Spor ayakkabılarınızı nasıl temizlemelisiniz?

Güncelleme Tarihi:

Spor ayakkabılarınızı nasıl temizlemelisiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 10:29

Spor yapmanın dışında da sıkça kullanılan ayakkabılar yoğun kullanım sonucu oluşan kirlenme ve koku gibi etkilere maruz kalabiliyor. Peki spor ayakkabılar nasıl temizlenir?

Haberin Devamı

Son yılların gözde ayakkabı modellerinden olan spor ayakkabıları hem işte hem sosyal hayatta sıkça tercih edilen ayakkabı modellerinden. Konforlu yapıları ve her kıyafetle rahatça kombinlenme avantajlarıyla spor ayakkabılar günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Spor yapmanın dışında da sıkça kullanılan bu ayakkabılar yoğun kullanım sonucu oluşan kirlenme ve koku gibi etkilere maruz kalabiliyor. Spor ayakkabılarını belirli periyotlarda temizlemek ve bakımını yapmak ömrünü uzatarak daha temiz bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Spor ayakkabılarınızı temizlemenin pratik yolları

  • Açık renkli spor ayakkabılarında bakım şart. Diğer renklere göre daha hızlı kirlenen açık renk ayakkabılarda oluşan kir ve izleri yok etmek için alkol veya asetona batırılmış bir fırça kullanabilirsiniz. Bu fırça ile ayakkabı üzerinde yer alan izleri yok edebilir ve temiz görünümlü ayakkabılara kolayca sahip olabilirsiniz.

Spor ayakkabılarınızı nasıl temizlemelisiniz

  • Bezden yapılmış spor ayakkabılarınız üzerinde yer alan inatçı lekeler için bezden yapılmış bir torbadan yardım alarak spor ayakkabılarınızı bu torba içerisinde çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Diğer malzemelerden yapılmış ayakkabılar için bu yöntem tercih edilmemelidir.
  • Uzun süre dolapta beklemiş ve küf lekesi olmuş spor ayakkabınızı bir miktar pamuk üzerine dökeceğiniz gliserin ile daha sağlıklı hale getirebilir ve inatçı küf lekelerini yok edebilirsiniz.
  • Spor ayakkabınızı sabunlu bezle temizlerken renk vermeyen bir bez tercih etmeli ve spor ayakkabılarınızı renk vermeyen bezlerle sertçe ovmalısınız. Spor ayakkabılarınızı temizledikten sonra güneş ışığı ve ısı almayan bir yerde yani serin ve kuru bir yerde kurumaya bırakın.

Spor ayakkabılarınızı nasıl temizlemelisiniz

Haberin Devamı
  • Süet kısımları olan spor ayakkabılarınızı bir fırça yardımıyla temizleyerek tüylerin tekrar eski formuna kavuşmasını sağlayabilir ve daha temiz ayakkabılara sahip olabilirsiniz.
  • Uzun bir süre kullanyacağınız ayakkabılarınızı ayakkabı kutularında muhafaza etmek ayakkabılarınızın ömrünü uzatır ve kirlenmesini önler.
  • Spor ayakkabılarınızın lastik kısmını sabunlu suya batırdığınız eski bir diş fırçası yardımıyla ovarak temizleyebilirsiniz.

Spor ayakkabılarınızı nasıl temizlemelisiniz

  • Tabanı koku yapan spor ayakkabınızın içine bir miktar karbonat dökerek bir gece serin ve kuru yerde bekletmelisiniz. Ertesi gün ayakkabınızın kötü kokudan arındığını göreceksiniz. Ayakkabı içindeki karbonatı döküp temizleyerek ayakkabınızı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!