Uçan Süpürge havalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge havalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 16:49

Bu yıl 25'inci kez düzenlenecek olan Uçan Süpürge Film Festivali kapsamında 26 Mayıs ile 5 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Bilet fiyatları öğrenciler için 10 TL, tam 25 TL olarak belirlenen festival kapsamında dünyanın dört bir yanından usta yönetmenlerin yapımları seyirciyle buluşacak.

Bu yıl Onur Ödülü, 40 yılı aşkın sinema ve tiyatro oyunculuğu ile kariyerine sayısız başarı ve ödül sığdırmış olan Şerif Sezer’e sunuluyor. Sinemanın farklı bölümlerinde emek veren kadınların başarılarını kutlamak amacıyla, Türkiye sinemasının ilk kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç anısına verilen Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise oyuncu Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu ile yapımcı Anna Maria Aslanoğlu’na verilecek.

Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla 2009 yılından bu yana verilen Genç Cadı Ödülü, genç sinemacı Nazlı Bulum’a sunuluyor.

Haberin Devamı

Her yıl başka bir temayla seyircisiyle buluşan Uçan Süpürge’nin çeyrek asrı geride bıraktığı 25. yılının teması Kadınların Mirası. Bu temayla Uçan Süpürge, kadınların yüzyıllardır süren toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin mirasını yüklenerek, geleceğe daha güçlü bir kadın hareketi bırakmak için çalıştığını vurguluyor.

Bu yıl festivalde Endonezya’dan Hindistan’a Costa Rica’dan Arjantin’e Birleşik Krallık’tan Vietnam’a geniş bir coğrafyadan gelen 60’ı aşkın kadın yönetmenin yeni filmleri izleyicilerle buluşacak.

FIPRESCI yarışma jürisi belli oldu

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu’nun (FIPRESCI) ödül verdiği ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge’de bu yıl da Her Biri Ayrı Renk seçkisinde 9 film FIPRESCI ödülü için yarışacak. Bu yıl festivalde ağırlanacak FIPRESCI jürisinde Ukrayna’dan Elena Rubashevska, Slovakya’dan Ladislav Volko ve Mısır’dan Ahmed Samy Youssef bulunuyor. 

Festival programı ve gösterim çizelgesi 25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne özel hazırlanan www.kadinlarinmirasi.com ve Uçan Süpürge’nin sitesi www.ucansupurge.org.tr‘de erişime açıldı.

Bilet fiyatları Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda tüm seanslarında öğrenci 10 TL ve tam 25TL. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki tüm gösterimler ise 10 TL. olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!