle başlıyor.

 Türkiye, Yunanistan,  İtalya, İngiltere, İsrail, Hindistan gibi ülkelere sürüklenen kahramanlar, bir yandan olayı çözmeye çalışırken bir yandan da peşlerindeki katillerden canlarını kurtarmanın yollarını arıyorlar.

Ünlü oyuncu Nursel Kösenin yeni romanı:  5. Kan


 Yıllardır kan grubu diyetini kendisi de uygulayan Nursel Köse, “Eşim Ulrich Mertin’le yaptığımız seyahatlerde bir kitap yazma fikri doğdu ve yıllar içinde olgunlaşan araştırmalarımız macera ve heyecan dolu kısa hikâyelere dönüştü. Kitabın ana hatları salgından önce, Avrupa’nın birçok yerini gezdiğimiz son yolculuklarımızda oluşmuştu bile,” diyerek “5. Kan”ın nasıl ortaya çıktığının ipuçlarını kitabının önsözüne de eklemiş.

Haberin Devamı

 Pandemi döneminde dış dünyadan soyutlandığımız o günleri unutmayan Köse, evlere kapanmak zorunda kaldığımız zamanları verimli geçirmenin yolu olarak da “5. Kan”ı kaleme almayı seçmiş. Bu hikâyenin ana damarını ise kan gruplarımız ve doğru beslenmenin sağlığımıza etkileri oluşturuyor. Başarılı oyuncu ve yazar Nursel Köse bu konuyla ilgili şunları söylüyor: “Doğru beslenme hayatımda en önem verdiğim konular arasında yer alırken, hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlıklı bir hayat tarzı yaratıcı yaşamımın temelini oluşturdu. On beş yıl önce, kan gruplarına göre diyet ve doğru beslenme kavramıyla uğraşmaya, incelemeye, okumaya başladım. Bu da hayatımın felsefesi haline geldi ve bu elementleri bir macera romanına aktarmama kadar ilerledi.”

 

 Köse, 18 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’da D&R Suadiye’de, 19 Haziran Pazar günü saat 15.00’de D&R İstanbul Cevahir AVM’de okurlarıyla buluşarak, sohbet edip kitaplarını imzalayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!